Interview met Inge, reisspecialiste in camperreizen in Amerika

Reisspecialiste Inge is gek op camperreizen en roadtrippen door de overweldigende natuur van Noord-Amerika. Inge adviseert in haar dagelijks leven reizigers die een camperreis of roadtrip door Amerika of Canada willen maken, en heeft op deze manier van haar passie haar werk kunnen maken. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en werk als reisspecialiste bij Amerika- en Canadaspecialist Tioga Tours, hebben we Inge een aantal vragen gesteld.

Over camperreizen en ultieme vrijheid

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Inge en ik woon in Heino, een klein plaatsje vlak bij Zwolle.

Amerika

Wat is jouw persoonlijke link met reizen?
Reizen is altijd al mijn grote passie geweest dus de opleiding Toerisme was een hele logische stap voor me. Toen ik deze opleiding had afgerond heb ik in verschillende reisbureaus gewerkt en heb ik heel veel landen gezien. Nu werk ik al weer jaren met plezier bij Tioga Tours.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen geeft me energie, maar tegelijkertijd ook ontspanning. Ik voel me altijd heerlijk opgeladen nadat ik ergens weer verschillende plekken heb bezocht en indrukken heb opgedaan.

Wanneer maakte jij je eerste camperreis?
In april 2013 maakte ik m’n eerste camperreis. Ik was toen net een half jaar in dienst bij Tioga Tours toen ik het ‘Wilde Westen’ van Amerika mocht ontdekken. Dat heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt!

Camper

Welk land heeft jouw voorkeur m.b.t. reizen met een camper?
Amerika is geweldig voor een camperrondreis. Het land is helemaal ingesteld op het reizen met een camper. Niet alleen de heerlijk brede wegen nodigen uit voor een roadtrip, ik zeg wel eens gekscherend: de bomen zijn er zelfs op gesnoeid!

Wat maakt dit/deze land(en) voor jou zo special om te ontdekken?
Amerika is zó veelzijdig. Je hoeft maar 200 km af te leggen om in een compleet ander landschap terecht te komen. En dan is het afleggen van deze afstand ook nog één groot feest.

Is reizen met een camper de beste manier om een land goed te ervaren?
Het kan ook heel goed met de auto en hotelovernachtingen, maar ik vind het reizen met de camper gewoon heel ontspannen. De vrijheid is optimaal en je kunt vaak op prachtige plekken, midden in Nationale Parken bijvoorbeeld, overnachten.

camperreizen

Wat zijn volgens jou de grootste voordelen van het reizen met de camper?
Je huisje op wielen reist altijd met je mee. Aan het begin van de reis pak je je koffer uit en die pak je aan het einde van de reis pas weer in. Ook hebben de meeste campers een badkamertje met toilet en douche en een keuken met koelkast/vriezer en gasfornuis. Ideaal als je onderweg even snel een maaltijd klaar wilt maken of gewoon thee wilt zetten. Bovendien ben je niet afhankelijk van restaurants, maar in plaats daarvan kun je ’s avonds heerlijk barbecueën voor je camper of je favoriete gerecht klaarmaken. Dat scheelt je ook nog eens geld! Maar het belangrijkste vind ik dat je altijd op de mooiste plekjes staat, midden in de natuur of zelfs midden in een stad. Ik vind het ook zo ideaal omdat mijn kinderen na twee nachten al helemaal gewend zijn aan hun ‘eigen’ plekje.

Wat was jouw hoogtepunt van al je reizen met de camper?
De route over de Icefield Parkway in West-Canada: het uitzicht en de prachtige natuurcampings langs deze route. En niet te vergeten de vele beren, elanden en berggeiten die we onderweg zagen!

Natuur

Welk land zou je graag in de toekomst met de camper willen ontdekken?
Ik ben nog nooit in Alaska geweest, dat lijkt mij een heel bijzondere ervaring!

Kun je 3 dingen noemen waarom elke reiziger een keer een camperreis moet maken?
De kennismaking met het land en ik vind het altijd erg gezellig tussen alle campingburen van over de hele wereld. De meeste campings bevinden zich midden in de natuur. Je wandelt vanaf je plekje zo naar een waterval of uitzichtpunt en soms kun je ook nog even lekker een duik nemen in een zwembad. Het geeft mij altijd het ultieme gevoel van vrijheid, ook al heb ik soms al mijn campings van tevoren gereserveerd. Als ik een prachtig uitzichtpunt zie stop ik en ga ik even buiten zitten met een drankje of een zelfgemaakte lunch.

Heb je een reistip m.b.t. camperreizen die je met ons zou willen delen?
Ga eens van de doorgaande wegen af en rijd over de zogenaamde scenic drives en zoek naar kleine campings in de pittoreske plaatsjes. Kun je geen camping? Ga dan eens langs het Visitors Information Center. De medewerkers daar weten vaak waar je alsnog kunt overnachten.

Camper

Ben je net als Inge ook een fervent reiziger, fan van camperreizen, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de camperreizen en andere avonturen die Inge voor je kan samenstellen? Check dan snel de website van Amerika en Canada specialist Tioga Tours.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden