Interview met reisblogger Jesper van Liefde voor Reizen

Reisblogger Jesper van Liefde voor Reizen begon al op jonge leeftijd met reizen en heeft inmiddels al heel wat van de wereld gezien. Zijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, Jesper is overal voor te vinden. Samen met zijn team trakteert hij zijn lezers regelmatig op mooie reisverhalen en handige tips op reiswebsite Liefde voor Reizen.

De liefde voor reizen van Jesper

Geïnteresseerd in zijn reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we reisblogger Jesper van Liefde voor Reizen een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Jesper van der Pol (31) en oprichter van de reisblog Liefde voor Reizen. De laatste jaren heb ik met veel plezier gewoond in in het Overijsselse Deventer, maar dit jaar ben ik vanwege mijn liefde voor Australië geëmigreerd naar het tropische Darwin. Naast het reizen ben ik graag met muziek bezig, een leuk festival of concert laat ik dan ook niet aan mij voorbij gaan.

Liefde voor reizen

Waarom ben je gestart met reizen?

Al van jongs af aan vond ik andere landen interessant, aardrijkskunde was dan ook niet voor niets mijn favoriete vak op school. De vakanties in de jaren 90 naar Spanje en Griekenland met mijn ouders vond ik geweldig, maar ook de reizen daarna naar Australië en Canada (waar ik in mijn eentje heen ging) hebben bijgedragen aan mijn passie voor reizen. Ik ben graag op reis om nieuwe plekken te ontdekken, maar ook om andere culturen te leren kennen. Fotograferen / filmen is ook iets wat ik graag doe, tijdens het reizen kan ik mij hiermee helemaal uitleven.

Welke manier van reizen heeft jouw voorkeur?

Ik vind het heerlijk om alles zelf te plannen en te boeken. Dus, losse (vlieg)tickets, autohuur, verschillende accommodaties, tourtjes etc. Vorig jaar heb ik op deze manier een roadtrip gemaakt door Schotland, wat qua afwisseling van steden, natuur, bezienswaardigheden en bijzondere slaapplekken echt perfect was. Een onvergetelijke reis die ik niet snel meer zal vergeten.

Welke verre bestemming bezocht je voor het eerst?

Bloggers team

Welke bestemming staat hoog op je bucketlist?

Ik wil heel graag een keer naar Japan, dat land spreekt mij erg aan. Ik ben nieuwsgierig naar de cultuur, natuur en wil wel eens met eigen ogen zien hoe gestructureerd Japan is. Ook Tokyo lijkt mij een fascinerende stad. Wie weet binnenkort, vanaf Darwin is het in ieder geval een stuk dichterbij.

Kun je jouw perfecte weekendtrip beschrijven?

Mijn perfecte weekendtrip bestaat uit een mooie (gezellige) stad, met veel leuke bezienswaardigheden, livemuziek in de avond en gecombineerd met een mooie hiking tocht door de natuur waarbij ik ook even helemaal tot rust kan komen.

Mijn eerste echte verre bestemming (buiten Europa) was Australië. In 2008 ging ik in mijn eentje richting Sydney om daar stage te gaan lopen. Sindsdien ben ik verliefd geworden op Australië en dit jaar ben ik er zelfs heen geëmigreerd.

Waarom ben je met Liefde voor reizen begonnen?

Al heel wat jaren reis ik naar mooie bestemmingen. Voordat ik mijn reisblog had plaatste ik foto’s vaak op mijn persoonlijke Facebook. Ik merkte dat ik hiermee niet de juiste mensen bereikte en dat ik het steeds leuker vond worden om mensen te kunnen inspireren. Het idee om een reisblog te starten ontstond in 2014. Samen met nog 3 andere reisliefhebbers ben ik Liefde voor Reizen begonnen, we plaatsen nu dagelijks inspirerende reisfoto’s en reisverhalen en het blijft een feestje om te doen.

Beleef je reizen anders sinds je bent gestart met bloggen?

Ja daar zit zeker een verschil in. Ik verdiep mij nu veel meer in een land, culturen en klimaten. Het liefst reis ik nu naar plekken die echt een toegevoegde waarde hebben voor onze reisblog en onze volgers. Ik ga ook steeds meer op zoek naar minder toeristische plekken, zelf dingen ontdekken en die kunnen uitlichten is het mooiste wat er is aan blogger zijn.

Stelling: liever 1 echt lange reis dan meer kortere trips per jaar.

Terwijl ik vroeger meer van de lange reizen was, vind ik tegenwoordig kortere trips veel fijner. Ik ben graag op pad en met een korte trip kun je in een relatief korte periode een hoop moois zien. Als je korte trips verspreid over een jaar, dan heb je het gevoel dat je heel veel op reis bent terwijl het qua vakantiedagen hetzelfde is als die ene lange vakantie.

Highlands

Wat is jouw ultieme budgettip als het op citytrippen aankomt?

Ga tijdens het citytrippen niet in het centrum eten van een stad, maar kijk eens aan de rand van de stad, in wijken waar de locals zelf ook gaan eten. Dit scheelt je een hoop geld en het eten is vaak nog lekkerder ook.

Waarmee wil jij je met jouw website onderscheiden van andere reisblogs?

In een online landschap waarbij de realiteit steeds meer overschaduwd wordt door fake content, vind ik het belangrijk om eerlijk te blijven en vooral een realistisch beeld te geven aan mensen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat reizen die wij uitlichten toegankelijk zijn voor de gemiddelde reiziger. Wij zijn met 4 vaste reporters en verschillende gastloggers, waarbij de helft van onze reporters in Nederland zit en de helft in Australië, ik denk dat die positie ons ook op dit moment wel onderscheidend maakt.

Wat wil je de komende jaren bereiken met Liefde voor Reizen?

Ik wil graag met deze visie doorgaan en doorgroeien met de blog. Wij hopen met ons team dat we de komende tijd nog meer mensen kunnen inspireren, want daar doen we het voor. We ontvangen regelmatig mailtjes / reacties van reizigers die ook die reis hebben gemaakt en ons willen bedanken voor de tips. Het zou geweldig zijn om de komende jaren nog meer van zulke enthousiaste mails te mogen ontvangen.

Heb je nog een handige reistip voor onze lezers?

Voor mensen die een reis aan het plannen zijn: zorg dat je niet teveel al van te voren laat vastzetten, laat ook af en toe ruimte over in je reisschema zodat je op dat moment kunt bepalen wat je die dag gaat doen. En probeer (vooral in deze tijd waarin we steeds meer op onze mobiel zitten) ook zoveel mogelijk te genieten van de omgeving en het moment waarin je bent. Je hoeft niet persé alles vast te leggen op camera, mooie reisherinneringen heb je namelijk voor het leven.

travelblogger

Ben je net als Jesper van Liefde voor Reizen ook een fervent reiziger, digital nomad, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de handige tips, reisverhalen en reisfoto’s van Jesper? Check dan snel zijn reiswebsite Liefde voor Reizen.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden