Interview met reisblogger Daniëlle van Reizen met Daniëlle

Reisblogger Daniëlle van Reizen met Daniëlle wil niets liever dan de wereld te ontdekken en kan wekenlang over een nieuwe bestemming dromen. Haar website is volgens Daniëlle reisinspiratie voor mooie bestemmingen en bijzondere bezienswaardigheden. Ze deelt reistips, zoals praktische informatie, reisroutes en kosten. Allemaal uit eigen ervaring op haar reisblog Reizen met Daniëlle. Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Daniëlle een aantal vragen gesteld.

Reisblog Reizen met Daniëlle

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Daniëlle en geboren en opgegroeid in Veenendaal. Tegenwoordig woon ik samen met mijn vriend in de grote stad, Rotterdam.

selfie

Waarom ben je gaan reizen?

Reizen zit er bij mij niet vanaf jongs af aan al in. Vroeger ging ik samen met mijn familie altijd op zomervakantie naar Frankrijk en een enkele keer naar Italië. Elk jaar vertrokken we weer midden in de nacht met onze auto vol gepakt, naar een nieuwe camping om onze tent op te zetten. Mijn zomervakanties waren dus erg Nederlands en bleven zo tot halverwege mijn tienerjaren. Daarna begon het toch te kriebelen om meer van de wereld te willen ontdekken. Ik zag namelijk steeds meer reisprogramma’s op tv en werd gewoon nieuwsgierig naar de rest van de wereld.

Welke manier van reizen heeft jouw voorkeur?

Toen ik begon met reizen was ik een echte backpacker die graag zonder plan alleen op reis ging en het liefst zo ver en lang mogelijk. Sinds ik mijn vriend heb leren kennen is daar wel wat in veranderd. Zo gaan we vaak even een aantal dagen weg in Europa of zelfs in eigen land en dit ben ik ook echt gaan waarderen. Maar ik kan niet wachten om weer een verre en lange reis te maken. Wat niet is veranderd is dat ik van actieve vakanties houd en graag in de natuur ben, een strandvakantie is niet aan mij besteed.

Taj Mahal

Welke (verre) bestemming bezocht je voor het eerst?

Toen mijn reiskriebels ontstonden wilde ik het liefst naar een land in Afrika, maar ik had eigenlijk geen idee hoe je dit allemaal regelt. Via iemand die ik had leren kennen, hoorde ik over een organisatie waarmee je vrijwilligerswerk kan doen in Afrika. Zelf ging ik eerst op onderzoek uit, om vervolgens de laptop voor mijn ouders hun neus te schuiven. Uiteindelijk stapte ik op 17 jarige leeftijd voor het eerst het vliegtuig in onderweg naar Malawi. Wat was dit een bijzondere ervaring en het begin van nog meer reizen.

Welke bestemming staat hoog op je bucketlist?

Marokko staat al een lange tijd bovenaan mijn bucketlist, omdat je voor mijn gevoel een totaal andere wereld instapt. De historische medina’s met smalle drukke steegjes en Arabische geuren en kleuren. Ook zou ik heel graag een bezoek brengen aan Scandinavië, Tanzania en de Verenigde Staten, zoveel om nog te ontdekken!

Kun je jouw perfecte weekendtrip beschrijven?

Bij een weekendtrip houd ik wel een beetje van luxe, lekker genieten in een hotel en aanschuiven bij het ontbijtbuffet. Ik ben niet iemand die er van houd om de hele dag door de stad te struinen en te shoppen. Daarom bestaat de perfecte weekendtrip voor mij ook uit leuke bezienswaardigheden en de natuur op zoeken, al is het maar een leuk park.

Reizen met Daniëlle

Waarom ben je met Reizen met Daniëlle begonnen?

In mijn omgeving ken ik weinig reizigers, maar iedereen vond het wel interessant om mij te volgen. Daardoor begon ik kleine reisverslagen te delen op Facebook, maar ik wilde eigenlijk meer delen en zo ontstond het idee voor een eigen reiswebsite. Een plek waar ik mijn reisavonturen en tips met iedereen kan delen, om hopelijk meer mensen te inspireren.

Beleef je reizen anders sinds je bent gestart met bloggen?

Nee ik beleef het reizen niet anders, wel probeer ik meer informatie te verzamelen om dit met mijn lezers te kunnen delen.

Stelling: liever 1 echt lange reis dan meer kortere trips per jaar.

De laatste tijd ben ik kortere trips echt gaan waarderen, maar wanneer ik moet kiezen dan kies ik toch liever voor 1 echte lange reis.

Wat is jouw ultieme budgettip als het op reizen aankomt?

Gratis bezienswaardigheden! Doe van te voren onderzoek naar je bestemming, wedden dat je een aantal leuke en gratis bezienswaardigheden vindt Zo beklom ik de Tafelberg in Kaapstad, bezocht ik de grootste tempel ter wereld in New Delhi en ging in naar vele musea in Londen en alles voor niets.

Hiken

Waarmee wil je je met jouw website onderscheiden van andere reisblogs?

Tegenwoordig zie je steeds meer prachtige reisfoto’s online, maar dat is vaak niet de realiteit. Sommige zijn uren bezig met het bedenken, maken en het na bewerken van zo’n foto. Ik probeer met mijn website te laten zien hoe reizen is voor de ‘normale’ reiziger en mijn persoonlijke ervaring te delen. Op het moment ben ik ook met een leuk project bezig, het schrijven van online reisgidsen. Vroeger kocht ik altijd reisgidsen die uiteindelijk nooit in mijn backpack meegingen. Het nam te veel ruimte in, maakte mijn tas te zwaar, er stond te veel informatie in die ik niet gebruikte en dan had ik er ook nog eens zoveel geld aan uitgegeven. Daarom ben ik nu bezig met het schrijven van budgetvriendelijke online reisgidsen. Iedereen reist tegenwoordig met een telefoon en zo heb je algemene informatie en mijn persoonlijke tips en ervaringen altijd bij de hand.

Wat wil je de komende jaren bereiken met Reizen met Daniëlle?

Ik hoop natuurlijk dat meer mensen de weg naar mijn website zullen vinden en ik daardoor meer reizigers kan voorzien van tips. Verder hoop ik dat mijn online reisgidsen een succes gaan worden en ik steeds verder kan gaan uitbreiden met nieuwe bestemmingen.

Heb je nog een handige reistip voor onze lezers?

Bezoek niet alleen de highlights, maar durf ook van de gebaande paden af te gaan. Stel je open voor bijzondere ontmoetingen met andere reizigers of de lokale bevolking. En als laatst probeer niet je hele reisschema vast te zetten, er is namelijk een grote kans dat je onderweg van gedachten veranderd.

Travelblogger

Ben je net als Daniëlle van Reizen met Daniëlle ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Daniëlle’s reisverhalen en foto’s? Check dan snel Daniëlle’s reisblog reisblog Reizen met Daniëlle.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden