Interview met Lonne van reisblog Solon Travel

Voor reisblogger Lonne van blog Solon Travel is solo reizen het leukste wat er is. Lonne maakte haar eerste trip naar Marokko en is sindsdien helemaal verkocht aan het ontdekken van de wereld. Lonne schrijft reisverhalen, maar deelt ook handige tips en reisroute op haar reisblog Solon Travel.

Reisblogger Lonne van Solon Travel

Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we reisblogger Lonne een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi there! Ik ben iemand die het onderste uit de kan wil, iemand die haar fulltime baan heeft opgezegd plus de hele inboedel heeft verkocht om voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan. Iemand die ontzettend gelukkig wordt van avontuur, het onbekende, nieuwe dingen ontdekken in de vorm van smaken en plekken, zonovergoten tropische eilanden & vrijheid. De naam die mijn ouders mij in 1994 hebben gegeven is Lonne Rijvers en daar ben ik nog steeds iedere dag blij mee. Ik kom uit het altijd gezellige Breda.

Solon Travel Lonne

Waarom ben je gestart met reizen?

Ik denk dat ik hier mama wel de schuld van mag geven. Zij had het briljante idee om een citytrip binnen Europa voor mijn 18e verjaardag te geven. Uiteraard mocht ik kiezen waar naartoe en dat werd Marokko. Europa was de afspraak toch? Voor deze ene keer lag dit fantastische land in Europa ;-)!

Welke bestemming bezocht je voor het eerst?

In 2015 was het zover! Ik ging voor de eerste keer een verre reis maken en dat was naar Vietnam. Oh wat was het spannend. De eerste keer backpacken, de eerste keer naar Azië en ook voor de eerste en keer zo’n olifantenbroek aan. Ik vraag me nu oprecht af hoe ik die aan heb kunnen trekken haha. Maar goed, het lijkt me duidelijk dat dat dus mijn eerste ervaring was. Na een maandje kwam ik weer thuis en toen was het hek van de dam. Ik was volledig verkocht. Ik wilde meer zien, meer verre reizen maken. Het stond al gepland dat ik na Vietnam een half jaar in Riga, Letland ging wonen en studeren. Ook dat was fantastisch! Het jaar erop zocht ik het weer verder van huis en ging ik naar Cuba om vervolgens een paar dagen daarna voor een half jaar naar Bangkok te vertrekken om stage te lopen.

treinreis

Welke manier van reizen heeft jouw voorkeur?

Absoluut backpacken! Rugzak op en gaan! Sinds februari dit jaar ben ik op die manier aan het reizen. Heb vooral ook een vaag plan. Planloos is niet fijn, want dan heb je geen idee wat je aan het doen bent en waar je heen moet. Voordat ik vertrok had ik de eerste paar nachten in de Filipijnen geboekt om mezelf even te laten wennen. Daarnaast wist ik ook dat ik na de Filipijnen naar Japan wilde en vervolgens naar Maleisië. De precieze invulling komt onderweg vanzelf wel. In Maleisië nam ik weer even een korte pauze van het reizen om weer een globaal plan te maken. Ik ben toen naar Bali gevlogen en momenteel woon ik een maandje bij een Italiaanse familie in een klein dorpje tussen Milaan en Turijn.

Wat word je volgende bestemming?

Na Italië ga ik even voor drie weekjes naar Nederland. Ik ben nu toch in de buurt en dan kan ik mooi een bruiloft, verjaardagen en andere leuke dingen meepakken. Vervolgens vlieg ik via Singapore naar Java om nog meer van Indonesië te zien. Ik ga eigenlijk weer verder waar ik was gebleven. Daarna wil ik naar Australië om daar te gaan werken en te reizen. En dan naar Nieuw Zeeland, Fiji, Hawaii, Noord Amerika… Dat lijkt me wel wat.

Solon Travel

Welke bestemming staat hoog op je bucketlist?

Pfoe, dat is een lastige, maar ik denk dat dat toch Midden/Zuid-Amerika is. Landen als Bolivia, Peru, Colombia, Mexico en Nicaragua wekken mijn nieuwsgierigheid. Waarom? Omdat het haast onbereikbaar en totaal nieuw is voor mij. Ik kom graag heel en met mijn (belangrijke) spullen terug. Ook wil ik me veilig voelen op reis en bij die bestemmingen hebben ik zo mijn vraagtekens.

Kun je jouw perfecte weekendtrip beschrijven?

Gebaseerd op waar ik nu ben ziet dat er als volgt uit… Ik wilde zeggen doe je ogen dicht en laat je meeslepen, maar dat leest zo lastig. Enfin, auto in, muziek aan (en de airco please) en let’s go! Over een slingerachtige weg rijd je tussen de wijnvelden en door kleine dorpjes in Italië. De zon schijnt en het aantal kilometers dat je moeten afleggen voordat je langs de kleurrijke kust rijdt wordt steeds minder. Je checkt in bij een Italiaans herenhuis vlak bij het strand waar het naar verse pasta ruikt die oma Bertolli klaarmaakt. Stranduren worden afgewisseld met uren op een terras tussen de locals met in je hand een goed glas wijn. Uiteraard laat je je verrassen door de Italiaanse keuken. Ergens op de achtergrond speelt een live bandje. De zon gaat langzaam onder en de hemel kleur oranje/roze. Je vroeg naar perfect, dus tijdens zo’n weekend word ik vergezeld door een goede vriend/vriendin. Dat maakt het extra leuk en bijzonder, omdat ik in mijn eentje op reis ben.

Beach Life

Waarom ben je met Solon Travel begonnen?

Heel eerlijk droomde ik er altijd al van om de wereld over te reizen en verhalen te maken. Maar ja, dat doe je toch niet zomaar. Ik maakte mijn studie (Management Toerisme) af en binnen no-time had ik een fulltime kantoorbaan bij een reisorganisatie. Daar kwam ik erachter dat dat niet mijn ding is. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Ik boekte redelijk abrupt een ticket naar Sri Lanka en daar wist ik het zeker. Ik ga mijn droom achterna en doen wat ik het allerliefste doe. Reizen maakt mij écht gelukkig.

Beleef je reizen anders sinds je bent gestart met bloggen?

Ik heb altijd al oog gehad voor details, maar sinds ik blog wil ik deze beter kunnen beschrijven of vastleggen. Ik sta ook wel eens extra vroeg op om de meute voor te zijn. Of ik loop juist wel de steile trap af naar die ene waterval of dat o zo mooie strand ondanks dat er al een waterval gaande is op mijn voorhoofd. Achteraf blijkt vaak dat dat het helemaal waard is, omdat de gemiddelde toerist daar dus geen zin in heeft. En dat zijn de pareltjes! Ik wil de bezoekers van Solon Travel graag van volledige artikelen voorzien zodat ze daarna genoeg informatie hebben en niet nog tien andere websites moeten afstruinen. Overigens besef ik wel dat je nooit álles kunt zien en dus vertellen en ik ben meer team JOMO dan FOMO.

Outdoor reizen

Stelling: liever 1 echt lange reis dan meer kortere trips per jaar

Sowieso 1 echt lange reis. Als je langer op reis gaat leer je jezelf zo goed kennen. Het is een cliché, maar die zijn er niet voor niets! En tijdens die ene lange reis kun je ook doen wat je tijdens die meerdere kortere trips per jaar kunt doen.

Waarmee wil jij je met jouw website onderscheiden van andere reisblogs?

Solon Travel is gericht op solo reizigers. Solo, Lonne, Solon… snap je ‘m? Ik denk dat er genoeg mensen zijn die het gewoon vet spannend vinden om in hun eentje op pad te gaan. Dat is het ook, zeker voor de eerste keer, maar je worst case scenario komt toch niet uit. Daarmee suggereer ik niet dat reizen alleen maar rozengeur en maneschijn is, want dat is het zeker niet. Ook de minder leuke, maar wel eerlijke kanten van reizen deel ik op Solon Travel.

Wat is jouw ultieme budgettip als het op reizen aankomt?

Bespaar op vervoer. Wees flexibel met vliegdata en je houdt zo honderden euro’s in je zak. Daarnaast kun je ook op de bestemming zelf besparen op vervoer. In Sri Lanka bijvoorbeeld maakte ik gebruik van de lokale bussen in plaats van een taxi. Ook loop ik liever dan dat ik de metro/bus/taxi pak of achterop een scootertje spring. Het zijn per keer geen grote bedragen, maar uiteindelijk scheelt het zeker. En door te lopen kun je je beter oriënteren (althans, ik wel) en het is ook nog eens goed voor je. Nou, is dat geen win-win-win-situatie?!

Solo reizen

Wat wil je de komende jaren bereiken met Solon Travel?

Klein beginnen, groots eindigen. Ik wil veel mensen bereiken en voorzien van leuke, inspirerende content zodat zij niet kunnen wachten om (voor het eerst) hun backpack in te pakken en ook op reis te gaan. Ik weet namelijk zeker dat ze daar geen spijt van krijgen! Daarnaast lijkt het me ontzettend tof om masterclasses te geven over solo reizen, over meer vrijheid in je leven. Als Solon Travel groeit, groei ik mee. Of groei ik en groeit daardoor Solon Travel? Anyway, als dit uitkomt kan ik ook blijven doen wat mij het meest gelukkig maakt.

Heb je nog een handige reistip voor onze lezers?

Mijn allerbeste tip waar je voornamelijk jezelf voor gaat bedanken is: pak licht. Ook al ga je voor onbepaalde tijd op reis, je hebt niet zoveel nodig. Tijdens een driedaagse expeditie in de Filipijnen had ik alleen een drybag bij me van 12 liter met daarin de essentials en verder niets. Ik sliep in een simpel hutje op onbewoonde eilanden waar ook niets was. Ik was het meest gelukkige mens op aarde. Dus neem kleding voor ruim een week mee en niet al te veel verzorgingsproducten. Ga je toch niet gebruiken en als je het écht mist kun je het kopen. Rol je kleding op, doe er een elastiekje om en gebruik packing cubes om je backpack in te delen. Zo vind je alles makkelijk terug en blijft je tas lekker overzichtelijk. Geniet van je reis!

strandhut

Ben je net als Lonne van Solon Travel ook een fervent reiziger, digital nomad, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de handige tips, reisverhalen en reisfoto’s van Lonne? Check dan snel haar reisblog Solon Travel.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden