Interview met Mellisa van Grenzeloos Reizen

Reisblogger Mellisa kan oprecht gelukkig worden van reizen. Ze maakte haar eerste verre reis naar het mooie Indonesië, waar ook een deel van Mellisa’s roots liggen. Binnenkort gaat Mellisa met haar vriend op wereldreis, welke in het mooie Zuid-Amerikaanse Argentinië van start gaat. Op haar reisblog Grenzeloos Reizen schrijft ze over haar reiservaringen en de mooie bestemmingen die ze heeft bezocht. Geïnteresseerd in haar reiservaringen, haar blog Grenzeloos Reizen en de aanstaande wereldreis, hebben we Mellisa een aantal vragen gesteld.

Grenzeloos Reizen met Mellisa

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Mellisa, 25 jaar en opgegroeid in Soest. Vanaf mijn studententijd woon ik in het mooie Utrecht. Ik moet nog even studeren maar dan mag ik mezelf eindelijk apotheker noemen. Een leuk detail: mijn moeder komt uit Indonesië en daar kwam ik als kind dan ook erg vaak.

Reisblog

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Als ik de VWO-eindexamenreis en enkele citytrips met vrienden niet mee tel, is mijn eerste echte reis mijn reis naar Indonesië en Dubai. Dit was wel samen met mijn allerleukste reismaatje en vriend Edwin. Ik ben eigenlijk nooit alleen op reis geweest. Ik heb ook niet echt de behoefte om alleen op reis te gaan, ik doe dit gewoon heel graag samen.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik ben niet te omschrijven als een specifieke reiziger. De ene keer kies ik voor een citytrip, de andere keer voor een roadtrip. Ook ben ik natuurlijk niet vies van een dagje luieren op het strand. Maar het leed dat All-Inclusive heet is toch echt niet besteed aan mij. Als ik dan toch moet kiezen reis ik het meest op de bonnefooi met een globaal plan en mijn backpack op m’n rug. Maar in een dorm zul je mij niet snel tegenkomen, dus past de term ‘flashpacker’ wel meer bij mij. Een privékamer met z’n tweetjes is wel echt heel fijn.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen maakt mij oprecht gelukkig. Ik kijk altijd terug met een grote glimlach op mijn gezicht naar de gemaakte reizen. Je leert alles te relativeren en je leert ook meer over jezelf. Ik kom op plekken waar men gelukkig is met een dak boven hun hoofd en genoeg eten. Dat zet je natuurlijk wel aan het denken. Ik geef minder om mooie spullen in huis en ga liever op reis van het geld wat ik daaraan zou uitgeven. De natuur, fijne steden en nieuwe culturen ontdekken is waar het bij mij allemaal om draait. Die ervaringen kan niemand je ooit meer afnemen.

Grenzeloos

Waarom ben je met ‘Grenzeloos Reizen’ begonnen?
Ik kan maar niet stoppen met praten over reizen en mijn nieuwe plannen. Ik plan al m’n reizen zelf en bedacht dat ik dit ook vast interessant is voor een blog! Ik wist niet of schrijven echt iets voor mij zou zijn, maar inmiddels vind ik schrijven en fotograferen ontzettend leuk! Ook schrijf ik over reis gerelateerde medicijnen en mijn ervaring daarmee. In de rubriek ‘Chronisch ziek en reizen’ zijn reizigers aan het woord waarvoor het niet vanzelfsprekend is om zoveel te reizen. Dat vind ik persoonlijk heel inspirerend om te lezen.

Welk land heb je het laatst bezocht?
Cuba! Wat een prachtig, maar ook een apart land. Ze zijn totaal niet voorbereid op deze grote stroom toeristen en dat heb ik gemerkt. Soms was het dus ook best frustrerend om door het land te reizen. Er zijn al zoveel veranderingen gaande. Ik ben benieuwd hoe het land er over 10 jaar uitziet. De veranderingen zijn hopelijk in positieve zin, want er werd de mensen al zoveel onthouden. Toch blijken ze allemaal de Castro familie te aanbidden en dan vooral Fidel.

Welke voorbereidingen heb je getroffen voor de wereldreis?
Mijn vriend en ik hebben allebei de afgelopen tijd flink gespaard. We hebben de landen op een rij gezet waar we heen willen en een budget vastgesteld. Ook hebben we alvast wat spullen gekocht, zoals een nieuwe grotere backpack, een lichte donzen slaapzak en nog meer handige reisspullen. De eerste tickets zijn geboekt. 1 februari is ons vertrek naar Argentinië!

backpacken

Hoe bepaal je de route en duur van de geplande wereldreis?
Dat ligt helemaal aan jezelf! Wellicht zie je een jaar weg van huis zijn helemaal niet zitten. In een half jaar kun je natuurlijk ook genoeg zien. Heb je wat meer te besteden? Dan kun je ook de duurdere landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland aandoen. Reis je met een kleiner budget, dan kies je wellicht sneller voor Zuidoost Azië. Ook moet je kijken naar de juiste seizoenen. Je wilt liever niet in de winter met je tentje door Patagonië trekken of in het regenseizoen in Indonesië door de jungle wandelen. Wij letten ook op handige vliegroutes, vliegen naar een bestemming met een groot vliegveld is vaak goedkoper.

Welke landen ga je tijdens de wereldreis zeker bezoeken?
Eigenlijk hebben we al een ideale route gemaakt en zullen we hier maar een enkele keer vanaf wijken. We starten in Argentinië en nemen ook gelijk Chili mee. De W-trekking in Patagonië met een tentje zullen we dan ook zeker gaan lopen. Daarna volgt de reis naar het noorden van Zuid-Amerika via Bolivia, Peru en eindigen in Colombia. We vliegen dan terug naar Nederland om te starten met de Transmongolië express. Echt zo’n bucketlist reis. Verder staat Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, Vietnam, Laos en Cambodja op de planning.

Naar welk land kijk je persoonlijk het meest uit?
Nieuw-Zeeland! Het plan is om hier 2 maanden met een camper rond te reizen. De natuur daar lijkt me fantastisch en het lijkt me heerlijk om overal in deze prachtige natuur te kunnen kamperen met onze eigen camper. Uren rijden door magische landschappen en enkele auto’s tegenkomen, hoe heerlijk is dat?

Welk land buiten deze route staat bovenaan je bucketlist?
Dat zijn er eigenlijk 2: Japan en Zuid-Afrika! Dit zijn landen die ik als student niet zo snel zou bezoeken, gewoonweg omdat het dure landen zijn. Japan lijkt me zo gaaf vanwege de cultuur en het heerlijke eten. Zuid-Afrika ga je heen voor de Big Five en de prachtige landschappen waar je doorheen kunt rijden. Na de wereldreis zullen deze landen snel volgen denk ik!

Marokko

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Droom je al een tijd om lang op reis te gaan? Ga die droom dan achterna. Voor mij is het nu het ideale moment om op wereldreis te gaan, ik zit nog nergens aan vast na mijn studie. Ik voel nu al dat ik rust in mijn hoofd heb nu ik deze keuze heb gemaakt en ik denk dat het me niet zal teleurstellen. En als het niet bevalt, een ticket naar Nederland is zo weer geboekt 😉

Ben je net als Mellisa van Grenzeloos Reizen ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Mellisa en haar reizen naar haar reisblog Grenzeloos Reizen.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden