Interview met reisblogger Marie

Reisblogger Marie startte al op vroege leeftijd met het verkennen van de wereld en deed haar eerste reiservaringen op in India. Buiten verre exotische bestemmingen kunnen stedentrips in Europa haar ook zeer bekoren. Marie is zeer bedreven met haar fotocamera en maakt tijdens haar reizen de meest prachtige foto’s. Sinds een tijdje blogt Marie voor Traveljunks en trakteert ze onze lezers op de meest inspirerende verhalen, voorzien van talloze betoverende beelden. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe reisplannen, hebben we Marie een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan reisblogger Marie

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Marie en ik ben (nog net) 23 jaar. Ik kom uit het gezellige Breda, maar woon nu sinds drie jaar in Amsterdam. Hier ben ik momenteel mijn bachelor Culturele Antropologie aan het afronden en werk daarnaast bij Expedia. Zowel mijn studie als mijn werk sluiten perfect aan bij mijn interesses in andere landen, in verschillende culturen en in het opdoen van nieuwe ervaringen.

Wat was jouw eerste individuele reiservaring?
Mijn feestende weekjes met vriendinnen langs de Spaanse kust even buiten beschouwing latend, ging mijn eerste individuele reis naar India. Ja echt, tijdens mijn eerste reis alleen, vertrok ik op 19-jarige leeftijd naar India of all places! Hier ben ik voor een aantal maanden als vrijwilliger aan de slag gegaan bij The Little Stars School – gelegen in de meest heilige stad van India: Varanasi. Deze school is opgericht voor de (meest) kansarme kinderen van de stad en er is tevens een weeshuis voor 30 meisjes aan verbonden. Na deze inspirerende maanden, waarin ik ontzettend veel over Varanasi en haar inwoners heb geleerd, heb ik mijn reis door dit land nog een aantal maanden voortgezet.

volunteer

Als wat voor type reiziger zie jij jezelf?
Oei.. lastig om mezelf in termen van ‘een type reiziger’ te beschrijven. Over het algemeen ben ik altijd op zoek naar iets nieuws, iets uitdagends, iets spannends of iets moois. Onder een ‘nieuwsgierig-aagje-type’ zou je mij dus wel kunnen plaatsen. Ik wil zo veel mogelijk kunnen ontdekken en zien tijdens een reis, maar tegelijkertijd verschillende lokaliteiten, culturele gebruiken of religieuze fenomenen zo goed mogelijk begrijpen. Hiervoor is het vaak van belang om op bepaalde plekken voor een (iets) langere tijd te blijven in plaats van snel alle high lights van het land te bezoeken. Indien mogelijk, zou je mij dus kunnen omschrijven als een backpacker die het liefst de tijd neemt om een land of een bepaalde plek tot in de diepte te leren kennen. Dit neemt niet weg dat ik ook ontzettend kan genieten van een stedentripje door Europa of een aantal relax dagen op een parelwit strandje hoor… haha!

travel

Wat is je favoriete reisland?
INDIA, INDIA en nog eens INDIA!! Mensen die mij een beetje kennen, zullen inmiddels wel gek worden van mijn obsessie met dit land. Ik weet dat er veel mensen zijn die niet deze zelfde liefde met mij delen, maar ik kan er juist geen genoeg van krijgen. Ik vind de mensen met hun culturele en religieuze gebruiken, de omgangsnormen en al het andere ‘vreemde’ aan dit land zo ontzettend fascinerend. Steeds als ik denk dat ik het allemaal wat beter begin te begrijpen, blijkt dit later – in andere situaties – toch niet het geval te zijn. Steeds opnieuw geniet ik van de prachtige kleuren en geuren die het land vullen, blijf ik me verbazen over de manier waarop ‘voertuigen’, personen en koeien het straatbeeld vormen en maken de vriendelijke Indiërs met hun knikkebollende gezichten en hun heerlijke Hindi-Engelse accent mijn reis compleet. Om over het geweldige eten nog maar te zwijgen! Voor vegetariërs is de Indiase keuken een waar walhalla, maar voor de ‘non-veg’ liefhebbers bestaat er tevens een divers assortiment aan smaakexplosies. Duidelijk mag zijn dat ik dol ben op dit land – en alles wat hierbij komt kijken.

Wat was je laatste bestemming?
Mijn laatste bestemming was het romantische Venetië. Hier heb ik samen met mijn vriend vier dagen genoten van het heerlijke eten en van de Spritz Aperol die vanaf 11.00 uur (!) rijkelijk op elk terras werd geschonken. Alles gebeurt hier te voet of per boot, wat (indien je deze stad buiten het hoogseizoen bezoekt) rust uitstraalt. Elk straatje dat je inloopt is mooi en schattig tegelijkertijd, en nodigt uit om doorheen te wandelen. Alle barretjes zijn even gezellig en door deze stuk voor stuk af te gaan, kan je de stad in een dag of 3 helemaal gezien hebben. Door net buiten de stad te slapen (in Mestre bijvoorbeeld) compenseer je alle uitgaven aan eten en drinken die je hoe dan ook doet. Een (tweedaags) uitstapje naar het nabijgelegen Verona is ook zeker een aanrader. Buiten hét balkonnetje zijn ook hier een hoop bezienswaardigheden of gezellige plekjes om een borreltje te doen – ja, eten op reis is voor mij erg belangrijk!

citytrip

Waarom ben je gaan bloggen voor Traveljunks?
Het leek mij leuk om mijn reisfoto’s en ervaringen met meer mensen te kunnen delen dan alleen mijn familie en vrienden. De wereld ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen is voor mij het meest verrijkende wat er bestaat en ik zou iedereen toewensen dit ook te ervaren. Ik hoop met mijn foto’s mensen te inspireren, te prikkelen of net dat duwtje in ‘de juiste’ richting te geven. Hopelijk lukt dat een beetje?

Let je tijdens het reizen op andere dingen sinds je bent gaan bloggen?
Nee, maar toch ook een beetje ja. Nee, omdat ik voornamelijk bezig ben met mijn eigen reis of vakantie en mijn eigen ontdekkingen. Tegelijkertijd probeer ik – sinds ik ben begonnen met bloggen – wel beter namen van verschillende zaken te onthouden. Dit varieert van naamplaatsen tot namen van eet- of drinkgelegenheden. Voorheen vergat ik deze altijd snel en nu sla ik ze op in mijn telefoon om ze vervolgens te kunnen tippen aan anderen. Qua foto’s probeer ik tevens meer omgevingsfoto’s te maken, om zo op anderen de sfeer beter over te kunnen brengen.

travelblog

In hoeverre is fotografie belangrijk voor jou op reis?
Hééél belangrijk! Ik neem mijn camera elke dag mee en probeer al het mooie om me heen vast te leggen. Thuis vergeet je soms weer hoe mooi of bijzonder iets was en foto’s halen mij later onmiddellijk weer terug naar die persoon, dat moment of die omgeving. Ik fotografeer niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen om het hen later te kunnen laten zien – jullie nu bijvoorbeeld. Wel wil ik iedereen als tip meegeven om niet alleeeeen maar bezig te zijn met fotograferen; genieten, écht kijken en alles in je opnemen is zeker zo belangrijk. Daarvoor of erna het beeld vastleggen is goed, maar vergeet niet om het moment zelf ook echt te beleven!

Welke vorm van fotografie heeft jouw voorkeur?
Ik ben dol op het fotograferen van gezichten – dus ik kies hier absoluut voor portretfotografie. In gezichten valt zo veel te lezen, ze kunnen zo fascinerend of tekenend zijn voor een situatie. Ik kan mezelf daar soms echt in verliezen. Vaak ben ik een beetje brutaal en schiet ik een foto zonder dat mensen zich hier bewust van zijn. Dit doe ik omdat anders de kracht van het beeld vaak verloren gaat. Wanneer iemand zicht bewust wordt van de foto, gedraagt hij of zij zich vaak anders voor de camera dan daarvoor. Ik ben me echter bewust van de machtspositie die ik inneem door vreemden te fotograferen, en op momenten dat iemand niet op de foto wil, zal ik dit ook nooit doen.

Op welke reisfoto ben je het meest trots?
Het meest trots vind ik lastig, maar van deze foto word ik erg gelukkig:

India

Welk land viel tegen en welk land is je favoriet mbt reisfotografie?
Er schiet me geen land te binnen wat mij tegen is gevallen wat betreft fotografie. Dit zou dan namelijk eerder aan mijzelf liggen, want overal valt wel een schoonheid op een bepaalde manier in te zien. Mijn favoriete fotografie-land is.. tromgeroffel.. India! De mensen.. de kleuren.. het houdt maar niet op daar. Mijn fotoarchief gaat tot in het oneindige door met India-foto’s.

Wat wordt je volgende bestemming?
Zoveel keuzes en wensen nog.. lastig! Er ligt nog niks vast voor deze zomer in ieder geval, maar ik ben er druk mee bezig. Myanmar, Sri Lanka, Nepal, of wordt het toch Bolivia of Peru? En hiervoor een klein stedentripje in Europa is ook een must. Ik houd jullie op de hoogte!

Ben je net als reisblogger Marie ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Marie’s verhalen en prachtige foto’s? Check reisblogger Marie’s artikelen hier op onze website.

beach

© alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van de reisblogger in het interview. Gebruik hiervan is zonder toestemming niet toegestaan!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden