Interview met Reisfanaat Nanda

Reisfanaat Nanda heeft na haar buitenlandse stages in het Engelse Londen en Australische Sydney nog een maand gebackpackt in Australië. Nanda werd helemaal geïnfecteerd met het reisvirus en heeft alweer nieuwe reisplannen op haar agenda staan. Over niet al te lange tijd gaat ze voor 3 maanden naar Zuidoost-Azië, een lang gekoesterde droom die in vervulling gaat. Naast enthousiaste reiziger is Nanda ook gek op fotograferen en heeft ze haar eigen blog Life’s a Photo. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Nanda een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Nanda, 24 jaar en opgegroeid in Hengelo. Ik ben voor mijn opleiding Hogere Hotelschool in Apeldoorn gaan wonen, en hopelijk wordt mijn volgende woonplaats Londen.

Wanneer ben je gestart met reizen en naar welke bestemming was dat?

Mijn eerste ervaring, al mag deze het woord reizen niet hebben, was al toen ik een kind was. Mijn ouders vonden het altijd heel leuk om op vakantie te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. We zijn nooit buiten Europa geweest, maar mijn ouders vonden het wel altijd belangrijk om de cultuur te zien, om rond te rijden en de omgeving te ontdekken en de taal te leren. Daardoor is mijn liefde voor reizen denk ik ontstaan, en vind ik het zo leuk om dat te doen. Nieuwe dingen en culturen zien en ontdekken. Mijn eerste echte reis was in 2011, toen ging ik naar Australië, op dat moment mijn grootste droom!

Nanda Blue Mountains

Nanda bij de Blue Mountains in Australië

Hoe reis je het liefst en wat is onderweg je favoriete vervoermiddel?

Ik vlieg denk dat ik het liefste vlieg, het gaat over het algemeen vrij voorspoedig en je komt vanzelf op je eind bestemming uit. Ook lange vluchten vind ik best leuk, beetje films kijken en ik neem standaard iets te snacken mee. Prima! Ik ben van te voren wel altijd nog een beetje zenuwachtig, al heb ik in mijn leven al aardig wat gevlogen, dat gevoel gaat niet weg. Treinen en bussen vind ik ook niet verkeerd trouwens, daar hoef ik me geen zorgen te maken om het gewicht van mijn bagage en ik slaap goed in bussen 😉 Muziekje op en gaan.

Welke landen in Azie ga je allemaal tijdens de drie maanden bezoeken?

Ik heb mezelf voor genomen niet te veel te plannen, dus ik zet geen dagen vast hoelang ik waar wil zijn. Voor alsnog is de planning om naar Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Maleisië en Singapore te gaan. Ik hou er rekening mee dat dit een ambitieus plan is en misschien Maleisië en Singapore voor een later moment zou moeten bewaren.

Hoe heb je je voorbereid op je reis en op de betreffende landen?

Stiekem heb ik me nog niet zo goed voorbereid. Ik heb een reisgids van Thailand, die ben ik nu aan het doorlezen. De Lonely Planets moeten nog besteld worden maar daar haalde ik in Australië veel nuttige informatie uit. Over een paar weken heb ik een afspraak met mijn huisarts over de inentingen en ik weet dat ik voor Vietnam een visum nodig heb. En daar stopt mijn kennis eigenlijk wel.. Verder tref ik thuis natuurlijk een paar voorbereidingen omdat ik mijn flat aanhoud tijdens mijn reis en ik ben een inpak lijstjes mens, dus af en toe schiet me iets te binnen en dat voeg ik dan toe op de lijst.

Nanda Valencia

Nanda in het prachtige Valencia

Naar welk land en naar welke stad kijk je het meest uit en waarom?

Azië is een droom van me, om daar een keer te mogen reizen. Ik zei altijd bewust Azië omdat alles me daar mooi lijkt. Ik kijk dus echt uit naar alle landen. Als ik zou moeten kiezen dan ben ik heel benieuwd naar Vietnam, de rijstvelden, de grootte van de steden, (in Ho Chi Minhstad wonen al 7.000.000 mensen!), het eten en de cultuur daar. Wat steden betreft ben ik dus ook heel benieuwd naar Hanoi, Bangkok, Chiang Mai en Kuala Lumpur. Grote steden hebben altijd al mijn interesse gehad en helemaal dit soort steden. Volgens mij is het er zo anders dan in Nederland, ik kan niet wachten alles te gaan zien!

Is er iets m.b.t. de reis waar je nu al tegenop kijkt?

In Australië heb ik een fobie voor kakkerlakken ontwikkelt, dus ik kijk niet heel erg uit naar een rendez vous met die beestjes. Ook aan hostels moet ik altijd even wennen, ik ben toch echt meer een hotel meisje, ik moest in Australië even een paar dagen wennen aan de hostels en toen was het prima.

Wat neem je zeker van thuis mee op reis?

Een reisdagboekje, foto’s en mijn knuffel. Hij heet meneer konijn en heeft Londen gezien, Australië en nu dus Azië. Hij is erg wereldwijs haha. Verder probeer ik niet teveel mee te slepen, ik ben erg goed in dingen kwijt raken en in veel dingen kopen. Dus ik kan alle ruimte gebruiken die ik heb in mijn backpack.

Nanda London

Nanda bij de Tower Bridge in Londen

Welke persoonlijke wens zie je tijdens je reis graag in vervulling gaan?

Dit vind ik een hele lastige, eigenlijk is de reis al een persoonlijke wens. Daarnaast hoop ik wat dingen uit het verleden los te kunnen laten en weer fris te kunnen beginnen aan een nieuw jaar. Reizen maakte me altijd gelukkig, nu hopelijk ook. Lekker zweverig hè?

Weet je al welke bestemming de volgende wordt na deze reis?

Ik heb al honderden bestemmingen in mijn hoofd die hopelijk de volgende worden! Londen, Berlijn, Boedapest, Hong Kong, New York, Scandinavie, IJsland.. Ondanks dat verwacht ik niet dat 2015 mijn reis jaar gaat worden, ik wil (en moet) weer een budget opbouwen. Als ik terug kom uit Azie ben ik werkloos, dus ik durf nog niet teveel aan andere bestemmingen te denken. Eerst een baan. Als alles me financieel voor de wind gaat misschien Hong Kong, ik ken iemand die daar stage gaat lopen. En mijn volgende grote reis wordt zuid Amerika, hopelijk kan ik dat met iemand samen doen, want ik weet niet zo goed of het verstandig is om alleen te gaan reizen. En hiervoor moet ik iets meer sparen dan voor Azië gok ik zo!

Ben je ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden