Interview met roadtrippers Sven & Tobias

Roadtrippers Sven en Tobias gaan binnenkort de trip van hun leven maken. In een vette Land Rover willen ze binnen 30 weken 30 Europese landen bezoeken. Ze reizen bij voorkeur niet over de standaard routes, want deze enthousiaste roadtrippers zijn altijd op zoek naar de onbegane paden en geen route is hun te gek. Geïnteresseerd in de reiservaringen van deze reizigers en het voor dit jaar geplande avontuur, hebben we roadtrippers Sven en Tobias een aantal vragen gesteld.

In gesprek met roadtrippers Sven & Tobias

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?
Sven: “Hoi, ik ben Sven van Raaij, 23 jaar en woon in het Veluwse Voorthuizen. Tussen de boerderijen, weilanden, kippen en het bos.”
Tobias: “Ik ben Tobias van Krieken, ook 23 en kom uit Oirschot; de toegangspoort tot de groene Kempen.”

Roadtrippers

Waar ging de eerste individuele reis naartoe?
Sven: “Eigenlijk nog nooit helemaal als ‘loney remy’. Altijd wel met een groep of een vriend. Vanaf 2010 naar Oeganda, Kenia en Ghana met verschillende ontwikkelingshulpgroepen tot backpacken in de zomer van 2015 met een vriend.”
Tobias: “Tot op heden ook geen individuele reis gemaakt. Eerst altijd met het gezin, daarna met mijn (ex)vriendin. Afgelopen jaar met een vriend weggeweest.”

Als wat voor “type” reiziger zien jullie jezelf?
Tobias: “Ik zie mijzelf als een reiziger die niet stil kan zitten, die altijd bezig wil zijn, meer wil ontdekken en altijd door wil naar een volgende plek. Het liefste doe ik dit met de Land Rover.”
Sven: “Soms zie ik mijzelf als een heuse ‘Bear Grylls’; back to the basics: hutje, pitje, backpackrugzak en fijne wandelschoenen. Maar ik ben vooral een reiziger die graag actief bezig is en continue de ‘discovery mode’ aan heeft staan.”

Europa

Wat voor bestemmingen zijn jullie favorieten?
Tobias: “Mijn favoriete bestemmingen zijn oude dorpjes, historische bezienswaardigheden, bergen om in te wandelen en rivieren om in te zwemmen.”
Sven: “Ook ik vind de historische plekken mooi, maar duik ook graag de natuur in voor wat actieve activiteiten. Anderzijds kan een grote stad ook erg overweldigend zijn.”

Wat betekent reizen voor jullie persoonlijk?
Tobias: “Tot rust komen, terwijl je heel actief bezig bent. Maar reizen betekent ook het ontmoeten van nieuwe mensen en het genieten van de natuur.”
Sven: “Totaal met Tobias eens; meer zien en ontdekken dan dat je dat thuis doet.”

Tsjechië

Welk land hebben jullie het laatst bezocht?
Sven: “Dat was Frankrijk, de Portes du Soleil, waar ik in januari van de sneeuw en het snowboarden genoot.”
Tobias: “Dat was Duitsland, tijdens een dagtrip. Lekker rondtoeren door de natuur. Oostenrijk was mijn laatst bezochte land voor een ‘echte’ vakantie.”

Hoe zijn jullie op het idee van de aankomende roadtrip gekomen?
Tobias: “Ik heb de afgelopen zes jaar, iedere zomer wel een soort roadtrip gedaan. Met de aanschaf van de Defender werden de plannen en dromen groter. En zo werd een zomervakantie van drie weken, er één van 30 weken!”
Sven: “De basis van dit idee ligt bij Tobias. Na mijn afstuderen zat ik meer aan Australië te denken (I know, cliché). Echter, toen ik over Tobias zijn plannen hoorde, was ik meteen razend enthousiast. Het duurde vervolgens niet lang voordat alle landkaarten van Europa op tafel lagen haha.”

Welke route gaan jullie rijden en hoe hebben jullie deze bepaald?
Tobias: “We gaan een route rijden door ongeveer 30 landen van Europa. De route is bepaald door alle hoogtepunten van Europa (natuurparken, uitzichtpunten, culturele hoogtepunten, steden en leuke dorpjes) op papier te zetten. De leukste en meest interessante punten hebben we vervolgens verbonden, met als resultaat onze route.”
Sven: “Precies dat dus. Het leukste is dat de we deze route zoveel mogelijk offroad willen gaan doen, omdat we van mening zijn zo het meeste van het land te zien. Als we toch op de snelweg zitten, dan moeten we ergens mis zijn gegaan haha.”

kaart

Waarom hebben jullie voor Europa gekozen?
Tobias: “Ik ben in het verleden al in Centraal Amerika en een aantal keer in Azië geweest. Deze werelddelen trekken mij nog steeds, maar ik wil ook graag weten hoe Europa is. Die drang, in combinatie met ons budget en het reizen met de Defender, zijn voor mij de redenen om voor Europa te kiezen.”
Sven: “Ook ik keek eigenlijk altijd verder, buiten Europa. Maar waarom eigenlijk? Omdat het nog ‘zo dichtbij en veilig voelt’? Ook Europa is rijk aan prachtige natuurgebieden, culturen en bezienswaardigheden. Juist Europa, heel divers. En vanuit Nederland geheel met de Defender te bereizen.”

Welke voorbereidingen hebben jullie zoal moeten treffen?
Tobias: “Om deze reis vorm te geven zijn we begonnen met het plannen van de route. Niet te vergeten ook de verzekeringen (auto, reisverzekering en zorgverzekering), veiligheid in de landen, valuta, kostenverdeling en het in orde maken van de auto.”
Sven: “Het is veel meer dan ik had gedacht. Van internetstickjes en mobiele abonnementen tot verzekeringen, rekeningen en de aanschaf van een fietsendrager voor onze mountainbikes.”

roadtrip

Op welk land op de route verheugen jullie je het meest?
Tobias: “Dat is een lastige zeg, ik denk dat 80% van de landen die we gaan zien echt heel gaaf zijn! Eén noemen lukt niet, maar landen waar ik echt naar uit kijk zijn Italië, Kroatië, Griekenland, Turkije en Noorwegen.”
Sven: “Ik kijk enorm uit naar Noorwegen, vanwege de (schijnbaar) overweldigende natuur en omdat je er wild mag kamperen. Maar ik ben snel tevreden.. Ik begin al te watertanden bij een mountainbike singletrail, laat staan wat er gebeurt bij een gigantische berg….”

Hebben jullie een reistip die je met ons zou willen delen?
Tobias: “Ben voorbereid en plan je route. Maar overdrijf niet; het gaat om de vrijheid en het genieten! Durf van je planning af te wijken, dit is slechts een rode draad die je kunt volgen.”
Sven: “Eens met bovenstaande. Plus, mijd de gebaande paden, geniet van de kleine dingen net zo hard als van de grote en stel je open voor de lokale bevolking.”

Ben je net als deze roadtrippers ook een fervent reiziger, avonturier, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden