Interview met Nathalie van Hasta la Próxima

Reisblogger en wereldburger Nathalie deed op haar zestiende een exchange jaar in Canada, waarna ze het reisvirus definitief te pakken had. Nathalie is gek op diverse manieren van reizen, maar het mooiste vindt ze het écht leren kennen van andere culturen. Na een half jaar Cusco is ze samen met Bart neergestreken in Montevideo, Uruguay. Op hun website Hasta la Próxima nemen Nathalie en Bart je op geheel eigen manier mee op reis, maar vertellen ze ook regelmatig over hun nieuwe thuisland. Geïnteresseerd in haar leven in Uruguay en haar nieuwe reisplannen, hebben we Nathalie een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Nathalie van Hasta la Próxima

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Nathalie en in mei 1989 ben ik geboren in de plaats Hengelo in Twente. Hier heb ik mijn hele jeugd doorgebracht, tot ik op mijn 16e een exchange jaar deed in het buitenland. Daarna had ik het reisvirus te pakken… Tijdens mijn studie in Nijmegen heb ik een half jaar stage gelopen in Cusco, Peru en sinds oktober 2014 woon ik samen met Bart in Montevideo, Uruguay.

Peru

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
In 2005 vloog ik alleen naar Hamilton in Ontario, Canada. Hier heb ik een jaar lang gewoond bij drie verschillende gastgezinnen en ben ik naar een highschool geweest. Als afsluiting op dit jaar heb ik in 2006 een maand door de Verenigde Staten gereisd met ongeveer honderd andere exchange-studenten.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik houd absoluut van backpacken en trek er graag met mijn tentje op uit. Maar daarnaast kan ik ook heel erg genieten van wat luxere reizen. Ik denk dus dat ik het type flashpacker ben!

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Voor mij betekent reizen het leren kennen van andere mensen en andere culturen. Het gaat mij niet zozeer om het zien van zoveel mogelijk plekken, maar meer om het écht ervaren en beleven van een plek. Als ik het ergens echt naar mijn zin heb gehad, dan kom ik er ook graag vaker terug.

camping

Waarom ben je samen met Bart ‘Hasta la proxima’ begonnen?
Wij zijn begonnen met Hasta la Próxima om het thuisfront op de hoogte te houden van onze belevenissen in Uruguay. In oktober 2014 zijn wij hier naartoe geëmigreerd en dit leek ons een leuke en praktische manier waarmee we iedereen tegelijk konden bereiken. Inmiddels gaat het niet meer alleen over ons leven in Uruguay, maar schrijven we ook over reizen in met name Latijns-Amerika.

Let je op andere dingen sinds je bent gaan bloggen?
Tegenwoordig schrijf ik alle leuke hotspots die ik tegenkom ook op, omdat ik deze dan graag wil delen met onze lezers. Voorheen vergat ik de naam altijd… Daarbij houden we nu ook wel eens onze uitgaven bij. Iets wat we voorheen nooit deden.

Welk toeristisch uitstapje maakte je recent in Uruguay?
Het laatste uitstapje in Uruguay ging naar bodega Garzón. Deze wijnmakerij opende onlangs zijn deuren voor het publiek. Een hele mooie plek en nu al een van mijn favorieten in Uruguay!

Uruguay

Kun je Uruguay voor nog twijfelende reizigers promoten?
Voor iedereen die buiten de gebaande paden wil reizen is het nu tijd om naar Uruguay te komen. Het land is bezig met een toeristische opmars en ik denk dat in de komende jaren veel toeristen het land zullen ontdekken.

Wat maakt volgens jou Uruguay echt uniek voor reizigers?
Het heeft voor ieder wat wils: backpackers kunnen terecht in de laid-back plaatsjes zoals Cabo Polonio, La Pedrera en Punta del Diablo en de wat luxere reiziger voelt zich denk ik prima thuis in Jose Ignacio, La Barra, Punta del Este en de vele mooie wijnmakerijen van het land. Ook is het heel erg leuk om meer het binnenland in te trekken en een authentieke boerderij te bezoeken, waar je het échte gaucho-leven nog kunt meemaken.

Wat is jouw favoriete stad of plek in Uruguay?
Mijn favoriete plek verschilt eigenlijk per seizoen. De winters in Uruguay zijn koud en heel erg leuk om dan te doen vind ik lunchen bij een van de wijnmakerijen. In de zomer ben ik het liefst op het strand in een van de laid-back plaatsjes aan de Atlantische kust.

Uruguay

Welke bestemming buiten Uruguay staat bovenaan je bucketlist?
Torres del Paine in het zuiden van Chili. Ik zou heel graag de zogenoemde o-trek willen hiken!

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Sta open en wees nieuwsgierig tijdens je reis. Maak eens een praatje met de local die daar op het bankje zit. Vaak komen hier de leukste gesprekken en soms zelfs vriendschappen uit voort.

Ben je net als blogger Nathalie van Hasta la Próxima ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Nathalie, haar reizen en haar leven in Uruguay naar haar website Hasta la Próxima.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden