Interview met reisblogger Manon van Always on Adventure

Reisblogger Manon van Always on Adventure haar grote passies zijn reizen en fotograferen. Op haar twintigste liep Manon een half jaar stage in Barcelona en wist na die periode dat ze minimaal één mooie reis per jaar zou gaan maken. Vele reizen volgden, die ze in woord en beeld deelt op haar reisblog Always on Adventure. Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we haar een aantal vragen gesteld.

Manon van Always on Adventure

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Manon Prins en ik ben opgegroeid in Vogelenzang, een klein dorpje in de buurt van Haarlem. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Barcelona gewoond en al vrij snel daarna kocht ik een appartement in Heemstede. Inmiddels woon ik daar alweer 4 jaar. Heemstede is een dorp waar niet veel te doen is, maar wat heel centraal ligt, waardoor je zo in de grote steden bent.

Always on Adventure

Waar ging je eerste (verre) reis naartoe?

Mijn eerste (verre) reis waar ik alleen naartoe ging was New York. Kerst en Oud & Nieuw vieren in the Big Apple stond altijd al hoog op mijn lijstje. We vlogen op eerste Kerstdag naar New York waar we gelijk verrast werden met een witte kerst. Een mooier begin van onze reis konden we niet wensen. Zoals iedereen hebben we de bekende bezienswaardigheden bezocht en vierden we Oud & Nieuw op Times Square. New York is een geweldige stad, waar ik zeker nog eens terug wil keren.

Na New York verhuisde ik naar Barcelona. Toen ik weer terug in Nederland was, boekte ik snel een reis naar Cuba. Ik had inmiddels de Spaanse taal geleerd en dat wilde ik in een Midden-Amerikaans land blijven oefenen. Het werd een prachtige rondreis! We begonnen onze reis gelijk goed met een tour door Havana in een old timer. We reisde door de vallei van Viñales naar het zuiden en westen van het land en eindigden in Varadero. In Cuba heb ik alles gedaan wat ik wilde doen: het roken van een sigaar (wat ik stiekem best lekker vond), de salsa geleerd en genoten van de Caribische muziek.

Als wat voor “type” reiziger zou jij jezelf omschrijven?

Ik ben een avontuurlijke reiziger. Ik houd van actieve vakanties, maar vind het heerlijk om de laatste dagen bij te komen op het strand. Veel excursies maken en hiken maakt mijn vakantie helemaal compleet. Daarnaast houd ik ervan om de traditionele keuken en cultuur beter te leren kennen.

citytrip

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Reizen geeft mij rust. Ondanks dat ik altijd een druk reistempo heb, laat ik mijn leven in Nederland helemaal achter me en maak ik de mooiste herinneringen. Ik ontdek niet alleen nieuwe landen en culturen, maar leer ook elke reis nieuwe mensen kennen. Vrienden die je jaren later nog steeds spreekt en waarmee je plannen maakt om samen nog eens op reis te gaan.

Welk land dat je hebt bezocht is jou persoonlijke favoriet?

In mei is het alweer twee jaar geleden dat ik afreisde naar Canada. Samen met mijn backpack reisde ik van oost naar west. Canada is zo’n bijzondere bestemming! De Niagara Falls zijn prachtig, maar het westen vond ik zo indrukwekkend. Ik stond na een hike van 1,5 uur oog in oog met een eland en beer en de landschappen zijn geweldig. Ik kan bijna niet wachten om terug te keren en met een camper door het land te reizen. Een andere bestemming die echt op je bucketlist moet staan is IJsland. Watervallen, gletsjers, warmwaterbronnen, vulkanen en het Noorderlicht. Des te verder je het land in rijd des te mooier het landschap wordt.

gletscher

Is er een land dat je is tegengevallen?

Wat een lastige vraag. Er is eigenlijk geen bestemming die mij tegengevallen is. Wel zijn er bestemmingen waar ik geweest ben en waar ik niet zo snel terug zal keren. Kaapverdië is daar een voorbeeld van. Een bestemming waar voor mij te weinig te ontdekken is. Er is zoveel moois te zien in de wereld dat ik eerder voor een nieuwe bestemming kies dan voor één waar ik al geweest ben.

Op welke manier reis jij het liefst door een land?

De reizen die ik maak variëren heel erg. De ene keer pak ik mijn backpack en ga ik met de bus en trein het land door, maar daarnaast ben ik ook een fan van groepsreizen. Of het nu een singlereis of een groepsreis is, dat maakt me niet uit. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Als ik een stad bezoek huur ik het liefst een fiets. Met de fiets kun je op een snelle en leuke manier een stad ontdekken. Ik ben geen liefhebber van het openbaar vervoer. In sommige steden ontkom je er niet aan, maar liever verdwaal ik in de kleine straatjes. Je komt dan altijd op bijzondere plekjes uit, waar weinig toeristen te vinden zijn.

Welke stad is jouw favoriet voor een citytrip?

Ik ben gek van Spaanse steden en op nummer 1 staat Barcelona. 7 jaar geleden kwam mijn droom uit en mocht ik stage lopen bij een modeontwerpster in Barcelona. Een pittige stage waar ik gelukkig veel vrije tijd kreeg om de stad en de omgeving te ontdekken. Barcelona is daarom mijn favoriet! Je kunt er heerlijk eten, hebt een prachtige cultuur en een strand waar je op warme zomerdagen kunt genieten van een prachtige zonsondergang. En vergeet FC Barcelona niet. Ik woonde op 5 minuten afstand van Nou Camp, dus een bezoek aan het stadion mag je niet vergeten als je in Barcelona bent.

Jordanie

Waarom ben je Always on Adventure gestart?

Elke vakantie kom ik terug met duizenden foto’s en verhalen en deze twee heb ik gebundeld tot mijn eigen website: Always on Adventure. Toen ik in Barcelona woonde begon ik met het schrijven van mijn eerste verhalen. Ik merkte dat ik schrijven erg leuk vond en graag mijn tips en verhalen wilde delen met anderen. De reacties die ik op mijn verhalen kreeg waren erg positief. De afgelopen jaren pak ik steeds vaker het vliegtuig op weg naar een nieuw land of een nieuwe stad. Doordat ik vaak weg ben en de herinneringen niet wil vergeten schrijf ik over mijn ervaringen en maak ik fotoboeken om de herinnering niet te vergeten. Ik deel graag met anderen wat ik doe en heb gezien, zodat zij hopelijk wat aan mijn tips hebben voor hun eigen vakantie.

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?

Ja, ik reis wel anders. Ik maakte altijd al aantekeningen van de plekken waar ik kwam, maar ik probeer toch wat exclusievere restaurants te bezoeken en spannende activiteiten te doen. Naast reizen is fotograferen ook een passie. Ik was altijd al bezig met het maken van veel foto’s, maar sinds ik Always on Adventure gestart ben, controleer ik mijn foto’s vaker.

Welk land of gebied staat hoog op je bucketlist?

Ik werk als Product Manager/Coördinator in de reisbranche en dagelijks kom ik in aanmerking met de mooiste bestemmingen. Er staan dus nog behoorlijk wat landen op mijn bucketlist. Azië is een continent waar ik nog veel te weinig van gezien heb. Daarom staat er in juni een mooie reis naar Indonesië op de planning. Ik zal in 25 dagen de eilanden Sumatra, Java en Bali gaan bezoeken. Ik begin in de jungle van Sumatra om hopelijk orang-oetans te zien en olifanten te kunnen wassen, door naar Java voor een prachtige zonsopkomst bij de Borobodur, Yogjakarta en de Bromo vulkaan en afsluiten op een mooi strand in Bali.
Daarnaast staat Vietnam en de Latijns-Amerikaanse landen ook hoog op mijn lijstje. Volgend jaar wil ik alleen op vakantie en de kans is erg groot dat ik dan af zal reizen naar Vietnam.

Mexico

Heb je een tip voor andere reizigers?

Geniet van elk moment! Kies een bestemming die hoog op jouw lijstje staat en pas je aan aan de cultuur. Neem de tijd om alles uit je vakantie te halen, want alleen op deze manier maak je de mooiste herinneringen.

Ben je net als Manon van Always on Adventure ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Manon’s reisverhalen en foto’s? Check dan snel reisblog Always on Adventure.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden