Interview met Roell van We are travellers

Flashpacker en reisblogster Roell ging al op vroege leeftijd naar het verre Brazilië om een vriendin te bezoeken. Roell ging al backpackend op wereldreis, maar weet tegenwoordig een design hotel ook zeer te waarderen. Haar favoriete werelddeel qua reizen is Azië, maar als land kan er voor haar gevoel niets tegen Brazilië op. Inmiddels heeft ze heel wat landen bezocht en heeft ze voor de toekomst Zuid-Afrika en Zuid-Amerika hoog op haar bucketlist staan. Buiten het reizen schrijft Roell regelmatig op haar reisblog We are travellers en deelt ze haar reiservaringen met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Roell een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Roell van We are travellers

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi, mijn naam is Roell (25 jaar) en ik woon nu in Amsterdam waar ik heb gestudeerd en tegenwoordig werk, maar oorspronkelijk kom ik uit Utrecht. Een aantal jaren terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een 6 maanden durende wereldreis en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur en reizen. Vanuit die reislust ben ik uiteindelijk ook de reisblog www.wearetravellers.nl opgestart.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Mijn eerste verre reis was een ticket naar Salvador de Bahia in Brazilië om daar een vriendin om te zoeken die een half jaar aan het reizen was door Zuid Amerika. Ik weet nog hoe ik met bibberende benen tot ziens zei tegen mijn ouders op Schiphol en met meer dan gezonde spanningen het vliegtuig in stapte. Die zenuwen bleken nergens voor nodig, want het was fantastisch. Ik vond het dan ook ontzettend moeilijk om na een maand in Argentinië het vliegtuig terug te nemen. Opnieuw alleen, want de vriendin in kwestie zou nog een weekje blijven. Ik kan niet ontkennen dat ik toen met tranen in mijn ogen in de taxi zat op weg naar het vliegveld van Buenos Aires.

We are travellers midden-amerika

Op reis door het kleurrijke Midden-Amerika

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Vroeger zou ik mezelf zeker hebben getypeerd als een typische backpacker. Met een beperkt budget zoveel mogelijk doen, zien en ontdekken in een land. Waarbij ik het ook geweldig vond om in hostels te slapen en daar mensen te leren kennen. Het leren kennen van allerlei verschillende mensen vind ik nog steeds super leuk aan reizen, maar ik merk wel dat ik nu steeds meer interesse in locals heb. Ik vind het boeiend om van hen de hidden gems te horen en meer over de cultuur te leren. Al gaat mijn Lonely Planet nog steeds altijd mee hoor. Verder moet ik ook opbiechten dat de design hotels mijn hart steeds meer hebben gestolen en dat ik het tijdens stedentrips echt leuk vind om een beetje bijzonder te overnachten. En ja, liefde voor eten tijdens reizen is onveranderd gebleven. Al met al vind ik mezelf op dit moment dus iets meer flashpacker dan backpacker denk ik.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Aan de ene kent vooral ontdekken wat er allemaal op onze wereld te vinden is en aan de andere kant jezelf leren kennen, ontwikkelen en open-minded proberen te zijn over dingen.

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Moeilijke vraag… Ik denk dat ik dan voor Singapore zou kiezen. Ik had verwacht dat dit een echte zakenstad was, vooral bestaande uit hoogbouw en weinig cultuur. Vooral dat laatste bleek eigenlijk onwaar te zijn. Je vindt in Singapore namelijk allerlei verschillende wijken, waardoor je je het ene moment in China lijkt te bevinden, het andere moment in India en dan weer in een Arabisch land.

We are travellers oregon

Roell in het Amerikaanse Oregon

Wat is jouw favoriete (reis) stad, land en werelddeel?

Mijn favoriete stad is op dit moment Rome, op elk hoekje is wel een bezienswaardigheid te zien en het eten is daar onvergelijkbaar lekker. Mijn lievelingsland is denk ik Brazilië, daar heb je zoveel verschillende soorten gebieden waarbij ik verliefd ben geworden op Lencois Maranhenses, Salvador de Bahia, Ilha Grande, de Pantanal en de Amazone. Maar qua werelddeel zou ik misschien toch voor Azië kiezen, omdat je daar zo perfect kunt backpacken en alle tempels (vooral die in Myanmar) zijn zo waanzinnig mooi om te zien.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Mijn laptop en camera, zonder zou ik me echt leeg voelen. Ik wil kunnen vastleggen wat ik zie en dat vervolgens kunnen delen.

Waarom ben je met wearetravellers.nl begonnen?

We Are Travellers is ontstaan in mijn hoofd na het maken van een wereldreis van 6 maanden. We hebben toen zoveel gezien en na thuiskomst was iedereen zo benieuwd naar onze verhalen. Ik vond het altijd leuk om die te delen en kreeg ook enthousiaste reacties op mijn foto’s, dus wat is dan leuker om je passie en enthousiasme aan een nog groter publiek ten toon te stellen. Het duurde na die grote reis nog wel een jaar voordat ik echt de stap tot het opzetten van We Are Travellers durfde te zetten. Ik heb wel Communicatiewetenschappen gestudeerd en kon vanuit daar wel schrijven, maar een website opstarten was nog een beetje een raadsel. Tijdens verschillende banen heb ik daar toen meer over geleerd en nu ben ik ontzettend blij dat ik dat idee heb doorgezet.

Reis je anders sinds je bent begonnen met bloggen?

Tijdens mijn wereldreis heb ik mijn smartphone lekker thuis gelaten. Een laptop ging wel mee, maar dat constant vast zitten aan je telefoon wilde ik absoluut niet. Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik mijn telefoon thuis laat. Als je blogt wil je graag gebruik kunnen maken van social media of je mailtjes kunnen checken. Verder maak ik gedurende reizen ook meer aantekeningen, dat is toch wel handig als je later een artikel wilt schrijven.

We are travellers jordanie

Roell in het prachtige Jordanië

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?

Een combinatie van strand, cultuur (mooie tempels en het ontmoeten van locals) en bijzondere natuur. Veel doen, maar ook een beetje relaxen dus.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Heel graag zou ik eens naar Zuid-Afrika willen, maar een rondreis voor langere tijd door Zuid-Amerika staat ook hoog op het verlanglijstje en ik heb onlangs geweldige verhalen over Fiji gehoord. Genoeg te doen dus!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Vooral gaan en een vliegticket kopen! Niets is zo zonde als wachten tot later en dan pas te gaan reizen, terwijl je er misschien al jaren van droomt.

Ben je net als Roell ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Roell en haar reizen naar haar website We are travellers.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden