Interview met Michelle van Travel Lifestyle

Reisblogger Michelle vertrok op haar zeventiende voor een jaar naar de andere kant van de oceaan. Michelle is zoals ze zelf aangeeft geen “tick the box” reiziger en blijft het liefst zo lang mogelijk in een land. Op haar reisblog Travel Lifestyle neemt Michelle je mee op reis naar verre oorden en toffe plekken in Europa. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Michelle een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Michelle van Travel Lifestyle

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Michelle (1987) en opgegroeid in Zoetermeer, in de buurt van Den Haag. Op mijn 17e vertrok ik voor een jaar naar Amerika om daar een jaar naar school te gaan. Na een jaar studeren in Den Haag verhuisde ik naar het zuiden van het land om mijn studie voort te zetten in Maastricht. Een half jaar Zweden, twee keer een half jaar Brussel en een 10-weekse working holiday in Nieuw-Zeeland volgden, voordat ik via Zoetermeer en Amsterdam weer terecht kwam in Den Haag.

Blogger

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste reis alleen ging gelijk voor een jaar naar Philadelphia. Als zeventienjarig meisje vertrok ik met twee blauwe koffers naar de andere kant van de oceaan. Een jaar later kwam ik terug met meer ervaringen dan ik in die koffers kwijt kon. Het was zo bijzonder om een cultuur te leren kennen door er voor langere tijd onderdeel van uit te maken. Mijn high school jaar heeft echt het reisvirus aangewakkerd.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik vind het fijn om mogelijkheden te hebben, dus plan het liefst zo min mogelijk. Ook ben ik fan van rondreizen; met de trein, auto of een camper. Ik ben niet een 100% backpacker, neem ook wel eens een koffer mee. Ik kan heel erg genieten van bliksembezoekjes aan fijne steden, maar het liefst blijf ik langer op een zelfde plek om een stad of land echt te kunnen ervaren. Ik hou van lokale en kleinschalige initiatieven. Op de Cookeilanden zaten we bijvoorbeeld in een strandhuisje in plaats van een luxe resort. Ik pas niet echt in een hokje denk ik, juist de afwisseling vind ik leuk.

USA

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Vrij zijn. Groeien. Ervaren. Leren. Meemaken. Ontdekken. Reizen is echt onderdeel van mijn leven. Je kan zo veel leren. Niet alleen over de wereld. Maar ook over jezelf. De wereld heeft zo veel moois en bijzonders te bieden; zowel dichtbij als ver weg. Ik zie het echt als een voorrecht om te mogen en kunnen reizen.

Waarom ben je met Travel Lifestyle begonnen?
In Amerika en Zweden hield ik blogs bij voor mijn familie en vrienden. Van die hele lange verhalen over wat ik allemaal meemaakte. Na terugkomst verwijderde ik die dan blogs weer. Eigenlijk best zonde. Daarnaast vond (en vind ;-)) ik het ontzettend leuk om te schrijven over reizen. Daarom bedacht ik ruim 4 jaar geleden dat het ook de moeite waard was om mijn ervaringen in andere landen en steden op te schrijven. En dan wat korter. Plus veel foto’s en tips, zodat het voor mensen die me niet kennen ook interessant is.

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?
Foto’s maken deed ik altijd wel, maar nu doe ik er wel wat meer mijn best voor. Ook schrijf ik meer op, zoals adresjes of bepaalde gerechten. Al heb ik soms ook dagen tijdens mijn persoonlijke reizen dat ik er even niet mee bezig ben. Of bewust mijn telefoon en camera weg leg. Want dat is stiekem ook gewoon heel fijn.

Lifestyle

Welke bestemmingen heb je het laatst bezocht?
Ik kom net terug van een interrail-reis door België en Duitsland. In 6 dagen bezochten we 4 steden: Brussel, Charleroi, Düsseldorf en Hannover. Misschien niet de meest gangbare steden, maar wel heel interessant. Reizen met de trein vind ik echt een feestje!

Hoe was het om langere tijd in de VS en Nieuw-Zeeland te wonen?
Het zijn twee totaal verschillende landen, ondanks dat ze er dezelfde taal spreken. Wanneer je langer in een bepaald land bent, zie je meer dan alleen de hoogtepunten. Je ziet ook de mindere kant en maakt het dagelijkse leven mee. Heel bijzonder. Het is daarnaast ook geweldig om met een andere bril naar je eigen land en cultuur te kunnen kijken. Het liefst zou ik om de zo veel jaar in een ander land wonen!

Wat is in deze landen echt anders qua reizen dan in Europa?
De afstanden zijn er veel groter. Even de fiets pakken is er vaak niet bij. Je kan er uren onderweg zijn en bijna niemand tegenkomen. Dat maak ik in Europa toch minder mee. Verder verschilt het eigenlijk niet zo van Europa. Het zijn natuurlijk heel Westerse landen.

brug

Wat is jouw favoriete plek buiten Nederland?
Schotland heeft mijn hart. Toen mijn vriend er een jaar studeerde, vloog ik bijna maandelijks heen en weer naar Edinburgh. En sindsdien zijn we terug blijven gaan, naar Edinburgh en Schotland in zijn geheel. De natuur is zo mooi, de mensen zo lief en de sfeer heel relaxed.

Welke stad of bestemming staat bovenaan je bucketlist?
Ik zeg altijd dat je met mijn bucketlist een hele kamer kan behangen. En hoe meer ik zie, hoe langer die lijst wordt. Ik wil ontzettend graag naar Chili, maar ook de Trans Mongolie express, Borneo en Japan staan heel hoog op mijn lijst.

Disney

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Geniet en reis met een open blik. Maak je niet druk en leef in het moment. Schrijf je eigen verhaal. Ontmoet mensen en reis met je hart. Voor jezelf, de mensen om je heen en die mooie wereld die nog heel lang zo mooi moet blijven.

Ben je net als blogger Michelle van Travel Lifestyle ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Michelle en haar reizen naar haar website Travel Lifestyle.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden