Interview met Paul van Go backpack Go

Backpacker Paul reisde het afgelopen jaar al backpackend door een groot aantal Aziatische landen. Paul is gek op backpacken, maar een lange fietsreis gaat hij ook niet uit de weg. Zijn lijst met verre “must see” bestemmingen wordt alsmaar langer, maar eerst staat een fietstocht door 23 Europese landen op het programma. Naast enthousiast backpacker en fietsreiziger schrijft Paul regelmatig op zijn reisblog Go backpack Go, waar hij de meest bijzondere bestemmingen en activiteiten beschrijft, voorzien van prachtige foto’s en leuke filmpjes. Geïnteresseerd in zijn reiservaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Paul een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Paul van Go backpack Go

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Paul Ram (1985) en kom oorspronkelijk uit Nijkerk de 7 jaar voor ik mijn grote reisavontuur begon woonde ik in Amsterdam.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Naar Pisa op de fiets. Op een zaterdagavond hadden een paar vrienden het er over om elkaar een weekje in Pisa te ontmoeten tijdens hun roadtrips. Toen zei ik met een gekke bek ik fiets er wel heen. De ochtend er na gekeken hoe haalbaar het was en direct een toerfiets gekocht. In 3 weken ben ik toen naar Pisa gefietst een avontuur om nooit te vergeten!

/>

go backpack go pisa

Paul bij de bekende toren van het Italiaanse Pisa

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Sportief en avontuurlijk. Het liefst weet ik ’s ochtends niet wat er ’s avonds gaat gebeuren. Daarom boeien fietsreizen mij zo. Je stapt op en je weet meestal niet waar je die dag gaat uitkomen of tegen gaat komen. Dát avontuur is heerlijk. Maar het hoeft ook niet altijd op de fiets te zijn. De laatst 6 maanden backpackte ik door Azië waar alleen de week van Muay Thai training elke dag hetzelfde was de rest van de dagen was altijd anders.

Wat betekent reizen voor jou?

Pure vrijheid, keuzes maken waar je naar toe gaat en met wie je reist. Als je dingen doet die jij leuk vindt ontmoet je altijd mensen die dezelfde dingen leuk vinden. Top!

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

China en Myanmar. China had in verhalen gehoord lastig eten en weinig mensen spreken Engels. Ik vond het allemaal wel meevallen. Prachtige natuur en natuurlijk een mega groot land. 30 dagen visum is veeeel te weinig, ik zou er makkelijk 6 maanden kunnen blijven. Myanmar is echt een pareltje. De mensen zijn zo vriendelijk, bizar. Met alle scams die je als toerist tegenkom ben je een beetje op je hoede. Maar na een aantal gesprekken merk je de mensen zijn oprecht geïnteresseerd en willen je helpen. Ze mensen lijken wat chagrijnig maar geef ze een glimlach en ze geven er 2 terug. De kinderen zwaaien heel veel en roepen hello! Daarnaast zijn er veel mooie plekjes met nog niet zoveel toeristen, bijvoorbeeld Bagan. Toen ik daar met zonsopkomst stond; dat was als een film zo mooi!

Waarom ben je met Go backpack Go begonnen?

Ik wilde de mensen thuis laten weten hoe het gaat en wat ik doe. Daarnaast wil ik graag andere reizigers helpen door informatie te geven.

Over welke items schrijf je het liefst op je blog?

Pure informatie. Wat kost iets, hoe lang duurt het en wat krijg je er voor terug. Liefst met wat foto’s of een korte video zodat andere mensen zelf een oordeel kunnen krijgen. Daarnaast wil ik mensen inspireren meer te reizen. Reizen hoeft niet duur te zijn en er is zoveel meer te zien dan de gebruikelijke landen.

go backpack go langkawi

Paul aan het strand van Langkawi

Let je op reis op andere dingen sinds je bent gaan bloggen?

Ja ik bekijk meer wat alles kost en welke opties er nog meer zijn. Om andere mensen weer te helpen. Bijvoorbeeld een bus in Vietnam kan een lokale zijn een nachtbus of een bus met wifi. Wat zijn de kosten en verschillen ze veel.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

M’n offline map op m’n telefoon. Dat ding is zó handig. Zeker in China waar het lastig is de weg te vinden. Ik huur en fiets, fiets een dag rond en m’n offline map brengt mij altijd weer bij het hostel 🙂 Maar ook bijvoorbeeld in een National Park met verschillende highlights. Je kunt simpel een pointer zetten en je weet dat je deze hebt gehad en zo effectief de route af gaan zonder wat te missen. Vooral handig als het warm is.

Wat gaat je volgende bestemming worden?

Dat zullen ca 23 landen op een fietsavontuur va 10.000 in Europa zijn met als einddoel Griekenland.

Is er nog een speciale wens op reisgebied?

Zuid Amerika staat hoog op mijn lijst maar elke keer als je andere reizigers ontmoet word m’n lijst weer langer. Eigenlijk hopeloos! Maar als ik een wens mag doen dan hoop ik in m’n leven alle zeven continenten aan te doen.

go backpack go vietnam

Paul tijdens een moto bike tour in Vietnam

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Boek een open ticket en ga! Ik denk dat een half jaar reizen waardevoller is dan een jaar studie. Je groeit als persoon, werkt aan je talen, ziet cultuurverschillen en legt contact. Daarnaast kunnen er vele dingen gebeuren in je leven waar je geen invloed op hebt. Beetje afgezaagd maar onderstaande quote zegt precies wat ik denk.

Travel While You’re Young and Able Travel while you’re young and able. Don’t worry about the money, just make it work. Experience is far more valuable than money will ever be.

Mijn Bonustip!

Ga je naar een minder ontwikkeld land en wil je graag wat doen voor mensen in dat land? Bekijk Kiva.org eens! Je kunt micro krediet leningen geven zodat mensen hun eigen bedrijfje kunnen verbeteren zo kun jij het leven van mensen echt veranderen. Voor elk nieuw land op mijn wereldreis waar ik nog nooit geweest ben (tot nu toe 7) zal ik $25 dollar doneren. Denk er ook eens over na 🙂

Ben je net als Paul ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Paul en zijn reizen naar zijn website Go backpack Go.

  • Interview
  • Interview met Paul van Go backpack Go


Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden