Interview met reisblogger Casper van Travel Addicts

Reisblogger Casper van Travel Addicts liep stage in Italië en Brazilië en reisde voor langere tijd door Amerika en Thailand. Casper’s hoogtepunt qua reizen was kamperen in de wildernis van Etosha National Park in Namibië. Casper startte zijn reisblog Travel Addicts, waar hij zijn reiservaringen deelt met zijn lezers. Geïnteresseerd in zijn reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Casper een aantal vragen gesteld.

Casper van Travel Addicts

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Casper, Geboren in Hilversum en rond mijn 10de verhuist naar Rolde (naast Assen, Drenthe). Hierna ben ik voor mijn studie naar Sittard gegaan voordat ik begon aan mijn wereldreis. Nu ben ik al weer een jaar terug en werk in de buurt van Amersfoort. Volgens mij maakt het alleen helemaal niet uit waar je vandaan komt, ik ben altijd opgevoed met de gedachten dat ik een wereldburger ben en dat past me goed!

travel addicts

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
De eerste keer dat ik alleen op reis ging was naar Cecina in Italië voor 8 weken heb ik daar gewerkt en gereisd. Ik was al ver daarvoor gek op Italië en dat is in die zomer alleen maar groter geworden. Met al dat heerlijke eten en drinken, goede weer en leuke mensen kan je toch niet anders dan je thuis voelen!

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Nogal wisselend maar ik hou van actieve reizen. Heerlijk een stad ontdekken wat gave activiteiten doen en zo nu en dan rustig genieten van een drankje op het terras. Wel ben ik van mening dat je je moet aanpassen naar het land. Dus zodra het warm word doe ik aanzienlijk minder, maar vaak neem ik dan ook wat meer tijd om alles te zien. Verder ben ik van de kleinere hotelletjes of b&b’s. Van hostels ben ik niet zo een fan, maar ik kom er toch geregeld als ik rondreis en ergens geld wil besparen.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen geeft mij een gevoel van vrijheid en brengt mij altijd veel rust. Ik was vroeger erg druk en kon me moeilijk focussen, de enige periode dat ik uitrusten was in de vakantie. Nu is dat wel wat veranderd, maar een vakantie brengt mij nog steeds veel rust. Hoewel ik toch graag actief bezig blijf hoor! Ook is reizen voor mij altijd een ontdekkingstocht. Nieuwe dingen eten die je niet kent, andere mensen leren kennen en nieuwe culturen ontdekken of er meer over leren blijft me altijd aantrekken aan reizen.

Bagan

Welk werelddeel is jouw favoriet?
Oceanië, ik heb me nergens zo prettig gevoeld als in Sydney. Na een half jaar wonen en werken in Sydney hebben we (Renate en ik) nog rondgereisd en alles aan het land vond ik eigenlijk prettig.

Wat was jouw motivatie om met Travel Addicts te starten?
De wereldreis die ik gemaakt heb in 2015 en 2016 was voor mij de aanleiding om Travel Addicts te starten. Niet alleen omdat je familie thuis je ervaringen kan lezen, maar vooral ook omdat het voor jezelf gewoon heel gaaf is om alles terug te zien en te lezen na je reis. Daarnaast heb ik dyslexie en is het dus ook direct een goede oefening om beter te worden in schrijven!

Had je vooraf het gebruik van gastbloggers gepland?
Ja, dit leek me zeker een leuke toevoeging. Ik was echter niet direct van plan zo veel leuke en gave bloggers toe te voegen. Wel ben ik van mening dat het een toegevoegde waarde is aan Travel Addicts.

rivier

Wat wil je met Travel Addicts de komende jaren bereiken?
Mijn verhaal vertellen over alle gave en unieke reizen die ik maak en als doel heb ik 4 nieuwe landen bezoeken per jaar. Dus dit geeft direct veel om over te schrijven en me te helpen die doelstelling te behalen! Dat is wel moeilijk, maar gaat me zeker lukken!

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van het reis bloggen?
Alles wat erbij komt kijken. Ik werk zelf als online marketeer en weet dus alles van marketing, maar desondanks is het bijhouden, managen en schrijven van de website/blogs veel werk om te doen naast je baan. Dat valt me zeker wel zwaar moet ik zeggen. Gelukkig kan ik ook wel heel erg blij worden als je ziet dat veel mensen je blog hebben gelezen en reageren op je blog. Dit geeft iedere keer weer een kick!

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Ja, je kiest soms net even wat andere dingen dan die je normaal gesproken zou doen. Niet alleen voor het bloggen, maar vooral omdat je veel leest bij andere die dan net weer iets anders vertellen wat je aanspreekt en wilt proberen.

travelblogger

Welk land of streek tot nu toe was qua reizen je persoonlijke hoogtepunt?
Etosha National Park was echt een hoogte punt voor mij tijdens de wereldreis. Zelf rijden door een safaripark met je eigen auto en kamperen in de wildernis. Dit zijn nog maar de kleine dingen, want iedere keer als je, welk dier dan ook, ziet ben je sprakeloos en vol verbijstering aan het kijken naar de geweldige mooie natuur. Bij Etosha heb je waterputten waar je aan kan gaan zitten en kijken naar de dieren die voorbijkomen. Op de laatste dag bij een waterput kwamen er vanuit het niets ruim 80 olifanten aan om te spelen in het water. Zoiets groots en immens heb ik nog nooit eerder gezien!

Welke nog te bezoeken bestemming staat hoog op je bucketlist?
Zuid-Korea, Colombia en Canada staan nu boven aan mijn bucketlist. Allemaal met een andere reden. Zuid-Korea staat boven aan bij mij, omdat ik tijdens het reizen veel Zuid-Koreanen ben tegen gekomen en de vriendelijkheid zo groot was dat ik heel erg benieuwd ben geworden naar het land zelf. Colombia is natuurlijk lang niet veilig geweest nu kan je er goed reizen als je maar alert bent. Zelf heb ik natuurlijk veel gelezen en gezien over Escobar en Colombia. Mede hierdoor trekt het mij vooral. Als laatst Canada dat is voor mij nog vrij onbekend, maar niet voor mijn vrienden en collega’s al hun mooie verhalen over de steden en het landschap trekken mij erg. Wie weet zit ik er volgend jaar wel!

Heb je een reis tip die je met onze lezers zou willen delen?
Vertrouw altijd op je zelf en je eigen zintuigen. Tijdens het reizen heb ik regelmatig een andere taxi gepakt, een andere straat gekozen of een ander hostel. Helaas ken ik genoeg mensen die ook geen lekker gevoel hadden en het toch hebben gedaan, doe dit niet. Je eigen gevoel moet je gewoon vertrouwen en dan komt het eigenlijk altijd wel goed.

sunset

Ben jij net als Casper van Travel Addicts ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Casper’s reisverhalen en reistips? Check dan snel zijn reisblog.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden