Interview met reisblogger Charlotte Plans a Trip

Reisbloggers Charlotte en Ries van Charlotte Plans a Trip doen niets liever dan reizen en nieuwe plekken ontdekken. Recent hebben Charlotte en Ries een deel van hun reisdroom waargemaakt. In vier maanden tijd hebben ze onder andere Japan, de Filipijnen, Nieuw Zeeland en Frans Polynesië bezocht. De avonturen van dit reislustige tweetal zijn te volgen op reisblog Charlotte Plans a Trip. Geïnteresseerd in hun ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Charlotte en Ries een aantal vragen gesteld.

Charlotte en Ries van Charlotte Plans a Trip

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

We zijn Ries en Charlotte, respectievelijk 29 en 26 jaar oud. Sinds 5 jaar wonen in Amsterdam, maar oorspronkelijk komen we uit het zonnige zuiden (Limburg). Samen zijn we de eigenaren van de blog ‘Charlotte Plans a Trip’.

Welke bestemming bezocht je voor het eerst?

Ries reisde op jonge leeftijd met zijn ouders naar onder andere Thailand en Zuid-Afrika. Het gezin van Charlotte maakte ook veel tripjes, meestal in Europa. Toen ik, Charlotte, klaar was met mijn middelbare school, ben ik een jaar modellenwerk gaan doen, waarbij ik van stad naar stad ‘hopte’. Ik zat hierbij veel in Madrid en London. Onze eerste verre reis samen maakten we 7 jaar geleden naar Canada en de Verenigde Staten. We reisden een maand lang (voor ons toentertijd heel lang) en het was echt geweldig. In Canada bezochten we familie en kampeerden een aantal dagen tussen de beren in het Algonquinpark. Vervolgens vlogen we door naar Amerika waar we verliefd werden op het bruisende New York, we Boston bezochten en Philly Cheese Steaks in Philadelphia aten.

Nieuw-Zeeland

Wat betekent reizen voor jullie persoonlijk?

Reizen zien we als het stillen van een enorme honger naar avontuur en het onbekende. We zijn alle twee ontzettend nieuwsgierig en willen nieuwe dingen ervaren, doen en zien. Vaak fantaseren we tijdens onze heenreis naar een bestemming, al over welke landen we een volgende keer gaan bezoeken. Daarnaast leren we door het reizen veel nieuwe mensen kennen. Deze nieuwe vrienden komen vaak uit een ander land en hebben een andere kijk op zaken. Super verfrissend en leuk om met hen te kletsen en onze ideeën en ervaringen uit te wisselen. Wanneer we een keer geen toekomstige reis gepland hebben, worden we allebei nogal onrustig, voor ons is reizen ook een soort balans creëren. De balans van hard werken, en daarna heel veel plezier maken.

Hoe ervaren jullie het liefst een nieuwe reisbestemming?

De eerste dag en dan vooral de eerste ochtend op een nieuwe plek, vind ik altijd heel speciaal. Door de jetlag of reisdag word je vaak ’s ochtends een beetje gedesoriënteerd wakker en kijk je slaperig naar buiten. Het moment dat ik me realiseer op wat voor een mooie plek we nu weer zijn en de belofte van deze bestemming die in de lucht hangt, dat gevoel vind ik echt magisch. Sowieso vind ik de eerste dagen van een nieuwe bestemming het beste! Je voelt nog niet de tijdsdruk van ‘nog maar zoveel dagen voor we weer vertrekken’ en alles is nog volkomen nieuw en speciaal. Ik denk dat ik daarom onze wereldreis ook zo heerlijk vond. Die hing namelijk aaneen van dit soort ‘nieuwe plekken’.

Polynesië

Welke bestemming of land is jullie persoonlijke favoriet?

Dat is absoluut Frans Polynesië! De honderden eilanden van Frans Polynesië liggen verspreid over een enorm gebied midden in de Grote Oceaan. Het is relatief onbekend en er komen maar weinig toeristen (op glamour eiland Bora Bora na). Maar het is hier zo ontzettend mooi! Een zee zo blauw dat het nep lijkt, grote vulkanen volledig bedekt met groen oerwoud. Enorm veel vissen, haaien, roggen en dolfijnen en de mensen zijn hier zo lief! We brachten onze tijd hier grotendeels door in het water of fietsend rond de kleine eilandjes. Onderweg raapten we kokosnoten die we dan op het strand, met een steen openden. Het ultieme paradijs! Frans Polynesië heeft echt een hele speciale plek in ons hart. We willen heel graag snel terug om nog meer eilanden te zien (we zagen er nu slechts 4) en te genieten van het gevoel op een onbewoond eiland te zijn.

Op welke manier reizen jullie het liefst door een land of gebied?

In Nieuw-Zeeland reden we met een campervan het hele land door. De vrijheid die dit gaf, waarbij we konden stoppen, gaan en blijven waar we maar wilden, was geweldig. Kamperen is iets dat we echt heel leuk vinden. Lekker kneuterig pannenkoeken bakken en ’s avonds met een flesje wijn voor je campervan zitten, is zo fijn.

Tongariro

Wat was de voornaamste reden om een lange reis te maken?

Dat is eigenlijk heel simpel. We hadden te weinig vakantiedagen en wilden teveel zien van de wereld. Door langer op reis te gaan, konden we meer zien en echt even uit het ‘normale leven’ stappen. Super luxe natuurlijk, al helemaal omdat onze werkgever een regeling heeft waarmee we een sabbatical kunnen opnemen. Bij terugkomst hadden veel mensen het idee dat we nu wel uitgereisd waren. Maar helaas, hoe meer we zien van de wereld, hoe meer we realiseren dat er nog zoveel meer mooie plekken zijn die we nog niet bezocht hebben. Steeds meer reishonger dus!

Wat waren jullie hoogtepunt tijdens die reis? (en waarom)

Dit was absoluut de helikoptervlucht die we deden in Nieuw-Zeeland. We vlogen boven enorme gletsjers, zagen ijswatervallen en maakten een landing boven op een hoge berg. Het gevoel om letterlijk ‘on top of the world’ te zijn, en al die prachtige natuur te zien, dat gevoel is echt onbeschrijfelijk! De helikopter dropte ons op een open plek tussen de bossen. Vandaar moesten we op eigen houtje in 4 uur naar een plek aan een rivier lopen. We hadden enkel een foto van het gebied en kwamen helemaal niemand tegen, dus het voelde echt als een goede dropping. Aangekomen bij de rivier stond ons nog een spannende tocht te wachten met een Jetboot. Wat een dag!

woestijn

Waarom zijn jullie Charlotte Plans a trip begonnen?

Vlak voor we op onze reis rond de wereld vertrokken, besloten we een blog te maken om onze belevingen en foto’s met vrienden en familie te delen. Al jaren stuurde ik bijna dagelijks wel een lijstje of reisschema rond met allemaal tips over de plekken waar we geweest waren, omdat vrienden of kennissen daar graag gebruik van maakten. Dit soort lijstjes en schema’s miste ik in bestaande reisgidsen of boeken en dus maakte ik deze zelf maar. Deze twee dingen hebben we gecombineerd via een blog om op deze manier zowel onze ervaringen als onze tips en schema’s te kunnen delen. Tijdens de reis kwamen we erachter hoe leuk het schrijven en fotograferen wel niet was, en dus besloten we ermee door te gaan, ook toen we terug in Nederland kwamen.

Beleven jullie reizen anders sinds jullie Charlotte Plans a Trip zijn gestart?

Ja absoluut! Tijdens een reis ben ik me bewuster van de ervaringen en mooie, of mindere mooie momenten. Soms voelt het alsof ik een “mental picture” maak en daarbij meteen woorden bij denk over hoe ik iets wil beschrijven. Daarnaast nemen we meer de tijd om te fotograferen en zo met beeld onze ervaringen over te brengen. Wat ik ook heel speciaal vind, zijn de samenwerkingen die we soms hebben met lokale hotels. Wanneer we over een blog over een hotel schrijven, vinden we het belangrijk om ook de eigenaren en hun verhaal een plek te geven. Hierdoor hebben we hele andere- en vooral mooie gesprekken met hoteleigenaren.

Wat is jullie ultieme reisdroom?

Het lijkt ons ontzettend gaaf om naar Zuid-Afrika te gaan, daar een auto met tent op het dak te kopen, en dan in een aantal maanden naar Midden-Afrika te rijden. We hebben beiden nog niet veel gezien van het continent Afrika, en met een dergelijke avontuurlijke manier van reizen, waarbij we echt op onszelf zijn aangewezen, zouden we een prachtige ervaring rijker zijn! Wie weet in de toekomst… vrienden hebben al aangeboden de auto in omgekeerde route wel terug te willen rijden!

Reisblogger

Hebben jullie een tip voor lezers die voor langere tijd op reis willen?

Reis precies zoals jij wil reizen. Dit kan betekenen dat je 5 maanden volledig uitgestippeld hebt, of dat je slechts en enkeltje naar Azië geboekt hebt. Of dat jij lekker de hele tijd op 1 plek wil blijven, of in een hoog tempo naar verschillende landen gaat. Het is jouw reis! Wij ervoeren dat heel veel mensen een mening hadden over onze manier van reizen. We moesten sneller, rustiger, langer, korter of wat dan ook doen. Maar het gaat niet om die mensen, zij maken deze reis niet, jij wel! Dus doe waar je je goed bij voelt en laat je niet overreden of een bepaalde kant op pushen!

Ben je net als Charlotte en Ries van Charlotte Plans a Trip ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de reisverhalen en reisfoto’s van Charlotte en Ries? Check dan snel haar website Charlotte Plans a Trip.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!

  • Interview
  • Interview met reisblogger Charlotte Plans a Trip


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden