Interview met reisblogger Renzo

Reisblogger Renzo ging al op vroege leeftijd naar het Amerikaanse Massachussetts en de wereldstad New York. Voor Renzo is reizen rondtrekken, ondernemen en ontdekken, iets wat hij in verre oorden, maar zeker ook graag dicht bij huis doet. Sinds kort is Renzo gestart als reisblogger op Traveljunks en neemt hij onze lezers mee op reis naar de meest prachtige prachtige oorden. Geïnteresseerd in zijn reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Renzo een aantal vragen gesteld.

12 vragen voor reisblogger Renzo

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Renzo de Jonge en ben 35 jaar. Samen met m’n vriendin woon ik in Enschede, waar ik geboren en getogen ben. Ik werk als beleidsmedewerker bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
In m’n VWO-examenjaar ontstond het idee om een jaar te gaan studeren aan een high school in de V.S. Financieel bleek dat niet haalbaar, maar het idee om naar Amerika te gaan, bleef bestaan. Ik heb toen negen weken op een summercamp gewerkt, in Massachussetts. Na afloop heb ik nog een week vakantie gehouden in de stad New York. Uiteraard alle voor de hand liggende toeristische plekken bezocht, het was onvergetelijk.

reisblogger

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Een echte strandvakantie is niets voor mij. Ik ben een reiziger die graag rondtrekt en wat wil ondernemen. Een reis wordt verder gekenmerkt door ‘cultuur on the go’. We gaan niet uitgebreid een kathedraal of tempel bezoeken, maar lopen zeker wel even binnen. Ik zie mezelf als een backpacker, maar dan niet persé low budget. Enig comfort stel ik wel op prijs.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Er is voor mij een verschil tussen een vakantie en een reis. Vakantie is luieren en relaxen, met uitzondering van de wintersport. Een reis is ondernemen en ontdekken. Reizen betekent voor mij dan ook de wereld ontdekken en dingen ondernemen. Niet dat Nederland niets te bieden heeft, maar dat kan altijd nog. Er is zo veel moois in de wereld, wat ik graag wil zien. Ik vind het ook leuk niet naar de voor hand liggende bestemmingen te gaan. Bijvoorbeeld wel naar Maleisië, maar dan het Borneose gedeelte. Of wel naar Griekenland, maar dan in plaats van naar een eiland op het vasteland blijven om onder meer Meteora te bezoeken.
Gelukkig heb ik m’n vriendin een gelijkgestemde gevonden.

Borneo

Waarom ben je als reisblogger gestart?
Ik kwam bij toeval bij Traveljunks terecht.Daar zag ik dat er nog geen blog over Nieuw-Zeeland was, waar ik net samen met m’n vriendin acht weken geweest was. Ik wilde m’n ervaringen die ik in dat schitterende land had opgedaan, graag delen. Dit heeft tot het bloggen geleid. Bovendien heb ik bij eerdere reizen vaak blogs op internet geraadpleegd voor informatie en ’travel secrets’. Nu hoop ik hetzelfde voor andere mensen te betekenen. Blogs voor en door reizigers, zoals Traveljunks, zijn immers een waardevolle bron van informatie.

Welke 5 dingen neem je altijd mee op reis?
1. M’n paspoort, om op de plaats van bestemming aan te komen.
2. M’n spiegelreflexcamera, om het mooie en bijzondere van die bestemming vast te leggen.
3. M’n iPad (inclusief SD-kaartlezer), om de gemaakte foto’s te backuppen en om informatie op te zoeken (denk aan Google Maps en Tripadvisor).
4. M’n telefoon, ook om informatie op te zoeken en toch ook om bereikbaar te blijven.
5. ‘Plastic geld’, oftewel bankpas en creditcard.

Welke bestemming heb je het laatst bezocht?
Ik ben net terug van Sicilië, waar ik samen met m’n vriendin het eiland rondgetrokken ben. Hoewel we hebben rondgetrokken, was het voor ons doen een relaxte vakantie: dorpje, kerkje, pleintje, terrasje, strand en lekker eten.

Is er een land wat je tijdens het reizen is tegengevallen?
Egypte, rondom Hurghada, is ons tegengevallen. Nu had dat ook voor een groot deel te maken met de niet volgens plan verlopen heen- en terugvlucht. Het betrof een last minute, de week voor Kerst. Tijdens de rit naar het vliegveld, strandden we op 20 kilometer van vliegveld Düsseldorf International op de snelweg. Vanwege extreem winters weer werd die namelijk afgesloten. Uiteraard onze vlucht gemist. De volgende dag gingen we alsnog, via Hannover. De terugreis verliep vergelijkbaar. Vanwege hetzelfde winterse weer kon het vliegtuig niet vertrekken uit Duitsland. Noodgedwongen moesten we toen een dag langer blijven. Op Eerste Kerstdag vlogen we alsnog terug, waarna m’n vader ons heeft opgehaald van het vliegveld. ’s Avonds om 21.30 uur zaten we thuis aan het Kerstdiner. Naast deze slecht verlopen heen- en terugvlucht, viel ons resort ook tegen. Dat bleek wel toen we die dag langer in Hurghada moesten blijven. We kwamen in een veel luxer resort terecht dan ons ‘eigen’ resort van die week. Lichtpuntje van die week was het bezoek aan Luxor, maar voor het overige was het wel een tegenvaller.

Griekenland

Welk land heeft jou tijdens het reizen op een positieve manier verrast?
Toen we naar Griekenland gingen, kregen we vaak de vraag naar welk eiland precies. Wij bleven echter op het vasteland. Na een paar dagen Athene zijn we naar Delphi en Meteora gegaan. Daarna richting Epidavros, van waaruit we Mycene en Nafplio bezocht hebben. Het vasteland van Griekenland, en dan met name Meteora, heeft me positief verrast. Ik vond het zelfs indrukwekkend. Het staat bekend om de kloosters die door monniken bovenop bergen / rotspunten zijn gebouwd. Voor de duidelijkheid, zonder lift o.i.d. Gewoon door stenen te voet naar boven te brengen. Een pad was er ook nog niet. Verder staat in Epidavros een van de best behouden amfitheaters ter wereld, met een erg goede akoestiek. Daar maken mensen, qua zingen getalenteerd, dan ook graag gebruik van door op Idols-achtige wijze op een stip in het amfitheater te gaan staan en te gaan zingen. Erg mooi om mee te maken. Zo zie je maar, Griekenland heeft veel meer te bieden dan alleen de welbekende eilanden.

Welke bestemming of land staat bovenaan op je bucketlist?
Dat was lange tijd Nieuw-Zeeland, maar die is inmiddels afgevinkt. M’n vriendin wil graag nog een keer naar Lapland. In Fins Lapland zijn we al geweest, dus heb ik voorgesteld naar Zweeds Lapland te gaan. Daar staat namelijk in de winter het Icehotel. Een overnachting in dat hotel staat op m’n bucketlist!
Verder wil ik graag nog eens Normandië bezoeken, vanwege de invasiestranden van D-Day en andere historische WOII-plekken.

Wat is je volgende reisbestemming?
De volgende vakantie zal een wintersport zijn. De volgende reis zal waarschijnlijk naar Namibië en Botswana gaan.

reizen

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Mijn reistip is een bestemming, te weten Suriname. Daar zijn we een paar jaar geleden twee weken geweest. Prachtig land en eigenlijk nog helemaal niet zo toeristisch. Uiteraard naar Paramaribo geweest en een zevendaagse jungletocht in en rondom Apetina gemaakt. Deze tocht verliep weliswaar niet helemaal zoals we die geboekt hadden, maar het was uiteindelijk prachtig en een bijzondere ervaring. Ook zijn we op de fiets naar Frederiksdorp gegaan. Erg leuk, maar doe dit niet op het heetst van de dag! Voordeel van Suriname is dat je wel in de tropen en jungle bent, maar toch Nederlands kunt praten. Houdt er wel rekening mee dat alles in Suriname in een rustiger tempo gaat. Als Nederlander moet je daar wel aan wennen. Tot slot, Suriname is ook goed te combineren met een paar dagen relaxen op Curacao.

Ben je net als reisblogger Renzo ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over reisblogger Renzo en zijn reizen naar zijn auteurspagina op Traveljunks.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden