Interview met Marta van HolaBarcelona

Reisfanaat Marta begon als tiener al met reizen en is helemaal verliefd op ‘haar’ Barcelona. Marta maakte afgelopen jaar nog een roadtrip over de Californische wegen en heeft Japan hoog op haar lijst met wensbestemmingen staan. Naast enthousiast reiziger heeft Marta de website HolaBarcelona gestart, waar ze al haar tips over Barcelona deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar Barcelona met Marta, hebben we Marta een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Marta van HolaBarcelona

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Marta Rubio en ik kom uit Barcelona (Spanje) maar woon sinds 2008 in Nederland.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Als ik me niet vergis was dat de zomer dat ik naar Cannes in Frankrijk ging om een cursus Frans te volgen. Ik ging toen met de trein van Barcelona via Montpellier. Een bijzondere ervaring dat ik toen als tiener in mijn eentje deed.

Marta Golden Gate Bridge

Marta bij de Golden Gate Bridge

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik ben een reiziger die alles het liefst zo goed mogelijk inplant en voorbereid om de reis maximaal te benutten en teleurstellingen te voorkomen. Daarnaast bij het boeken van een kamer let ik altijd op dat deze er netjes en mooi uitziet, maar dat het ook betaalbaar is. Zoals we het in het Spaans zeggen: ‘bueno, bonito y barato’.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Ik hou van reizen; je ziet zo veel moois en je leert zo veel meer van de wereld als je reist! Reizen is daarom een van mijn hobbies geworden. Mijn ervaringen deel ik daarna op mijn persoonlijke blog www.aboutmarta.com. Ik hoop daarmee andere mensen te kunnen inspireren.

Waarom ben je met HolaBarcelona.nl begonnen?

Een beetje om dezelfde reden: het laten zien van het echte Barcelona aan het Nederlandse publiek, het Barcelona van de locals, met mijn persoonlijke tips en aanraders. Ik kreeg namelijk vaak als Barcelonesa vragen over hotel tips of leuke adressen om uit eten te gaan. Uiteindelijk besloot ik om mijn tips niet maar telkens op papier te zetten voor iemand maar met iedereen op het internet te delen! En zo is HolaBarcelona.nl ontstaan.

Marta Grand Canyon

Marta bij de Grand Canyon

Op welke manier laat jij het liefst jouw Barcelona zien?

Het allerliefst zou ik mensen persoonlijk willen begeleiden door mijn stad en alle verhaaltjes en tips zelf vertellen. Maar dat kan niet omdat ik in Nederland zit, dus deel ik mijn tips op het blog van HolaBarcelona.nl, via social media en de nieuwsbrief. Binnenkort zal er ook een gids beschikbaar zijn waarmee lezers makkelijker op pad kunnen met mijn tips.

Wat is je favoriete Spaanse stad buiten Barcelona?

Dat is een lastige! Ik heb sowieso nog een aantal steden op mijn to do lijst (zoals Sevilla, Granada, Bilbao, San Sebastián en Valencia). Maar van degene die ik wel bezocht hebt, dan zou Madrid wellicht mijn favoriete stad buiten Barcelona zijn. Iedere keer dat ik naar de hoofdstad ga is echt lekker vertoeven: lekker eten, gezellige sfeer, mooi winkelen, veel cultuur en prachtige architectuur. In Toledo ben ik ook meerdere malen geweest vanwege de familie die daar woont en ik kan het ook zeker aan iedereen aanraden!

Kun je jouw favoriete Spaanse recept noemen?

Het is moeilijk om te kiezen, want alles is zo lekker! Vooral als mijn moeder kookt. Maar als ik iets moet kiezen, dan zou ik momenteel voor een lekkere gazpacho of salmorejo gaan. Beide zijn koude soepen op basis van tomaten en nog andere typische Spaanse ingrediënten. Heerlijk voor de zomerse dagen! En thuis mogen uiteraard nooit mijn favorieten ontbreken: Serranoham, fuet en Manchegokaas!

Marta Santa Monica Pier and Pacific Park

Marta aan het strand bij Santa Monica

Kun je jouw absolute “must see” in Barcelona noemen?

Wellicht voorspelbaar, maar mijn absolute must see is de Sagrada Família. De onvoltooide kolossale kerk van de meester Gaudí staat nog steeds in de stijgers maar langzamerhand zie je wel voortgang. Het gebouw is zowel van binnen als buiten indrukwekkend en prachtig om te zien. Mijn favoriete plek is dan ook de balkonnetjes en bruggetjes bovenop de torens, waar je van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten en de kerk van boven kunt zien.

Welke buurlanden van Spanje heb je al eens bezocht?

Ik ben meerdere malen in Frankrijk geweest. Ik heb bijvoorbeeld Parijs, Cannes, het Loire-vallei en Nantes bezocht. Portugal staat nog op mijn to-do lijst.

Hoe ziet jouw ideale verre reis in 3 weken er uit?

Dit zou een rondreis zijn waarbij je steden combineert met natuurgebieden of relaxte stranden. Vorig jaar hebben we in Californië rond gereden, van L.A. tot aan San Francisco en dan de woestijn in om Las Vegas en de Gran Canyon te bezoeken. Dat was wat mij betreft een fantastische reis.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Genoeg wensen wat dat betreft, maar teruggaan naar Noord Amerika en met een camper rondreizen en nog meer zien van de States staat wel hoog op in mijn lijst. Daarnaast lijkt me heel gaaf om naar Japan te gaan.

Ben je net als Marta ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Marta en haar tips over Barcelona naar haar website Barcelona met Marta.