Interview met reisblogger Jacoba van Op reis met Co

Reisblogger Jacoba van Op reis met Co is een echte soloreiziger en ontdek graag wandelend de omgeving. Co heeft al heel wat landen als reiziger mogen bezoeken en doet dat meestal in haar eentje. In 2019 liep Co zelfs in haar eentje meer dan 700 kilometer van de Pacific Crest Trail. Co schrijft reisverslagen over haar avonturen, maar deelt ook handige tips over soloreizen en mooie routes op haar reisblog Op reis met Co.

Soloreizen met Op reis met Co

Geïnteresseerd in haar ervaringen als soloreiziger, haar laatst gemaakte trip en nieuwe reisplannen, hebben we reisblogger Jacoba van Op reis met Co een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Jacoba (mijn vrienden noemen me Co) en ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Groningen. Inmiddels woon ik al meer dan 10 jaar in Amsterdam en werk ik als marketeer bij een wereldberoemd orkest. Mijn vakantiedagen gebruik ik zoveel mogelijk om de wereld te zien.

op reis met co

Waar ging je eerste verre reis naartoe?

Mijn eerste verre reis was een bijzondere combi van Florida en Cuba. Amerika stond al jaren hoog op mijn bucket list (met dank aan Bassie & Adriaan) en ik wilde hier zo graag een keer heen! De reis was geweldig en ik zou hierna nog veel vaker naar Amerika vertrekken.

Als wat voor “type” reiziger zou jij jezelf omschrijven?

Tien jaar geleden zou ik zeggen: kunst, cultuur & stedentripper. Maar de laatste jaren zoek ik juist de natuur op en ga ik veel wandelen en kamperen. Ik ben sowieso wel een echte soloreiziger 😊

Wat betekent solo reizen voor jou persoonlijk?

Vooral vrijheid, doen wat ik wil op het moment dat ik het wil. En ik vind het zoveel makkelijker om als soloreiziger contact te maken met andere reizigers en de lokale bevolking dan wanneer je met andere reist.

Ben jij in de loop der jaren anders gaan reizen?

Ja. Zoals ik eerder aangaf was ik vroeger vooral bezig met stedentrips en bezocht ik veel musea. Nu vind ik niets fijner dan ergens in de bergen te wandelen.

Wat zijn de grote voor- en nadelen mbt solo reizen?

De voordelen zijn de vrijheid die je hebt en dat je makkelijk contact maakt met andere mensen.
Nadeel: het is toch vaak duurder in je eentje (denk aan autohuur, hotelkamers etc.)

hike USA

Hoe lang blog je al en waarom ben je Op reis met Co gestart?

Ik schrijf al sinds 2013 onder de naam Op reis met Co. In eerste instantie waren dit alleen reisverslagen, maar sinds december 2015 schrijf ik ook andere artikelen, zoals praktische reistips en tips voor bepaalde bestemmingen.

In hoeverre heeft het bloggen voor jou invloed tijdens het reizen?

Ik kijk anders naar dingen, maak veel meer foto’s. Het duurt daarom ook vaak wat langer bij mij, want ik wil dingen goed in me opnemen, zodat ik daar later een mooi verhaal of praktisch artikel kan schrijven.

Wat was het absolute hoogtepunt van je solo reis door Amerika en Hawaii?

Oeh, lastige! Er zaten diverse hoogtepunten in mijn reis, zo stonden Hawaii en Yellowstone beide al heel lang bovenaan mijn bucket list en beide waren geweldig mooi! Hoogtepunt was denk ik toch wel de vijf weken die ik op de Pacific Crest Trail liep. Dat was echt een ervaring om nooit te vergeten.

Wat triggerde je om de Pacific Crest Trail (deels) te lopen?

Ik heb nogal de neiging om te veel in een reis te proppen en als je drie maanden de tijd hebt, is dat helemaal niet handig. Om een soort rustpunt te creëren wilde ik een lange wandeling maken (de Inca Trail was me erg goed bevallen) en toen kwam ik uit bij de Pacific Crest Trail. Ik vond het ook wel spannend om er aan te beginnen, maar zag het ook wel als een soort van test voor mezelf. Kan ik het mentaal (en fysiek) aan om vijf weken lang zo op mezelf aangewezen te zijn?

Zion NP

Welk land of gebied dat je wil bezoeken staat bovenaan je bucketlist?

Mijn bucket list is eindeloos 😉 Maar als ik moet kiezen, denk ik Nieuw-Zeeland. En de Pacific Crest Trail zou ik ook nog wel eens uit willen lopen.

Heb je nog een tip voor beginnende solo reizigers?

Bereid de eerste paar dagen van je reis goed voor (weet hoe je van het vliegveld naar je accommodatie moet komen, kies een hostel dat je tof lijkt, boek een leuke tour), je zal zien dat het daarna allemaal vanzelf gaat. En ga er gewoon voor! Als je eenmaal onderweg bent, is het helemaal niet zo eng als je had gedacht 😊

Ben je net als Jacoba can Op reis met Co ook een fervent reiziger, digital nomad, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de handige tips, reisverhalen en reisfoto’s van Co? Check dan snel haar reisblog Op reis met Co.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden