Interview met reisblogger Brenda Explores

Reisblogger Brenda is gek op reizen, fotograferen en schrijven en brengt alles samen op haar blog Brenda Explores. Naast roadtrippen mag Brenda ook graag de natuur intrekken en het strand bezoeken. Neven het reizen trakteert Brenda haar lezers regelmatig op inspirerende blogs en mooie plaatjes op haar reisblog Brenda Explores. Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Brenda een aantal vragen gesteld.

Brenda Explores over reizen en meer

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hoi! Mijn naam is Brenda, 29 jaar en ik ben onlangs samen met mijn vriend terug verhuisd van Antwerpen naar Bergen op Zoom (mijn geboorteplaats). Back in Holland na twee jaar. Ik heb het gemist hier!

Brenda Explores

Waarom ben je gestart met reizen?

Mijn ouders zijn daar de oorzaak van☺️. Ze hebben me vanaf kinds af aan altijd meegenomen op reis. Geen verre reizen hoor. Eerder een camping in België of Duitsland! Ik ontdekte toen wel hoe interessant en spannend ik het vond om nieuwe plekken te verkennen. Vervolgens begon ik als tiener zelf te sparen voor tripjes. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om in het buitenland te studeren door middel van het Erasmus programma. Samen met een vriendin heb ik een half jaar aan een campus in Valenciennes (op twee uur van Parijs) gestudeerd en gewoond. Een leerzame periode waarin we veel mensen uit andere culturen leerden kennen. De kriebels om op reis te gaan zijn eigenlijk altijd wel aanwezig bij mij. Ik leef echt het meest als ik op reis ben.

Welke manier van reizen heeft jouw voorkeur?

Ik ben gek op roadtrips! Ik vind het fijn om samen met mijn vriend de auto te pakken (of er eentje te huren op de plaats van bestemming) en rond te rijden. Natuurlijk met passende muziek (en bijbehorend vals gezang). Nog leuker vind ik het om daarna de auto te parkeren en ergens een fiets te huren, te wandelen of te hiken. Ik ben dol op actieve vakanties en loop gerust 30 km op een dag. Heerlijk! Je kunt me ook altijd wakker maken voor een strandvakantie, maar na een ochtendje relaxen volgt dan wel een wandeltocht waarin we iets nieuws gaan bezoeken.

Welke bestemming bezocht je voor het eerst?

Noord-Amerika. Voor een van mijn vorige banen reisde ik regelmatig in Europa. Toen kreeg ik ineens te horen dat ik naar Buffalo (in de staat New York) mocht om een vergadering bij te wonen. Ik keek destijds echt mijn ogen uit! Als lijkt er bigger than life. Helaas was het vanwege de files lastig om naar de stad New York te gaan. Ik ben toen nog wel een dagje naar Canada geweest om de Niagara watervallen te zien. Echt spectaculair! En of course, spaarde ik daarna zelf om een citytrip naar New York te maken.

big apple

Welke bestemming staat hoog op je bucketlist?

Thailand. Of eigenlijk gewoon heel Azië! Dit werelddeel is voor mij nog geheel onbekend. Ik ben super benieuwd om kennis te maken met de cultuur. De natuur lijkt me daar trouwens ook écht prachtig. En het eten…can’t wait! Verder staan Sri Lanka en Vietnam hoog op mijn bucketlist.

Kun je jouw perfecte weekendtrip beschrijven?

Dat ligt er helemaal aan met wie ik ga! Als ik met mijn vriend ga wordt het een actieve trip waarbij we alle highlights zeker willen zien. Gezellig samen rondstruinen en onbekende straatjes ontdekken. Als ik met een vriendin weg ben dan wordt het meestal een combinatie van highlights, shoppen en lekker uiteten. Mijn vriend houdt ook wel van lekker eten hoor, maar dat is geen must. We stoppen onderweg gerust bij een AH om samen vervolgens in een park te picknicken.

Waarom zijn jullie met Brenda Explores begonnen?

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met het ‘herinrichten’ van mijn Instafeed. Het was destijds (deze account had ik al vijf jaar) een mix van oude foto’s met vrienden, familie en random shots. Toen heb ik besloten het roer om te gooien. Ik delete alle oude foto’s en veranderde mijn accountnaam in ‘brendaexplores’. Ik besloot vanaf dat moment alleen nog maar reisfoto’s te plaatsen. Vanaf jongs af aan ben ik altijd al gek geweest op fotograferen en schrijven. Instagram leek me de perfecte creatieve uitlaapklep. Totdat ik merkte dat ik meer wilde vertellen. Het leek me fijn om uitgebreide reistips te kunnen brengen waar mensen echt iets aan hebben i.p.v. losse foto’s met aparte captions. Na drie maanden bikkelen kwam eind november 2018 mijn blog online.

Rivier uitkijk

Beleef je reizen anders sinds je bent gestart met bloggen?

Het reizen zelf niet, maar ik merk wel dat ik veel meer research ben gaan doen. Ik laat me nog wel graag verrassen tijdens de trip zelf, maar vanwege mijn blog vind ik het fijn als ik wat meer over een bepaalde plek weet. Vroeger stapte ik gewoon in het vliegtuig en dacht ‘cool, het Colosseum daar wil ik heen’. En nu zoek ik eerst op (ook omdat ik het zelf mega interessant vind) waarom dit gebouw nou eigenlijk zo bijzonder is. Vroeger zou ik dat heel nerdy hebben gevonden, maar nu vind ik het juist handig om vooraf meer te weten. Dit helpt ook zeker bij het bedenken van een invalshoek voor een artikel achteraf.

Stelling: liever 1 echt lange reis dan meer kortere trips per jaar

Oeh, wat lastig! Ik ga dan voor 1 langere reis. Soms merk ik namelijk dat ik in het begin van een trip wel eens struggle om de dagelijkse flow van me af te zetten. Ik heb vaak 1 á 2 dagen nodig voordat ik me helemaal kan ontspannen en kan genieten. Dus dan maar meteen een lange reis naar Azië boeken hè?

USA Dessert

Wat is jouw ultieme budgettip als het op reizen aankomt?

Research, lol! Er zijn vaak verschillende activiteiten of highlights de je gratis kunt doen! Vooraf lees ik daarom graag reisblogs en magazines om hierachter te komen. En verder vind ik echt dat je al wandelend het meeste ziet en geniet van je omgeving. Zo waren we onlangs in Sintra (Portugal) en bijna alle toeristen stapte óf in de bus óf in een tuktuk om de kastelen daar te bezoeken. Wij hebben het stuk (het is namelijk boven op een berg – ongeveer een uur lopen) naar boven gewandeld. Onderweg kwamen we de meest schattige straatjes, parkjes en mooiste uitzichtpunten tegen. Het loont vaak de moeite om het openbaar vervoer te laten staan.

Waarmee wil jij je met Brenda Explores onderscheiden van andere reisblogs?

Ik schrijf graag met een beetje humor en een persoonlijke twist! En verder ben ik ook eerlijk over mijn reiservaringen. Als iets tegenvalt zeg ik ook waarom ik dat zo ervaarde. Behalve mijn eigen reistips deel ik graag reisverhalen van andere reizigers. Door samen te werken met andere reizigers ontstaat een gevarieerd aanbod. Op mijn blog is een plek voor iedereen en ligt de focus op positiviteit. Zo ben ik begonnen met een serie die ‘My Funny Travel Blooper Photo’ heet. Nobody’s perfect! Ik wil bezoekers een voldaan gevoel geven als ze mijn website verlaten.

Europa kasteel

Wat wil je de komende jaren bereiken met Brenda Explores?

Veel originele artikelen schrijven waar bezoekers echt iets aan hebben. Of het nu gaat om informatie geven of het bezorgen van een glimlach! Ik vind het te gek als iemand me achteraf laat weten dat ze een tip waardevol vonden. Daar doe ik het voor. Ik hoop er een waardevol platform van te maken waar je zowel nuttige reisinformatie als diverse topics gerelateerd aan de reisbranche kunt vinden.

Heb je nog een handige reistip voor onze lezers?

Ik raad je aan zoveel mogelijk informatie in te winnen voordat je vertrekt. Of je nu naar een reisbureau gaat, blogs leest of een magazine. En ik bedoel niet even snel drie artikelen checken, maar meerdere! I know, het klinkt niet spannend maar ik heb gemerkt dat je met een goede voorbereiding op de plaats van bestemming de meeste lol hebt! Check ook uitgebreid het weer van de maand waarin je vertrekt. Het beste is om sowieso altijd diverse lagen mee te nemen (stop bijv. altijd een vest/trui in je rugzak). Het weer kan zomaar ineens omslaan. Zo stond ik in Miami een keer in een tropische regenbui en in Boedapest was er onverwachts een hittegolf! Oh, en een rugzak is echt zo fijn. Prop er behalve dat vest ook zeker een flesje water, wat eten, zonnebrand, een powerbank, camera, papieren kaart, en zonnebril in ☺️.

USA Roadtrip

Ben je net als Brenda ook een fervent reiziger, digital nomad, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de handige tips, reisverhalen en reisfoto’s van Brenda? Check dan snel haar website Brenda Explores.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden