Interview met de reislustige zussen van Wanderwinks

Travelbloggers en zussen Tineke, Minke, Sandra en Esther van Wanderwinks zijn allemaal gek op reizen. De vier zussen hebben elk hun eigen manier van reizen, maar trekken met regelmaat ook samen op uit. Op hun reisblog Wanderwinks bundelen ze hun krachten en delen ze de vele reisverhalen met hun lezers. Geïnteresseerd in hun reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Sandra, Esther, Minke en Tineke een aantal vragen gesteld.

De zussen van Wanderwinks

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Wij zijn Tineke, Minke, Sandra en Esther. Vier zusjes met een passie voor reizen. Wij zijn alle vier qua karakter heel verschillend, maar staan wel hetzelfde in het leven. We sparen niet voor een koophuis of een auto, maar voor ervaringen en reizen. We komen uit een klein dorpje uit Friesland en de liefde voor reizen zat er al vroeg in. Zo gingen we vroeger met een omgebouwde Toyota bus en caravan met het hele gezin elke zomer kamperen in Zuid-Frankrijk.

Curacao

Waarom zijn jullie vier samen een blog begonnen?

Voor het thuisfront hielden we tijdens onze reizen altijd een reisblog bij. Op een gegeven moment kregen we het idee om alle reisblogs bij elkaar te doen en een gezamenlijke website te beginnen, handiger voor onszelf en voor anderen. Onze achternaam is Wink en we ‘wanderen’ het leven door, dus de naam WanderWinks was snel geboren. Ook omdat onze website uit meer bestaat dan alleen blogs over verre reizen. We zijn namelijk ook gek op Nederland, koffietentjes en de recepten uit Mutti’s Wereldkeuken. WanderWinks is een combinatie van persoonlijke blogs, wereldrecepten, reisverslagen, reisvideo’s en nuttige reisinformatie. Kortom een unieke en originele website van 4 zusjes met 1 passie.

Wat is jullie rolverdeling m.b.t. Wanderwinks?

Minke en Sandra zijn het brein achter de website. Zij hebben WanderWinks ontworpen en opgestart. Esther heeft de laatste verre reis gemaakt en de meest recente reisverslagen geschreven. Sandra is de expert op het gebied van video en beheert ons YouTube kanaal. Minke houdt zich vooral bezig met de creatieve kant van het foto’s maken en bewerken, en Tineke beheert ons Instagram profiel. Facebook wordt door iedereen bijgehouden en bloggen doen we ook allemaal, de een soms wat meer dan de ander.

reisgroep

Gaan jullie wel eens samen op reis?

Jazeker! We proberen in ieder geval één keer per jaar op familievakantie te gaan met onze vader. Dan zoeken we altijd de warmte op en gaan we naar Afrika of de Nederlandse Antillen. Daarnaast gaan we wel eens op stedentrip samen of zoeken we elkaar op in het buitenland. Er is tenslotte altijd wel iemand van ons in het buitenland 😉

Waar ging jullie eerste individuele reis naartoe?

Tineke

Op mijn 18e ging ik voor het eerst zonder ouders op vakantie. Ik ging met twee vriendinnen naar Mallorca. Een typische feestvakantie, veel uitgaan en brak op het strand liggen. Een paar jaar later maakte ik mijn eerste lange reis alleen in Azië. Hier is mijn reislust ontstaan.

Minke

Op mijn 19e zette ik mijn eerste reisstappen buiten Europa en vloog ik meteen maar naar de andere kant van de wereld. Samen met een vriendin ging ik 3 maanden stagelopen in Sydney. Hier heb ik het reisvirus opgelopen en ik ben nog steeds besmet.

Sandra

Al vanaf jongs af aan kriebelde het om mijn dorp te verlaten en meer te zien en te ontdekken, het liefst buiten Nederland. Toen ik 16 was, zocht ik dan ook naar mogelijkheden om een zomer in het buitenland te werken. Ik vond een baantje bij onze zuiderburen en had een onvergetelijke zomer op een camping in België. Geen drastische cultuurshock, maar wel een gevoel van ultieme vrijheid en een reiskriebel die nooit meer wegging.

Esther

Na de middelbare school ben ik op mijn 18e een aantal maanden naar Spanje gegaan om toeristisch werk te doen. Voor het eerst alleen vliegen, bij een gastgezin verblijven en in een hotel werken waar niemand Engels sprak, ik vond het allemaal doodeng maar ook helemaal geweldig. Vanaf dat moment wilde ik alleen maar meer reizen!

Als wat voor type reiziger zien jullie jezelf?

Tineke

Een combinatie van meerdere types. Ik houd van uitgaan maar puur een feestvakantie hoeft voor mij niet meer. Ik lig graag op het strand, maar ik ben ook graag op pad. Het liefst huur ik een scooter om de omgeving te verkennen en neem af en toe ‘pauze’ door op het strand te liggen. En ’s avonds ergens uit eten, cocktails drinken bij een leuke strandtent en eventueel het uitgaansleven verkennen.

pool

Minke

Ik ben een budgetreiziger, avonturier, vakantieganger en stedentripper, van alles wat eigenlijk. Ik heb twee keer als budgetreiziger en avonturier een lange reis gemaakt. Maar ik zoek ook graag de zon op in de Nederlandse wintermaanden en dan ben ik als vakantieganger en strandliefhebber te vinden op zonnige bestemmingen. Tussendoor probeer ik af en toe een lang weekend als stedentripper een mooie stad in Europa te bezoeken.

Machu Picchu

Sandra

Als het een dier zou zijn, was ik een kameleon. Mijn kleuren veranderen in elke situatie en heb er geen problemen mee om me aan te passen aan situaties in het buitenland. Soms ben ik een sociaal dier, soms een einzelgänger, ik kan alles zijn op reis.

Galapagos

Esther

Aan het begin van een reis wil ik letterlijk alles bekijken en bezoeken, terwijl ik dat later veel meer kan loslaten. Ik ben wel altijd goed voorbereid, want ik heb geen zin om voor onverwachte dingen te staan. Mijn perfecte reis bestaat uit de combinatie hiken, cultuur snuiven in een stad en relaxen bij een meer of aan zee.

Colombia

Noem elk 1 voorwerp wat je op reis niet kunt missen.

Tineke

Sowieso mijn Ray-Ban zonnebril, want daar kan ik echt niet zonder. Hij heeft al een paar valpartijen (met de scooter) overleefd en ik ben hem ook een keer vergeten in een supermarkt, maar hij leeft nog steeds. Wel zit hij nu onder de krassen dus het wordt eigenlijk wel tijd voor een nieuwe.

Minke

Mijn camera! Ik moet altijd foto’s kunnen maken.

Sandra

Mijn videocamera! Ik wil overal video’s van maken en eindig na een reis met honderden video’s waarvan ik misschien 1% gebruik voor een korte reisvideo. Zonde? Nee hoor, het geeft een geweldig beeld van een land met mijn favoriete reisnummer eronder. En dan gewoon heel vaak achter elkaar bekijken 😉

Esther

Zeker weten mijn Ipod Classic. Ik zou hem nooit willen verruilen voor iets anders. De batterij gaat zowat een week mee en er kunnen duizenden nummers op. Ideaal voor die lange busreis!

Wat was je grootste hoogtepunt m.b.t. reizen tot nu toe?

Tineke

Lastig! Er zijn meerdere hoogtepunten geweest, dus dan maar het hoogtepunt van de laatste vakantie op Curacao. Daar gingen we een dagje naar Klein Curacao, een geweldig onbewoond eiland. Tijdens het snorkelen heb ik voor het eerst zeeschildpadden gezien en dat vond ik zo bijzonder!

Minke

Oog in oog staan met de imposante verloren Incastad Machu Picchu. Het hoogtepunt van Peru. Buitengewoon magisch en indrukwekkend. En de Galapagos eilanden, dat is gewoon een uniek stukje wereld en nergens mee te vergelijken.

Sandra

Ik had nooit durven dromen dat ik met dolfijnen en haaien in het wild zou gaan snorkelen, gigantische manta rays zou bewonderen, met zeeleeuwen zou spelen en pinguïns achterna zou zwemmen. En dat allemaal op één plek. Geloof me, geen bestemming is zo uniek als de Galapagos eilanden.

Esther

Dat was mijn reis door Colombia. In augustus vorig jaar was ik daar met Sandra, waar we ontzettend veel hebben gezien en gedaan. De tweede keer was ik er in mijn eentje in januari dit jaar. Ik ging veel met de locals om en heb de leukste backpackers ontmoet. Colombia heeft me enorm verrast. De natuur is prachtig en de bevolking ontzettend vriendelijk!

Kaapverdie

Waar gaat de volgende reis naartoe?

Tineke

In december ga ik weer voor een paar maanden naar Azië en dan in ieder geval naar de Filippijnen, Nepal, Sri Lanka en als kers op de taart de Malediven 🙂

Minke

Een weekendje naar Napels en de Amalfi kust.

Sandra

Waarschijnlijk naar Nederland! Ik woon nu in Ecuador en wil als het kan dit jaar mijn familie en vrienden opzoeken, maar dan hopelijk wel inclusief een reis met mijn zusjes naar Iran 😉

Esther

Iran staat heel hoog op mijn bucketlist. Maar ook IJsland, waar ik tijdens een tussenstop in Reykjavik vorige maand ontzettend nieuwsgierig naar ben geworden. Ik wil in ieder geval naar landen waar veel cultuur en natuur te vinden is. Ik heb nog geen concrete plannen.

Hebben jullie nog een reistip voor onze lezers?

Tineke

Geniet! Wees niet te veel bezig met het thuisfront of met de perfecte foto voor social media want dan ben je minder bezig met het moment zelf.

Minke

Ik vind eigenlijk dat iedereen in zijn leven minstens één keer alleen moet hebben gereisd. Dat is zo’n bijzondere en waardevolle ervaring waar je de rest van je leven wat aan hebt. Je krijgt er geen spijt van. Echt niet.

Sandra

Laat je niet tegenhouden door angst, stap uit die comfort zone en woon, werk, reis en leef waar dan ook maar ter wereld, we hebben ontzettend veel geluk dat het mogelijk is!

Esther

Probeer te mengen met de locals! Leer hun taal (een beetje) en knoop gesprekken aan met ze. Op deze manier leer je het land veel beter kennen en word je ervaring nog veel beter.

strand

Ben je net als Minke, Tineke, Esther en Sandra van Wanderwinks ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de reisverhalen en ervaringen van de zussen van Wanderwinks? Check dan snel hun leuke website Wanderwinks.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden