Interview met Nienke van The Travel Tester

Reisblogger Nienke maakte zo’n 10 jaar geleden haar eerste individuele reis naar Japan en Australië. De meeste tijd in de digitale wereld van reisbloggen en Pinteresten brengt Nienke door in London, maar ze gaat ook regelmatig met haar vriend Nick op reis naar de meest diverse bestemmingen. Op hun website The Travel Tester trakteren Nienke en haar vriend hun lezers regelmatig op de meest inspirerende reisverhalen en handige reistips. Geïnteresseerd in haar reiservaringen, haar dagelijkse bezigheden met Pinterest, en haar nieuwe reisplannen, hebben we Nienke een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Nienke van The Travel Tester

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hi! Ik ben Nienke Krook, geboren en getogen in Diemen-Zuid en via Eindhoven (1 jaar) naar Sydney (2 jaar), terug naar Amsterdam (1 jaar) en nu naar Londen verhuisd sinds 2,5 jaar. Niets mis met Diemen-Zuid hoor, trouwens!

travel

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
In de zomer van 2006 studeerde ik af aan de Pabo en kon ik in januari een klas van een zwangere collega overnemen. Dat betekende 4 maanden wachten… Ik boekte gelijk een ticket naar Japan en door naar Australië, beiden al jaren mijn droombestemming. Dat ik alleen ging heeft me geen moment tegengehouden.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Als de ‘overal voor in’-reiziger denk ik, bestaat die term al? Ik ben er altijd voor nieuwe dingen te doen op reis en slaap overal, van luxe hotel tot tentje in het bos. Als er maar iets te ontdekken valt.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen is voor mij een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden. Ik begon tijdens mijn eerste wereldreis met een blog om familie en vrienden op de hoogte te houden, maar jaren later schreef ik nog steeds, als baan in plaats van alleen voor de lol. Er staat nu eigenlijk altijd wel een koffer bij ons in de gang.

Japan

Wat zijn jouw favoriete stad en land qua reizen?
Ik ben na zes bezoeken nog steeds groot Japan-gek, daar ontdek je altijd wel iets nieuws. Sydney is een fantastische stad, zowel om te bezoeken als om in te wonen. Het ligt alleen zo ellendig ver weg!

Welke bestemming staat hoog op je bucketlist?
Een road trip door Noord-Amerika, dat moet er binnenkort toch écht eens van komen.

Wat zijn je hoofd-werkzaamheden m.b.t. ‘The Travel Tester’?
The Travel Tester draaiend houden is net als het runnen van een tijdschrift. Maar dan in mijn eentje. Ik ben de hoofdredacteur, editor, doe de sales en marketing, net als de social media. Dan ben ik ook nog de freelance schrijver en fotograaf. En omdat ik thuis werk ben ik ’s avonds ook de catering -en de schoonmaker. Als we op campagne zijn dan is mijn vriend de fotograaf en schrijft hij een artikel mee. Hij is ook mijn geduldige accountant.

Reis

Op welk artikel op ‘The Travel Tester’ ben je het meest trots?
Aan mijn post over Bucket List plaatsen in Engeland, Wales en Schotland heb ik bijna 3 dagen gewerkt. Ik had zo’n vermoeden dat hij het goed op Pinterest zou doen en ik had gelijk, hij brengt nog dagelijks honderden bezoekers naar de site. Je kunt niet altijd inschatten hoe een bepaalde post het gaat doen, maar ik vond het leuk te zien dat ik in dit geval een goede keuze gemaakt had. Nu wil ik een soortgelijke post maken, maar dan over een ander land!

Wat wil je nog zeker met ‘The Travel Tester’ bereiken?
Ik heb veel plannen, maar uiteindelijk vind ik de gedachte dat er iemand door het lezen van een van onze posts ook op reis durft te gaan misschien wel de belangrijkste. Het doel van The Travel Tester is mensen te motiveren iets nieuws te proberen. Al raakt er maar één iemand door ons geïnspireerd, dan is onze missie geslaagd.

Europa

Kun je kort uitleggen wat je dagelijks met Pinterest doet?
Buiten dat ik Pinterest voor mij eigen site inzet, beheer ik het account van drie andere bedrijven, waarvan twee grote internationale bloggers zijn. Elke maandag ben ik actief op Facebook in mijn groep ‘Mappin Monday’, waar reisbloggers terecht kunnen met hun Pinterest vragen en waar we elkaars Pins delen. Daarnaast geef ik regelmatig presentaties en workshops over het inzetten van dit platform. Mijn nieuwe project DreamPinGo gaat helemaal over Pinterest voor de reisindustrie. Er is een blog, nieuwsbrief en er komt ook een online video cursus aan.

Op welke manier zet je het in om bv je blog of bedrijf te promoten?
Ik link geoptimaliseerde afbeeldingen naar specifieke blogposts, maar ook naar andere landingspagina’s en direct naar mijn inschrijfformulier vooe mijn nieuwsbrief. Daarnaast brengt het een aardig affiliate inkomen in, sinds Pinterest dat een korte tijd geleden weer is gaan toestaan.

Wat is het voordeel van Pinterest t.o.v. andere Social Media netwerken?
Pinterest is een van de weinige platforms waar het gaat om de toekomst, niet om het delen van momenten die nu gebeuren. Het is daarnaast een sterke zoekmachine, dus content die je vandaag deelt, kan weken, maanden en zelf jaren later nog gevonden worden. Op de korte termijn kost het bijhouden meer tijd dan Twitter, Facebook en Instagram, maar op de lange termijn heb je er veel meer plezier van omdat je content zo toeghankelijk blijft.

Blog

Heb je een reis- of social media tip die je met ons zou willen delen?
Maak een keuze, zowel bij het reizen als in social media. Je kunt niet overal tegelijk zijn. Beter dat je één land of één platform goed doet, dan drie of vier maar een beetje half.

Ben je net als reisblogger Nienke ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Nienke en haar gave reizen en reistips naar haar website.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden