Interview met Rita en Dennis van Fulltime Travels

Reisblogger Rita en Dennis van travelblog Fulltime Travels reizen sinds 2012 samen de wereld over. Voor beiden was een wereldreis een kinderdroom, dus verkochten ze hun huis, zegden hun baan op en gingen op reis. Rita en Dennis leven hun droom en laten hun volgers regelmatig genieten van alle mooie plekken en avonturen op travelblog Fulltime Travels.

Travelblog Fulltime Travels van Rita en Dennis

Geïnteresseerd in hun reiservaringen en toekomstplannen, hebben we Rita en Dennis van travelblog Fulltime Travels een aantal vragen gesteld.

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Dennis en Rita en komen uit Rotterdam. Sinds 2012 reizen we samen de wereld over. Het begon elk jaar met een verre reis en een citytrip, maar fulltime reizen was een droom voor ons beiden. Inmiddels zijn we acht jaar samen en kwamen op een punt dat het een ‘nu of nooit’ moment wordt en dat we onze droom achterna moesten gaan. We verkochten ons huis en op 19 september zwaaiden familie en vrienden ons uit op Schiphol. Ons vliegtuig ging naar Rusland waar onze reis begon met de Trans Mongolië Express.

Fulltime Travels

Waar ging jullie eerste reis samen naartoe?

Kenia was onze eerste verre reis samen en voor Rita zelfs haar eerste reis buiten Europa. Ik was net afgestudeerd en ik kon niet wachten om meer van de wereld te zien. Dennis heeft al eerder verre reizen gemaakt, maar was niet eerder in Afrika geweest. We waren opslag verliefd op dit land. Kenia heeft alles: van een safari tot aan hagelwitte stranden. Na Kenia hadden we de smaak te pakken en maakten we elk jaar een verre reis naar onder andere Zuid-Afrika, Cuba, Amerika en Japan.

Als wat voor “type” reiziger zouden jullie jezelf omschrijven?

We zijn het beste te omschrijven als flashpackers. In hostels nemen we het liefst een privékamer. We houden van gezelligheid, maar een plekje om je even terug te trekken vinden we allebei fijn! Ook zoeken we vaak een balans tussen actief en relaxen. Zo deden we de Poonhill trekking in Nepal voor vijf dagen en dan vinden we het heerlijk om daarna een weekje te relaxen aan een zwembad met een cocktail. Dennis is echt een natuurliefhebber en houd van koude landen. Rita is daarentegen een cultuurliefhebber en wilt in ieder land graag de gebruiken en geschiedenis leren.

Travelblog Fulltime Travels

Wat betekent fulltime reizen voor jullie persoonlijk?

Het betekent vooral ultieme vrijheid en weg uit je sleur in Nederland. Waar in Nederland alles netjes georganiseerd is en alles volgens agenda gaat, is fulltime reizen elke dag weer een uitdaging. We moesten er ook veel voor opgeven zoals ons huis, familie en vrienden, maar je krijgt er veel voor terug. We hebben er tot de dag van vandaag geen spijt van. Ze zeggen altijd dat reizen je leven verrijkt en dat is ook gewoon zo. Je leert veel van verschillende culturen en je waardeert nog meer wat je thuis hebt (of juist niet). Ook heeft reizen een positief effect op onze gezondheid. We zijn allebei astmapatiënten en door de berg- en zeelucht zijn we verminderd met onze medicatie.

Hoe is het om in de tijd van deze wereldwijde crisis op reis te zijn?

Het is een bizarre tijd voor iedereen, maar op reis geeft dit wel extra uitdagingen en stress. Momenteel zijn we in Nieuw-Zeeland in quarantaine. Je maakt je zorgen om dierbaren thuis, want stel iemand wordt ernstig ziek? Er gaan haast geen vluchten en je zit aan de andere kant van de wereld. We hebben al veel contact met familie, maar nu extra. Ook denk je na over praktische zaken als eten en hotels. Je wilt natuurlijk niet op straat komen te staan als ze halsoverkop het hotel sluiten. Het zijn moeilijke tijden en soms weet je niet waar je goed aan doet.

Hebben jullie voorzorgsmaatregelen getroffen voor een dergelijke situatie?

Niemand had dit verwacht en ook wij dachten niet dat we een half jaar later in een wereldcrisis zouden zitten. We zitten nu veilig in quarantaine in een appartement. Dit moest namelijk iedereen die in Nieuw-Zeeland kwam voor de lockdown. Verder hebben we ons aangemeld voor noodhulp en wachten we het bericht af. De noodhulp van de overheid hebben we vooral ter advies ingesteld. Wij zijn allebei astmapatiënten waardoor wij liever niet 36 uur terugvliegen naar Nederland. Dat vinden wij best een risico. We wachten het advies dus rustig af en focussen ons vooral ook op positieve dingen als het schrijven van blogs en het editten van vlogs.

Trolltunga

Hoe plannen jullie momenteel de toekomst qua reizen?

Op dit moment nog niet. We hadden wel al geboekt voor Vanuatu, Fiji, Samoa, Hawaï en de VS. Dan zouden we daarna naar Zuid-Amerika gaan. Het is nu even de vraag wanneer deze periode voorbij is en dan gaan we verder. De wereldreis staat nu even op pauze. Gezondheid is nu het allerbelangrijkste.

In hoeverre heeft bloggen invloed op jullie tijdens het reizen?

Heel veel! Zelf werken we als digital nomads voor een reisorganisatie en maken we content van de bestemmingen die zij nodig hebben. Zo schrijven we blogartikelen, maar maken we ook video’s en foto’s. Dennis heeft een achtergrond in video en fotografie. Rita heeft een achtergrond in de marketing. Samen wilden we onze krachten bundelen en toffe content maken. Verder hebben we zelf een website waar we onze blogs posten met tips en verhalen over de wereldreis.

Wat was het absolute hoogtepunt van jullie reizen tot nu toe?

Pfff, dat is moeilijke vraag, want we hebben al veel hoogtepunten meegemaakt. Het beklimmen van de Chinese muur, een bezoek aan Noord-Korea, slapen in een yurt bij een nomadenfamilie in Mongolië, relaxen op de Malediven, de Poonhill trekking in Nepal. Allemaal hoogtepunten die we nooit meer zullen vergeten.

reisblogger

Welke bestemming hebben jullie samen hoog op jullie bucketlist?

We hebben een mega lijst, maar op dit moment staan Antarctica en Vanuatu héél hoog. We zouden 2 april vliegen naar Vanuatu voor twee dingen: Land Diving en de actieve vulkaan Yasur. Het staat nu even unhold, maar we gaan hier zeker nog naartoe! Antarctica willen in het najaar heen, het doel van deze reis is om alle zeven continenten te bezoeken in één reis.

In welk land of gebied zouden jullie graag een tijdje willen wonen en werken?

We hadden van tevoren nooit verwacht dat we dit zouden zeggen, maar van alle plekken zouden we op Bali een tijdje kunnen wonen. We verbleven één week in Ubud, als tussenstop voordat we naar Australië gingen. In het begin waren wat sceptisch, niet vanwege de schoonheid van het eiland, maar door het massatoerisme. We waren hier ook voor werk en tussendoor bezochten we attracties. Wat een fijn eiland! Het was januari en niet druk. De mensen waren ontzettend vriendelijke en het eten verrukkelijk. Ons slechte beeld was onterecht en we vonden dit een heerlijke plek!

Hebben jullie nog een tip voor beginnende reizigers?

Probeer ‘rustig’ te reizen en niet alles tegelijkertijd te willen zien. In het begin ben je zo enthousiast en wil je alles zo snel mogelijk zien in korte tijd. Je loopt jezelf voorbij en je geniet niet meer van het moment. Neem een stap terug en blijf wat langer op één plek. Hierdoor merk je dat juist de kleine momenten je reis uniek maken en niet de grote attracties.

China reizen

Ben jij net als Rita en Dennis van Travelblog Fulltime Travels ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de reisverhalen en reistips van Rita en Dennis? Check dan snel zijn travelblog Fulltime Travels.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden