Interview: Reisadviseur Heidi van Ver & Meer Reizen

Globetrotter en reisadviseur Heidi reist sinds haar achttiende de hele wereld over, op zoek naar de mooiste plekjes. Als reisadviseur stelt ze met haar reisbureau Ver & Meer Reizen reizen op maat samen, helemaal op maat van de reiziger. Haar specialiteiten zijn verre reizen, rondreizen op maat, camperreizen en stedentrips, maar ook voor een wandelvakantie in Oostenrijk of een heerlijke zonvakantie in een tropisch land kun je bij Heidi terecht.

De wereld van reisadviseur Heidi van Ver & Meer Reizen

Geïnteresseerd in haar reiservaringen en werk als reisadviseur, hebben we Heidi van Ver & Meer Reizen een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Heidi Vermeer, Rotterdam. In 2019 alles in Nederland verkocht en reis sindsdien samen met mijn partner over de hele wereld.

Reisexpert

Waar ging je eerste verre reis naartoe?

Op mijn 18e ben ik naar Australië gegaan voor een working holiday (en daar uiteindelijk bijna 3 jaar gebleven).

Als wat voor “type” reiziger zou jij jezelf omschrijven?

Vroeger zeker een backpacker, maar tegenwoordig meer een Flashpacker. Tegenwoordig is het reizen een combinatie van relaxen, studiereis (inspiratie opdoen voor mooie bestemmingen voor klanten) en ontmoeten van andere reizigers en lokale bevolking.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Het is echt mijn lust en mijn leven. Van mijn 18e tot 28ste voornamelijk over de hele wereld gewerkt en gereisd. Daarna geprobeerd te settelen in Nederland, maar altijd veel blijven reizen en in 2019 toch de stap weer gemaakt om samen met mijn vriend van onze vrijheid te gaan genieten.

travel agency

Welke reisbestemming is jouw persoonlijke favoriet?

Azië staat bij mij op nummer 1, dan vooral Indonesië, Thailand, Vietnam en Sri Lanka.

Is er een reisbestemming die je is tegengevallen?

Eigenlijk is er tot nu toe niet echt een bestemming tegengevallen. Wel heb ik een aantal bestemmingen die mij persoonlijk niet trekken zoals India, China en Rusland.

Waarom ben je als reisadviseur met Ver en Meer Reizen gestart?

Doordat ik zelf altijd veel gereisd heb kwamen vrienden en bekenden vaak bij mij voor tips over een bepaalde bestemming. Na een tijdje besloot ik dus van mijn passie mijn beroep te maken. Eerst naast mijn fulltime baan, maar al snel kon ik minder gaan werken en sinds begin 2019 ben ik fulltime met Ver & Meer Reizen bezig.

Reisbureau op maat

Welke bestemmingen kunnen reizigers bij jou boeken?

Alle bestemmingen, van stedentrip, cruises, camper-reizen, autovakanties, all inclusive, groepsreizen tot rondreizen geheel op maat samengesteld. Mijn kracht als reisadviseur ligt in het ontzorgen van mijn klanten voor, tijdens en na de reis.

Wat is het verschil tussen een reisbureau en een reisadviesbureau?

Eigenlijk komt het op hetzelfde neer, maar waar bij een reisbureau vaak de service stopt nadat de reis geboekt is, kunnen mijn klanten ook tijdens de reis bij mij terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan tips qua restaurants, boeken van last minute excursies, wijzigingen in het reisschema. Klanten komen ook vaak bij mij met alleen de wens naar welke bestemming ze willen en laten mij dan helemaal vrij in het samenstellen van een route en programma.

Reisadviseur Afrika

Wat is als reisspecialist de grootste uitdaging met plannen van reizen voor anderen?

Momenteel is Corona uiteraard een enorme uitdaging… Verder is de grootste uitdaging om de reis te laten voldoen aan de wensen van de klant. De enige manier om hierachter te komen is vooral goed doorvragen en geen aannames doen.

Welk land staat hoog op jouw persoonlijke bucketlist?

Ecuador en dan met name in combinatie met de Galapagos eilanden.

Heb je als reisadviseur een tip voor andere reizigers die de wereld willen ontdekken?

Bereid je goed voor en maak een globale planning qua route. Probeer niet teveel in een korte tijd te proppen. Reizen kost veel tijd, dus plan naast reisdagen ook genoeg tijd om te relaxen en de omgeving te verkennen. Verdiep je in de lokale cultuur en respecteer deze cultuur. Daarnaast is het goed om te kijken naar de periode waarin je gaat reizen zodat je je kunt voorbereiden op eventuele regen of orkaanseizoenen.

Reisadviseur

Ben jij net als reisadviseur Heidi van Ver & Meer Reizen ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de reisverhalen en reizen van reisspecialist Heidi? Check dan snel haar website van reisbureau Ver & Meer Reizen.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden