Interview met roadtripper Marcella Molenaar

Reisblogger Marcella Molenaar is gek op roadtrippen en heeft al heel wat mooie routes op onze aarde mogen rijden. Zo heeft ze met haar man al landen als Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Cuba, Oostenrijk, Frankrijk en Ierland over de weg ontdekt. Een grote reiswens van Marcella is om per camper het immense Australië te ontdekken. Bloggen doet Marcella al sinds 2003 en sinds 2010 trakteert ze haar lezers op de meest inspirerende verhalen op haar website. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe reisplannen, hebben we Marcella een aantal vragen gesteld.

In gesprek met roadtripper Marcella Molenaar

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Marcella Molenaar en ben opgegroeid in het Friese Elfsteden stadje Franeker. Voor mijn opleiding Communicatie ben ik naar Leeuwarden verhuisd waar ik 10 jaar heb gewoond. Sinds een jaar woon en werk ik in Groningen, samen met mijn man en katjes. In het dagelijks leven ben ik communicatiespecialist bij een zorgverzekeraar.

Cityptrip

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Reizen doe ik samen met mijn man. Onze eerste reis samen maakten we naar New York & Florida. Na een paar dagen stedentrippen in de Big City plakten we er een roadtrip van een week in Florida achteraan. Hier reisden we naar de Keys, Everglades, bezochten Kennedy Space Center en eindigden in Miami. Het was mijn eerste kennismaking met Amerika, en dat smaakte naar meer. En dus reisden we een jaar later vijf weken door het westen van Amerika. Wat een geweldig veelzijdig land! Vooral Yellowstone National Park is echt mijn favoriet.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik vind het fijn om vrijheid te hebben tijdens onze reizen. Om die reden boeken we meestal alles zelf en bepalen we ’t liefst ter plekke waar we naartoe willen. Zo gaan we graag op pad met een huurauto zodat we ons eigen plan kunnen trekken. Toen we vorig jaar reizigers ontmoetten die het programma van de reisorganisatie op de voet volgden kregen wij juist jeuk. We zoeken het liever allemaal zelf uit. We wijken ook graag van de gebaande paden af. Is het erg druk bij een bepaald uitzichtpunt? Dan lopen we graag een stuk naar een rustige plek waar het uitzicht meestal nóg veel mooier is. Het is het altijd waard! Ook kozen we tijdens onze camperreis in West-Canada bewust voor kleinschalige campings waar amper voorzieningen waren. Lekker rustig én supermooi!

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Ik vind het heerlijk om op ontdekking te gaan in onbekende landen, steden en gebieden. Ik leer er over lokale gewoonte en gebruiken en over het ontstaan van natuurgebieden. Het verrijkt mij als persoon en maakt mijn kijk op dingen breder. Het inspireert me enorm om meer van de wereld te zien. Als kind namen mijn ouders mij regelmatig mee naar Duitsland. Een prachtig land, maar ik heb mezelf nu als doel gesteld om vooral veel van de wereld te zien, omdat er nog zoveel meer moois is! Dat zorgt er dus ook voor dat ik het wel eens ‘zonde’ vind om naar een land te gaan wat ik al eens bezocht heb. Eigenlijk onzin, want binnen één land is er juist ook zoveel te zien!

Canada

Wat maakt roadtrippen voor jou zo aantrekkelijk?
We bepalen we regelmatig pas onderweg waar we naartoe willen. Natuurlijk hebben we een aantal hoogtepunten die we willen zien, maar we vinden het heerlijk om ter plekke keuzes te maken. Ultieme vrijheid! We kunnen afslaan als we een leuk weggetje zien en stoppen waar we maar willen. Om te picknicken, naar een uitzichtpunt te gaan of een eindje te wandelen. Doodzonde om prachtige plekken voorbij te rijden zonder dat je er kunt stoppen! Ons zie je dus best wel eens omkeren en terug rijden omdat we wat moois hebben gespot.

Welke landen heb je zoal al roadtrippend bezocht?
We maakten roadtrips in Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Cuba, Oostenrijk, Frankrijk en Ierland. In zowel Amerika als Canada hebben we twee keer een roadtrip gemaakt, en in september gaan we voor de derde keer naar beide landen. In Amerika reisden we ’t ene jaar in Florida en een jaar later langs de gehele westkust van Amerika. In Canada maakten we drie jaar geleden een roadtrip in het oosten. Vorig jaar reisden we met een camper door het Westen. In Europa hebben we nog niet zoveel roadtrips gedaan, maar onze wishlist is nog lang. Zo willen we graag roadtrippen door IJsland, Zweden, Noorwegen en Portugal. Buiten Europa staan Australië, Mexico, Japan en Patagonië hoog op onze wishlist.

Wat was je absolute hoogtepunt m.b.t. roadtrippen?
Ik vond het te gek om rond te reizen door Nieuw-Zeeland. Zo vaak spreek ik niet met iemand die aan de andere kant van de wereld is geweest, dus daardoor voelde het extra speciaal om zo ver weg te zijn. Het rijden aan de linkerkant van de weg was even wennen, maar dat was al snel geen probleem meer. In Nieuw-Zeeland kan je niet snel rijden, maar dat wil je ook niet. Echt werkelijk overal vind je fotogenieke plekken. Omdat je op een eiland rijd, kom je ook continue de kustlijn tegen. Ik kreeg er geen genoeg van! Het grappige is dat het Noordereiland en Zuidereiland best verschillend zijn. Combineer beide eilanden dus in je roadtrip!

stad

Welk land/gebied viel je tijdens het roadtrippen tegen?
Onze roadtrip door het Oosten van Canada viel mij tegen. Dit komt overigens niet door het gebied, maar meer door ons. We besloten vrij lastminute om onze reisplannen in Europa te annuleren omdat we een goede ticketprijs voor een vlucht naar Toronto hadden gespot. Mede daardoor hadden we ons niet heel goed voorbereid en zaten er best veel steden in onze route: Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec. Het was gewoon wat teveel ‘stad’. Met meer natuur maak je ons veel gelukkiger. Maar goed, het was een goed leermoment! Vorig jaar deden we onze roadtrip-ervaring in Canada over in het westen en bestond onze reis bijna volledig uit natuur. Gelukkiger kon je ons niet maken!

Waarom ben je gestart met marcellamolenaar.nl?
Mijn man heeft jaren geleden dit domein gekocht omdat ik destijds werk zocht. Ik kon het gebruiken als portfolio om mezelf te promoten. Maandenlang deed ik er niks mee, tot ik er besloot mijn eigen draai aan te geven. Bloggen doe ik al sinds 2003 en over reizen schreef ik jarenlang op onder andere ons gezamenlijk blog. Langzamerhand ben ik MarcellaMolenaar.nl steeds meer vorm gaan geven als reisblog. Vandaar dat ik ‘Inspire to Travel’ als subtitel heb toegevoegd. Deze vorm past uitstekend bij mij!

Let je op andere dingen tijdens het reizen sinds je blogt?
Tijdens mijn reis let ik niet specifiek op dingen voor mijn site. We trekken gewoon lekker ons eigen plan en achteraf schrijf ik over onze ervaringen. Op reis betekent dit dat ik dagelijks in een boekje schrijf wat we die dag gedaan hebben. Om de reisverslagen nauwkeuriger te maken noteer ik de namen van de restaurants waar we aten, de accommodaties waar we verbleven en de organisaties waar we trips boekten. Ik hield eerder ook al reisverslagen bij, maar was daar iets minder nauwkeurig in. Nu vind ik het leuk om zo concreet mogelijk te zijn in mijn artikelen, vandaar dat dit soort informatie essentieel is!

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Al jarenlang willen we heel graag rondreizen door Australië. Met een camper rondreizen en ons onderdompelen in de indrukwekkende natuur én imposante steden. De reisgidsen hebben we al in huis en meerdere keren hebben we een route bepaald. Het land is echter zó groot dat we er onwijs veel willen zien en doen. We komen al snel op minstens 10 weken rondreizen uit. En dan nog is er zoveel wat we dan niet kunnen zien… Mede daardoor is het er nog niet echt van gekomen. Maar eigenlijk is dat zonde. Deze droomreis moeten we dus echt voorrang gaan geven, en er concrete plannen voor maken!

Canada

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Vaak onthoud je van een reis wel een aantal hoogtepunten, maar sommige momenten vervagen wel wat. Vooral voor accommodaties weet ik vaak niet meer welk gevoel of ervaring waarbij hoort. Daarom probeer ik per accommodatie een aantal steekwoorden te noteren. Dit is iets wat andere mensen niks zegt, maar wat bij mij wel de herinnering aan die kamer of campingplek terug haalt. Zo liep er een rendier over een camping, en hadden we een keer een kamer met een volledig houten badkamer. Als ik dit lees ben ik weer even ‘terug’ op die bestemming. Ook beschrijf ik in mijn reisdagboek meestal een aantal eigenschappen van reizigers die we ontmoeten. Leuk om daar nog eens aan terug te denken!

Ben je net als reisblogger Marcella Molenaar ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Marcella Molenaar en haar gave reizen en roadtrips naar haar reisblog.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden