Interview met reisblogger Kimberley van Just go Global

Reisblogger Kimberley van Just go Global is een echte allround reiziger. Ze is naar eigen zeggen een flashpacker en ontdekt op haar geheel eigen manier de wereld. Kimberley bezocht inmiddels meer dan 25 landen en heeft nog een hele waslijst aan bestemmingen op haar bucketlist. Kimberley wil haar lezers inspireren en deelt haar reiservaringen en tips op haar reisblog Just go Global. Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Kimberley een aantal vragen gesteld.

Reisblogger Kimberley van Just go Global

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Kimberley, 29 jaar en ik woon in Utrecht. In het dagelijks leven werk ik fulltime als Marketeer en in mijn vrije tijd ga ik graag op reis en deel ik mijn reisverhalen- en tips op mijn blog en Instagramaccount Just Go Global.

Just go Global

Waar ging je eerste (verre) reis naartoe?

Mijn eerste reis buiten Europa ging naar Tunesië. Ik vond het super interessant om voor het eerst een compleet andere cultuur te ontdekken. Na deze reis wist ik al snel dat ik meer met reizen wilde doen en besloot ik ook de opleiding toerisme te gaan doen.

Als wat voor “type” reiziger zou jij jezelf omschrijven?

Dat wisselt eigenlijk per reis. Als ik een lange rondreis maak reis ik met een rugtas en slaap ik regelmatig in hostels. In dat geval ben ik een “backpacker” maar aangezien ik vaak voor de iets luxere hostels kies, deze regelmatig afwissel met hotelkamers en ik een hoop gadgets meeneem ben ik denk ik eerder een “flashpacker”. Daarnaast ga ik heel af en toe ook wel eens naar een resort voor een relaxte strandvakantie. Op zijn tijd is dat ook best lekker! Wat vast staat is dat ik eigenlijk altijd goed voorbereid op reis ga. Niet omdat ik een controlfreak ben, maar juist omdat ik dan al kan genieten van de voorpret en zo het beste uit mijn reis kan halen.

Italy

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Vrijheid! Vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Ik ben nieuwsgierig en ontdek graag nieuwe plekken en culturen. Tijdens elke reis doe ik weer nieuwe ervaringen op. Door regelmatig alleen op reis te gaan daag ik mezelf uit. Alleen op reis ben je echt op jezelf aangewezen en moet soms buiten je comfortzone treden.

Welk land dat je hebt bezocht is jouw persoonlijke favoriet?

Dat is lastig kiezen. Elk land heeft zijn eigen charme en elke reis is anders. Vanwege de veelzijdigheid staan de Verenigde Staten en Zuid-Afrika wel heel hoog.

Is er een land dat je is tegengevallen?

Nee, geen één land is tot nu toe tegengevallen. Alleen het weer zat op sommige plekken wel eens tegen maar daar doe je niets aan.

reizen

Op welke manier reis jij het liefst door een land?

Ik vind de trein een erg fijn vervoermiddel. Geen lange inchecktijden, niet zelf op de weg hoeven te letten maar gewoon zitten en genieten van het uitzicht! Deze zomer heb ik met de trein door Europa gereisd en dat is heel goed bevallen. Een huurauto vind ik trouwens ook erg fijn omdat je dan heel veel vrijheid hebt en in Griekenland vond ik de veerboten ideaal om van eiland naar eiland te hoppen.

Welke stad is jouw favoriet voor een citytrip?

Boedapest, Praag, Athene en Moskou hebben mij positief verrast. Meer bekende steden zoals Parijs, Barcelona, Londen en Rome vind ik ook erg leuk.

Waarom ben je Just Go Global gestart?

In 2009 ben ik begonnen met bloggen om familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn buitenlandse stage. Omdat ik veel vragen over mijn reizen kreeg, het leuk vind om te fotograferen en mijn ervaringen te delen besloot ik eind 2015 het professioneler aan te pakken en de domeinnaam Just Go Global te kopen. Het doel van mijn blog is om mensen te inspireren vaker op reis te gaan, niet uitstellen maar gewoon gaan!

Griekenland

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?

Qua bestemmingen niet, ik kies nog steeds voor de plekken die ik echt leuk vind. Wel gaan er inmiddels meer spullen mee. Zo heb ik onder andere een betere camera en een statief gekocht en sinds kort gaat er zelfs een drone mee om de mooie plekken die ik bezoek ook vanuit te lucht vast te leggen. Daarnaast maak ik tijdens mijn reizen veel notities en fotografeer ik ook praktische zaken die handig zijn voor in een blog.

Welk land of gebied staat hoog op je bucketlist?

Eigenlijk wil ik alle landen wel een keer bezoeken! Op dit moment staan hoog op het lijstje: Portugal, Scandinavië, Namibië, Jordanië, Sri Lanka en de Malediven. En ohja, Vietnam, Cambodja, Maleisië en Singapore staan ook héél hoog. Ik heb de komende jaren dus nog genoeg te doen 😉.

Heb je een tip voor andere reizigers?

Ga -als je dat nog niet doet- frequent flyer miles sparen. Ik ben hier een paar jaar geleden mee begonnen en wou dat ik het veel eerder had gedaan. Als je je er goed in verdiept is het sparen namelijk makkelijker dan je denkt. Ik heb er al een aantal keer gratis door kunnen vliegen!

reisblogger

Ben je net als Kimberley van Just go Global ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Kimberley’s reisverhalen en reistips? Check dan snel haar reisblog Just go Global.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!

  • Interview
  • Interview met reisblogger Kimberley van Just go Global


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden