Interview met roadtripper Renée van Meet Me at the Beach

Blogster Renée van Meet Me at the Beach is gek op reizen en heeft een grote voorliefde voor roadtrippen met een busje. In 2015 liet ze haar Nederlandse leven achter zich om te gaan reizen, een droom van haar sinds ze 15 was. De 3 jaar die volgden hebben haar doen realiseren dat ze zichzelf niet wil beperken tot de grenzen van ons kleine kikkerlandje en zoveel mogelijk wilde reizen. Haar ervaringen en reisverhalen deelt Renée op haar reisblog Meet Me at the Beach.

Renée van Meet Me at the Beach

Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we roadtripper Renée van Meet Me at the Beach een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Renée van der Hoff en ik kom uit Tilburg, maar ben eigenlijk altijd onderweg.

Reisblogger

Waar ging je eerste reis naartoe?

Als ik heel kritisch mag antwoorden op deze vraag dan was dit de reis die ik aflegde op de dag na mijn geboorte. Mijn ouders woonden in de tijd van mijn geboorte in België, maar omdat mijn moeder besloot zonder ruggenprik te willen bevallen reden we eerst helemaal de grens over Nederland in. Ik ben dus ‘made in Belgium’. Maar zonder dollen was mijn eerste, verre reis was naar Amerika. Op mijn 17e vertrok ik om 3 weken in Pittsburgh te verblijven, hier woonde toen nog familie van me.

Als wat voor “type” reiziger zou jij jezelf omschrijven?

Ik ben het type reiziger dat niks voorbereid en spontaan op pad gaat. Gelukkig heb ik de vrijheid om zo spontaan te leven, omdat ik voor mezelf werk. Als ik vandaag vind dat het teveel regent in Nederland, dan ben ik morgen in Portugal. Een Airbnb boeken is mijn koffer inpakken doe ik altijd op het allerlaatste moment.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Reizen staat voor mij gelijk aan vrijheid. Vroeger kon ik reizen alleen koppelen aan vakantie, maar tegenwoordig werk ik ook tijdens mijn reizen. Na een wereldreis van 3 jaar is reizen voor mij zo belangrijk geworden dat ik het wilde implementeren in mijn dagelijkse leven en werk daarom nu als digital nomad.

Wat maakt reizen met een camper voor jou zo bijzonder?

Een van de mooiste dingen die ik tijdens mijn reizen zie is natuur, ik ben dan ook een enorme kampeerfreak. Ten eerste vind ik het heerlijk om met mijn toiletrol onder mijn oksel over de camping te lopen, maar geniet ik het meeste van het buiten zijn. Het feit dat je ’s ochtends de deur open kan gooien en wordt verrast door het meest adembenemende uitzicht is gewoon onvergetelijk.

Waarom ben je voor bepaalde tijd in een camper gaan wonen?

Ik riep al sinds mijn 14e dat ik dit ooit wilde doen, dus wilde ik het ook niet uitstellen. Toen ik al een paar maanden in Portugal was leek dit me de beste tijd en plek om mijn droom werkelijkheid te maken. Wonen in een camper staat voor mij gelijk aan de ultieme vrijheid.

camper

Welke landen die je bezocht met de camper zijn je favorieten?

Mijn camper was niet in topkwaliteit, heel ver ben ik er helaas niet mee weg geweest. Daarnaast had ik in de camper geen stromend water en elektriciteit, dus een luxe was het ook niet echt. Toch ben ik van Portugal volledig provinciaal naar Nederland gereden en van Nederland weer naar Frankrijk, met als eindpunt Italië. Parkeren op de stranden van Portugal blijft een van de mooiste dingen ooit, er is op sommige plekken zo weinig lichtvervuiling dat er ’s nachts bij het licht van de maan een boek kan lezen.

Aan wat tijdens je Vanlife tijd heb je de mooiste herinneringen?

Ik zal nooit vergeten hoe het was om gewerkt te worden door berggeiten of een kudde schapen en de routine die je hebt zonder licht. Ik ging slapen als de zon onder ging en werd wakker als hij weer opkwam.

Wat is voor jou het grootste voordeel van roadtrippen met een camper?

Het grootste voordeel is dat je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar jij wilt. Heb je een dag geen zin om te verplaatsen? Dan blijf je staan! Wil je een dutje doen op klaarlichte dag? Niemand die je tegenhoudt!

Welke route kun je beginnende roadtrippers voor de eerste trip aanraden?

Portugal is echt de beste plek voor roadtrippers en natuurliefhebbers. Niet alle landen vinden het namelijk leuk als je je camper ergens neerplant, maar Portugal doet daar niet moeilijk over. Een route langs de zuid- en westkust van Portugal is echt zó tof, je vind er tijdens de zomer nog veel meer camperaars en bent er eigenlijk nooit alleen.

Welke route met de camper staat hoog op jouw bucketlist?

De camper die ik toentertijd had heb ik helaas niet meer, daarvoor was hij in te slechte conditie. Maar een van de redenen waarom ik nu locatie onafhankelijk werk is om ooit weer weg te gaan met een camper. Ik zou dan mijn oorspronkelijke route graag nog eens doen, maar dan zonder zorgen dat de motor eronderuit valt. Daarnaast lijkt het me mega tof om eens richting Kazachstan te gaan bijvoorbeeld en mijn camper te parkeren aan een roze meer.

vanlife

Heb je een tip m.b.t. Roadtrippen en Vanlife voor andere reizigers?

Neem de tijd! Die had ik eigenlijk niet, omdat ik weinig geld had en mijn camper in slechte conditie verkeerde. Dat is ook de reden dat er geen elektriciteit en stromend water was in mijn bus, ik wilde mijn camper nu en geen jaar later. Dat resulteerde in een slecht eindresultaat, waardoor ik mijn trip vroegtijdig moest afbreken. Ik heb er op deze manier meer van geleerd dan ik ooit had gekund, maar mede hierdoor was het ook niet altijd een groot feest.

Ben je net als Renée van Meet Me at the Beach ook een fervent reiziger, digital nomad, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar de handige tips en reisverhalen van Renée? Check dan snel haar website Meet Me at the Beach.

Klik hier voor meer inspirerende interviews!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden