Sinds enkele jaren woont reizigster Sietske in het zuiden van Spanje. Sietske kreeg de travelbug tijdens een paardentrek in Oostenrijk en heeft sindsdien al heel wat landen bezocht. Na landen als Jordanië en India te hebben bezocht heeft ze Namibië hoog op haar bucketlist staan. Een tijdje geleden is Sietske haar eigen reisbureau gestart, waar ze actieve en avontuurlijke reizen voor vrouwen op het programma heeft. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar werk bij Vakanshe, hebben we Sietske een aantal vragen gesteld.

Kennismaking met Sietske van Vakanshe

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Sietske Meerloo, een Nederlandse vrouw van 40. Ik woon al jaren in het buitenland en heb veel gereisd. Sinds 2012 woon ik op een oude boerderij in het zuiden van Spanje.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Als tiener maakte ik een trek te paard in Oostenrijk, we volgden oude handelsroutes door de bergen. Het was fantastisch en misschien is toen die ‘bug’ wel geboren…

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik ben een reiziger die geniet en ik ben niet iemand die een strand vakantie van 2 weken zou boeken. Ik hou ervan om te ontdekken en ik vind het leuk als er een avontuurlijk element in mijn reis zit. Ik reis graag ‘off the beaten track’, en ontwijk het massa toerisme en ik reis niet in de zomer als de hele wereld op reis is.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Als je met een avontuurlijke en ‘open min’ op reis gaat, leer je jezelf beter kennen. Je leert je grenzen te verleggen, flexibel te zijn en open te staan voor andere gebruiken en gewoonten. Je leert ook kritisch te kijken naar je eigen leven en daardoor jezelf vragen te stellen over wat je wilt in je leven en hoe je dat kan bereiken.

Vakanshe Sietske India

Sietske te paard

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Jordanië. Dit land is natuurlijk vooral bekend om Petra, een prachtige plek, maar er is nog zoveel meer. De magie van de Wadi Rum woestijn, de rotsachtige landschappen, de fantastische tapijten van bloemen in de lente en de watervallen die verborgen in het landschap zitten. Het is een land met een ontelbaar aantal archeologische opgravingen zoals bijvoorbeeld de citadel in Amman. Je ziet hier de overblijfselen van een Romeinse tempel, de resten van Byzantijnse kerken, een oude moskee en een paleis uit de Umayyad periode. Omdat het hier rustig en groen is en de uitzichten spectaculair zijn, komen veel mensen hier om te picknicken en in de schaduw onder een boom uit te rusten. In het park van de citadel is niets afgezet en je kan dus gewoon tussen de overblijfselen van al deze bouwwerken door lopen.

Wat is jouw favoriete stad, land en werelddeel?

Mijn favoriete stad is Istanbul, een wereldstad waar het niet uitmaakt waar je naar op zoek bent omdat de stad alles aanbiedt. Bezienswaardigheden, heerlijk eten en drinken, de Bosporus, musea en een bruisend nachtleven.
Mijn favoriete land is India omdat het zo divers is en omdat je daar echt in een andere wereld stapt.
Mijn favoriete werelddeel is het Midden-Oosten, alleen al om het eten! De mezzeh die je overal kan krijgen zijn gemaakt van verse ingrediënten met de meest fantastische kruiden en specerijen. En als je daar een echte goeie shoarma eet, dan wil je nooit meer een broodje shoarma in Nederland!

Waarom ben je met vakanshe.com begonnen?

Nederland loopt achter vergeleken met andere landen wat betreft reizen voor vrouwen. Er is echt weinig aanbod, terwijl vrouwen wel een steeds belangrijkere rol spelen als reis consumenten. Het idee voor VakanShe is mede hierdoor geïnspireerd maar ook door de ‘all women’ reizen die ik ondernomen heb die allemaal actief, avontuurlijk, grensverleggend en vol met plezier waren. Dat wil ik vrouwen aanbieden.

Wat wordt er bij jullie zoal aangeboden?

Wij bieden wandel- en zeilreizen aan, paarden safari’s en berg treks. Al onze reizen zijn actief en ver weg van het massa toerisme. Daarnaast bieden we ook reizen op maat aan die helemaal aangepast zijn aan de specifieke eisen van de reiziger.

Vakanshe Arctic

Sietske in de Artic

Wat maakt reizen met vakanshe.com echt anders?

Op reis gaan met een groep vrouwen is anders. De dynamiek in een groep vrouwen is anders dan in een gemende groep. Daarnaast kan je als vrouw bij VakanShe een reis boeken voor jezelf zonder dat je het gevoel hebt dat je alleen op reis gaat. Je bent ook geen derde wiel aan de wagen zoals vaak het geval is met reizen waar ook stellen meegaan. En onze reizen zijn geen singles of lesbische reizen. Wij organiseren groepsreizen voor vrouwen zodat iedereen in de groep volop kan genieten van een bijzondere, avontuurlijke en actieve vakantie.

Hoe vul jij je dagelijkse dag bij vakanshe.com in?

VakanShe is een jong bedrijf en ik houdt me onder andere bezig met het promoten en het onder de aandacht brengen van onze website en de reizen die we aanbieden. Ik coördineer de aanvragen die we ontvangen en schrijf artikelen voor verschillende reis sites en blogs. Ook onderhoud ik contact met onze partners. Op dit moment ben ik bezig een trek naar Mulhacen te plannen. Mulhacen (3482m) is de hoogste berg van het Spaans schiereiland en is beter te beklimmen in de zomer maanden omdat er dan geen sneeuw ligt.

Heb je zelf nog een speciale wens op reisgebied?

Ik heb er veel, maar Namibië staat erg hoog op mijn verlanglijst.

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Als je op reis bent, geef je geld lokaal uit en ondersteun de lokale economie van het land waar je naartoe reist. Eet in lokale restaurants en slaap in lokale hotels en vermijdt de restaurant en hotel ketens. Oh en die ‘selfie stick’…. laat die alsjeblieft thuis!

Ben je net als Sietske ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Sietske en haar “al women” reizen naar haar website Vakanshe.