Interview met Niels The Road Trip Guy

Roadtripper Niels van The Road Trip Guy maakt momenteel een roadtrip door 41 Europese landen. In zijn moderne versie van de Volkswagen Kever doorkruist hij zo’n 25.000 km het Europese continent. Geïnteresseerd in zijn reiservaringen en het grote roadtrip-avontuur, hebben we roadtripper Niels van The Road Trip Guy een aantal vragen gesteld.

In gesprek met The Road Trip Guy

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Niels Thomas en ik kom uit Soest (Utrecht).

Roadtrip

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste individuele reis was naar het Canarische Eiland Tenerife. Ik had daar mijn eerste baantje gekregen toen ik 18 jaar oud was in een attractie park. Het was super spannend en na een korte overstap in Madrid kwam ik eindelijk aan het eiland. Dit was nog voor het gebruik van Sociale media en smartphones dus ik had op een briefje het adres geschreven. Ik zou eerst een 2 uur busreis nemen richting het noorden van het eiland. Toen ik aankwam moest ik een taxi nemen, maar omdat niemand Engels sprak en mijn Spaans niet veel verder kwam dan Goedemorgen en Goedenavond, liet ik de taxi chauffeur het briefje lezen met het adres.. Althans, wat ik dacht dat het adres was. Wat bleek is dat ik op het briefje alleen een plaatsnaam en een achternaam had geschreven. Je kan het vergelijken met een willekeurige chauffeur  in Amsterdam te vragen om je te brengen naar Mr. Jansen in Amsterdam. Haha, dat was een mooi avontuur en de chauffeur heeft serieus de hele stad doorgereden en mij geholpen om het gastgezin te vinden. Gelukkig was het allemaal goed gekomen. Wat een eerste dag!

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Avontuurlijk, maar wel met een doel. Voor Road Trips heb ik altijd al een passie gehad, maar alleen rijden van A naar B zonder motivatie of inspiratie is niks voor mij. Ik ben een ondernemer en wil daarom ook graag nieuwe dingen leren en andere mensen ontmoeten. Netwerken is het leukste wat je kan doen en tot de dag vandaag heb ik nog steeds contact met medereizigers of lokale mensen van 10 jaar geleden. Talen leren vind ik ook interessant en ben op dit moment bezig met Russisch. Je krijgt een hele andere wereld te zien als je de taal, ook is het maar de basis, spreekt. Verder ben ik gek op wildlife en natuur en heb daar ook mijn studies in afgerond, waardoor je mij dus vaak outdoor zult zien.

Road Trip Guy

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Ontwikkeling en verrijking. Ik ben een groot fan van jezelf blijven ontwikkelen en met reizen heb je dat al snel. Reizen met een auto of motor is eigenlijk een hele primitieve ervaring en veel meer dan je vervoersmiddel en wat bagage heb je niet. Je weet ongeveer de route maar elke ochtend kan je weer bepalen of aanpassingen doet of doorgaat met je huidige plan. Dat is vrijheid voor mij en dat maakt road trippen zo ontzettend leuk. Met zakelijk reizen is dat gevoel totaal anders en op een gegeven moment weet je ook niet eens meer op welk vliegveld je eigenlijk bent, omdat dit je derde vlucht deze week is. Nee, dat is meer transport dan een reis. Geef mij maar lekker een ouwe barrel en een goede playlist en een stel van mijn vrienden en ik ben gelukkig. Simpel, maar waar!

Welke bestemming heb je het laatst bezocht?
Abu Dhabi & Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten

bar

Hoe is het idee van de aanstaande roadtrip ontstaan?
Dankzij de WIFI aan boord bij Etihad Airways, kwam ik online een interessant artikel tegen van Dr. Randal Olson uit Amerika. Dr. Olson ontwikkelde een road trip route waarmee hij met een minimaal aantal kilometers het meeste aantal steden kon bezoeken binnen Europa. De kaart zag er zéér indrukwekkend uit en ik was gelijk verkocht. Dit is het nieuwe avontuur waar ik naar zocht. Dit was de blauwdruk van de road trip van mijn leven… Na het lezen van de reacties op Facebook kwam ik erachter hoeveel mensen door dit artikel werden geïnspireerd, maar duizenden reacties en “Likes” verder kwam ik erachter dat niemand deze road trip daadwerkelijk had gedaan. Jazeker, iedereen was enthousiast en vrienden, familie en geliefde werden volop getagged, maar geen spoor te bekennen van een persoon die het avontuur werkelijk had ervaren. Hmm.. dacht ik. Challenge accepted! Nu had ik er helemaal zin in!

Op welke manier heb je de route voor de roadtrip bepaald?
Zoals hierboven beschreven is het deels op het werk van Dr. Randal Olson, maar heb zelf wat aanpassingen gedaan. Zo wou ik graag Oekraïne bezoeken vanwege de schoonfamilie en verder wat meer reizen in Noorwegen. Het mooie aan het road trip is dat het toch elk moment kan veranderen, vandaar dat mijn geplande route een rode draad is, maar ik ben avontuurlijk genoeg om te zeggen dat we links af gaan i.p.v. rechtdoor als dat een mooie ervaring extra geeft. Ik weet niet of ik hierna nog zo grote road trip zal doen dus ik wil alles zoveel mogelijk tot mij nemen.

Trabi

Welke voorbereidingen heb je allemaal moeten treffen voor de trip?
Mijn checklist voor deze trip bevat zo 65 items en is stijgende. Van reserve jerrycans tot verzekering tot een overzicht met alarmnummers. Je kan het zo gek niet verzinnen of het staat er wel op. Je bent tenslotte 3 maanden op pad dus het liefst neem je alles mee. Het belangrijkste is toch wel een internationale creditcard voor noodgevallen, onderhoud van de auto in orde en een reserve sleutel. Zo heb ik bijvoorbeeld 2 kopieën van alles en mocht er wat fout gaan dan heeft DHL Nederland in 2 a 3 werkdagen mij documenten bezorgt. Een goede voorbereiding is het halve werk en daar heb ik gelukkig genoeg ervaring in door het ondernemen.

Naar welke landen op de route ben je het meest benieuwd?
Veel, want als kind reisde wij altijd al door Europa met de camper of caravan. Dat was heel normaal in de 90’s, dus de campings in West-Europa is bekend terrein. Echter, de Balkan en Oost-Europa een stuk minder en Noorwegen ook. Vooral Noorwegen, Balkan, Tsjechië, Griekenland en Italië heb ik hoog op mijn lijstje staan.

Skandinavië

Welke roadtrip heb jij na deze hoog op je bucketlist staan?
Rusland of Japan! De landen zijn groot genoeg om flink aantal km’s te maken en het is tegenwoordig ook niet moeilijk om een auto op het transport te zetten.  Ik zou het leuk vinden als ik het steeds met dezelfde auto kan doen zodat deze direct geassocieerd wordt met The Road Trip Guy. Maar of Lazy Louie nog wat puf heeft na 25.000 km, moeten we nog zien! Haha.

Heb je een tip m.b.t. roadtrippen die je met ons zou willen delen?
Neem je rust als het nodig is. Met road trips kan vermoeidheid er langzaam insluipen en wanneer de andere passagiers aan het rusten zijn ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid van de groep. Liever wat later op je eindbestemming dan helemaal niet. Zelfde geld voor het gebruik van je smart phone achter het stuur. Doe het gewoon niet.

Berlijn

Ben je net als The Road Trip Guy ook een fervent reiziger, avonturier, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Road Trip Guy Niels naar zijn website website The Road Trip Guy.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden