Interview met Nazrien van Travelling is my life

Reisblogster Nazrien’s manier van reizen is zeer divers, van individuele stedentrips tot groepsreizen all inclusive. Nazrien’s passie voor reizen ontstond al op zeer jonge leeftijd. In 1994 keerde ze alleen terug naar haar geboorteland Suriname voor 6 weken. Inmiddels is de reishonger zodanig gegroeid dat haar bucketlist blijft groeien. Ze kan inmiddels 85 landen/steden afstrepen en elk jaar komen er weer enkele landen erbij. Buiten het reizen schrijft Nazrien sinds kort op haar persoonlijke reisblog Travelling is my life en FB Pagina en deelt ze haar reiservaringen met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Nazrien een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Nazrien van Travelling is my life

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Aloha, ik ben Nazrien en ik kom uit Den Haag. De enige echte Hofstad van Nederland met prachtige paleizen en het woonhuis van onze Koning en charismatische Koningin. Naast reizen in combinatie met fotografie houd ik ook veel van dagtripjes te ondernemen in onze prachtige kikkerlandje. Als je Giethoorn, Kinderdijk of Volendam niet gezien heb, ben je geen globetrotter zegt de traveljunk. haha Mijn motto is: heb ook oog voor het nectar dichtbij huis. Ik hou van strandwandelingen maken op het heerlijke Kijkduin. Heb een hekel aan personen die denken dat alles zomaar gratis uit de hemel komt neervallen zonder hard ervoor te werken. Hoe positiever je ingesteld ben in het leven en anderen alles gunt hoe meer je wordt beloond met positiviteit.

Rio

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
De eerste keer en meerdere malen alleen op pad was naar Suriname. Omdat het mijn geboorteland is, zal ik deze reis niet meetellen als individueel. Dat wordt dus dan Istanboel in 2001. Notabene net na de aanslagen van 9/11. In de maand november zat ik op een bootje de Bosporus over te varen, waar net een weekje ervoor ook bomaanslagen hadden plaatsgevonden. De hele wereld was in rep en roer, vol zelfvertrouwen besloot ik toch mijn reis af te maken. Toen vond ik het allemaal niet zo eng, was ik avontuurlijker ingesteld en durfde ik echt veel meer op reisgebied. Nu zou ik wat meer op mijn tellen passen, maar ondanks dat zou ik dit jaar naar Jordanië en Israël afreizen, helaas door persoonlijke omstandigheden is de reis reeds geannuleerd. But, who knows, het jaar is net gestart en mijn reishonger is niet gestild….

Als wat voor type reiziger zie jij jezelf?
Oh, dat is volgens mij niet zo moeilijk, als ik backpacker afstreep, blijft all inclusive en hotelreizen over. Ik ben in de Tropen opgegroeid en daar slapen we niet voor de lol op de grond in een tent hahaha. Ik ben dat niet gewend en eerlijk gezegd vind ik het ook niet zo prettig. In Botswana had ik mijn eerste kampeersafari, eigen tentje met douche en toilet, super luxe. Ik vond het idee om tussen de nijlpaarden te slapen met krokodillen in het water, niet zo avontuurlijk zonder verlichting op mijn kamer. Daarna besloot ik om echt nooit meer te kamperen, hoe luxe het ook mag zijn. Voor mij een warme bed en een douche, met verlichting die ik zelf kan aanmaken en de sterren van het hotel is niet zo belangrijk. Ik red me prima met slechts wat basisvoorzieningen. Ik zou ook niet meedoen met trackings van 3 dagen wandelen in de Andesgebergte van Peru naar Machu Pichu, gelukkig hebben ze tegenwoordig een treinverbinding op deze route en was ik al blij met de busverbinding omhoog de bergen op om het wereldwonder te mogen bewonderen. Ik reis liever georganiseerd, geen kopzorgen, in NL ga ik wel vaak op de bonnefooi naar een prachtige stad, maar in het buitenland prefereer ik een goed geregeld hotel.

Inka

Wat is je favoriete reisland?
Mijn favoriete reisland is met stip SURINAME. Ik hoop dus daarom dan ook dat ik wederom dit jaar naar Suriname mag en kan voor de 11e keer. Ik ben al 6 jaar niet geweest. Ik heb inmiddels zoveel landen en steden gezien, maar er is nog steeds geen enkel land/stad op de hele wereld waar ik dat bepaalde geluksgevoel ervaar als in Suriname. Het gevoel is onbeschrijflijk, maar om je een idee te geven wat de meeste reizigers ervaren bij NY als bruisend energie, dus zoiets electrisch. Ik ken ook bijna geen enkel persoon in mijn omgeving die Suriname niet leuk heeft ervaren als vakantieland. Integendeel heb ik alleen maar positieve verhalen gehoord van mijn collega’s die nog een keer heel gauw weer naar het land toe willen. Suriname ligt equatoriaal op een gezegend niveau zeg ik dan altijd dicht bij de evenaar. Het land kent bijna geen enkel vorm van ellende qua natuur. Er is geen kans op watersnood, overstromingen etc…..etc….. het land is superrijk aan goud, bauxiet en aluminium. De zon schijnt er altijd, je kan daar heerlijk eten en gewoon Nederlands spreken. Je hoeft je bijna niet aan te passen. It’s like home. Het land is een mooie cocktail mix tussen Europa en Zuid-Amerika en iedereen in Suriname spreekt minstens 3 verschillende talen.

Terwijl ik een persoonlijke motto heb dat ik niet 2x naar dezelfde stad/land ga, maak ik voor Suriname zeer zeker een uitzondering. Er is echt zoveel pracht en praal op onze wereld, dat ik echt geen enkel stad dubbel wil aandoen. Met uitzondering van Suriname dus, daar kan ik ook zo vaak mogelijk gaan als de verlofdagen het toelaten en de energie van dat land is ook niet te beschrijven, dat moet je gewoon zelf voelen en ervaren! Ik heb nergens op de wereld dat geluksgevoel gehad dat een vliegtuig land en je dat warme wind bam in je gezicht aanvoelt, dat is het gevoel wat meeste reizigers ook in Suriname ervaren, dat onbeschrijflijke intense euforische gevoel. De trilling van het land is zo positief dat je echt altijd wil terugkeren.

Wat was je laatste bestemming?
Mijn allerlaatste vakantiebestemming was vorig jaar heel kort in de maand oktober 2015 naar Vietnam. Prachtig mooie stad is Hanoi, veel gezien van de oude goed bewaarde stad. Helaas was mijn reis voor korte duur in verband met persoonlijke omstandigheden heb ik mijn reis vervroegd moeten afbreken. En verder heb ik in het jaar 2015 ook een rondreis Oostelijk USA + New York gemaakt met een dagje naar Canada, Ontario met de Niagara falls en daarnaast ben ik naar de Zuidelijke staten van Afrika geweest, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia.

Caribbean

Waarom ben je met Travelling is my life gestart?
Mijn FB pagina staat al sinds 2013 klaar, alleen ik deed er niks mee, tot augustus 2015 besloot ik deze te activeren. Het is de ideale manier om mijn passies van reizen met fotografie te combineren. Mijn mooie foto’s met mijn gepassioneerde vakantieverhaal erbij. Ik hoor vaak van mensen in mijn omgeving die me kennen dat er een sprankeling in mijn ogen te zien is als ik over mijn reizen praat. Ze vroegen ook aan mij of ik geen functie als reisconsulente ambieer. Op zich zou dat wel fijn zijn, dus reisbureaus opgelet, meld je bij deze nu aan 😉 Ik heb ook een HBO-Communicatie opleiding PR-Eventmanagement afgerond. Mijn FB pagina gaat voornamelijk over reizen en reisgerelateerde onderwerpen en een aantal persoonlijke reisverhalen. Mijn reisverhalen komen direct uit het hart, dat lees je ook in mijn verhalen als je de spellings fouten terzijde laat. De passie spat ervan af! Niet iedereen durft of heeft de passie om zelf een reis te ondernemen, door mijn verhalen voelen ze zich ook erbij, althans dat gevoel is mijn doel, alsof het over hun eigen vakantie gaat omdat je het zo intens kan meebeleven. Ik wil anderen inspireren, blij maken. Op deze manier hoop ik mijn belevenissen te delen en in de toekomst ook persreizen te mogen maken. En als reisreporter de speciale aandacht te genereren bij mijn doelgroep en deze ook zo liefdevol mogelijk over te brengen.

Let je tijdens het reizen op andere dingen sinds je met de site bent gestart?
Ja, ja, heel anders. Ik film ook graag om dit weer te delen op mijn reis pagina. Ik ben er nu veel bewuster mee bezig. Ik maakte altijd al foto’s van mijn reizen, als aandenken voor mezelf. Zonder het vastleggen van foto’s mis je een schakel. Als ik nu terugkijk naar mijn reizen van voor de digitale fotografie tijdperk dan heb ik soms spijt dat ik mezelf niet voldoende heb vastgelegd bij bepaalde beroemde bezienswaardigheden. Maar nu let ik daar bewuster op, in de omgeving om mezelf de vraag te stellen, is dit interessant voor de lezers om deze informatie met ze te delen? Ik beleef zo vaak zoveel mooie verhalen en dit wil ik nu dolgraag delen en overbrengen aan de lezers op mijn FB pagina Travelling is my life. Aan inspiratie ontbreekt het niet bij mij. Ik ben zeer creatief en kom altijd wel tot een oplossing.

Cape Hope

Kun je 3 dingen noemen die je niet kunt missen op reis?
Aaaaaaaah dat is zo clichématig, uiteraard kan ik niet meer zonder mijn mobieltje met WIFI en camera. Ik vind het heel fijn om contact te kunnen houden met het thuisfront via Whats app of messenger FaceBook om alvast al foto’s te delen en verhalen te vertellen. Ondanks dat ik heel graag reis ben ik ook echt een sociaal dier en wil ik graag het gevoel hebben dat ik bereikbaar ben. En wat ik ook niet mis op mijn vakanties zijn de gember thee zakjes of pillen tegen reis duizeligheid. Mijn polsbandje tegen reis duizeligheid, de acupressuur puntjes worden hiermee onder controle gehouden. Ik weet niet of het echt helpt, maar ik ga nergens zonder op vakantie!

Wat wordt je volgende bestemming?
Voor mij zou dat betekenen dat ik dan toch uiteindelijk mijn grootste reiswens vervul en naar werelddeel Oceanië afreis, dat betekent een georganiseerde reis naar Australië gecombineerd met Nieuw-Zeeland en uiteraard als afsluiter enkele stranddagen op het eiland Fiji. Deze reis is dit jaar ook bij mij geannuleerd en wellicht eind van dit jaar dat het toch in vervulling gaat? Who knows? 😉 Ik zou zeggen, dit is een mooie kans om mijn blog in de gaten te houden, dan kom je gauw achter het antwoord.

Kun je jouw ideale reis in 3 weken benoemen?
Mijn ideale reis voor nu dit jaar zou naar Suriname met gecombineerde reisjes naar Frans Guyana om de gevangenis te zien van de beroemde film Papillon en naar Guyana voor de Kaieteur falls. Hoger dan de Niagarra falls in Canada waar ik in 2015 al geweest ben. Deze 2 landen liggen op de grens en vind ik het een enorme zonde om niet geweest te zijn als je toch al in de buurt ben. En dan nog eens een paar dagen naar Miami met een dagcruise naar de Bahamas. Dit staat op mijn wensenlijst voor 1e helft 2016.

Maya

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Jazekers. Ik heb altijd speciale reiswensen! Mijn bucketlist staat standaard op 40. Of als je ook zo reislustig ben net als mij en geen geschikte reispartner heb, neem dan contact op met mij. Misschien kunnen we dan samen reizen ondernemen? Verder ben ik van plan om dit jaar van de gebaande paden af te wijken door naar controversiële landen af te reizen, zoals Rusland of Iran. Ik begin wat meer feeling te krijgen om deze landen echt een keer gezien te hebben. Liever NU dan later, volgens mij is het nu juist de geschikte periode. En landen zoals IJsland is nu echt booming, daar wil ik ook dolgraag naar toe! Ik wil echt zoveel, ik zou ook daarom 3 maanden een sabbatical willen nemen en mijn bucketlist voor een gedeelte afwerken.

Heb je nog een tip voor toekomstige reizigers?
Ik stap nooit het vliegtuig in met stapels reisgidsen of lonelyplanet. Die laat ik bewust thuis achter! Omdat mijn handbagage ook al te zwaar wordt, ik ben van het zo licht mogelijk reizen met zo weinig mogelijk ‘troep’. Ik print de 10 bezienswaardigheden van het land waar ik naar toe ga en praat altijd met de hotelmedewerkers. Die kunnen je nog beter inlichten wat echt te zien en wat een must see is. Zo ben je ook direct in contact met de lokalen en heb je informatie wat vaak niet in zo een prachtige gids vermeld staat en je informatie is zeker up to date en niet achterhaald. De lokale gidsen zijn ook vaak heel leuk, inspirerend en behulpzaam en die willen ook altijd dat je andere bijzondere plaatsen ziet, wat niet bij de excursies hoort tenzij je dit niet vooraf vraagt! Overleg, onderhandel en laat altijd je stem horen.

In het buitenland kan je zwaar genept worden voor een simpele ‘braak sessie’ in mijn geval 2.500 euro armer!! Neem altijd een uitgebreide reisverzekering met medische dekking (aanvullend) en uiteraard annuleringsverzekering. Overleg ten alle tijden eerst met je gids alvorens iets toe te zeggen bij de hotel arts!!

Bespaar jezelf ook een rechtszaak en boek altijd bij een reisorganisatie welke is aangesloten bij de ANVR.

Als je weinig verlofdagen hebt, zoals ik, dan reis ik het liefst tijdens de feestdagen in de maand mei, gecombineerd, kan je langer vrij zijn door weinig verlof in te leveren en vaker op vakantie! En buiten de hoogseizoen uiteraard. Doe vooral je voordeel hiermee.

Ben je net als Nazrien van Travelling is my life ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Nazrien en haar reizen naar haar website Nazrien23.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden