Interview met Marjolein van Your Travel Guide

Reisblogger Marjolein haar grote passies zijn reizen en fotograferen, die ze perfect weet te combineren op haar reisblog Your Travel Guide. Marjolein is verliefd op Amerika en zou er het liefst een road trip met een VW busje willen maken. Marjolein deelt al haar reisverhalen op haar website Your Travel Guide. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en nieuwe reisplannen, hebben we Marjolein een aantal vragen gesteld.

Reisblogger Marjolein van Your Travel Guide

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Marjolein Linstra, nog 29 en een reis en film- gek. Ik ben geboren in Oost Groningen en na een uitstapje in de Achterhoek ben ik weer wonende in het hoge noorden. Tijdens mijn middelbare school en HBO woonde ik in Zuidlaren, inmiddels woon ik alweer 8 jaar in Groningen. Mijn ouders wonen nog in Zuidlaren en ik ben blij dat ik af en toe even uit de stad weg kan. Begrijp mij niet verkeerd, Groningen is heerlijk. Je kunt er alles vinden wat je maar wilt, maar af en toe even de rust van een dorp en vooral het bos is een welkome afwisseling. Ik ben in het dagelijks leven werkzaam bij FC Groningen.

Your Travel Guide

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste solo reis ging naar Berlijn. Vijf dagen lang heb ik de stad in mijn eentje verkend. Voor de eerste keer wilde ik niet gelijk heel ver gaan, maar nu maakt het mij niet meer uit. Ik heb mijn volgende solo reis al gepland. Het verkennen van de stad in mijn eentje gaf mij enorme vrijheid, ik kon zelf beslissen waar ik wilde eten, wat ik wilde doen, heerlijk!

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik ben een budget, maar wel comfort reiziger. Een klein beetje luxe vind ik wel fijn, maar dan wel zo goedkoop mogelijk. Ik zal dus ook niet zo snel in een dorm slapen, dat beetje privacy vind ik heel prettig. Voordat ik op reis ga vind ik het leuk om zo veel mogelijk te lezen over de bestemming en een lijstje met bezienswaardigheden te maken. Ik ben dus wel een planner, maar het liefst wel zelf. Georganiseerde reizen zou ik doodvermoeiend vinden. Qua reizen vind ik citytrips heerlijk en dan in combinatie met natuur, een rondreis dus. Backpacken heb ik overigens nog nooit gedaan.

New York

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen geeft je toch wel de ultieme vrijheid om ervaringen op te doen, die je mist als je thuis blijft. Nieuwe plekken ontdekken, culturen opsnuiven en stil staan bij de dingen die je thuis hebt. Het geeft mij ook de mogelijkheid om even te ontsnappen uit de dagelijkse routine. Ik vind een reis in het vooruitzicht heel fijn. Als ik eenmaal thuis ben, ben ik vol inspiratie voordat ik uiteindelijk toch weer in de dagelijkse routine val. Tegenwoordig denk ik meer na over waar ik mijn geld aan uit geef. Zo koop ik de laatste tijd een stuk minder kleding, nu ik weet dat ik daar ook van kan reizen. Mijn solo trip heeft dit ook wel een beetje veroorzaakt. Ik ga nu sneller op reis.

Welke verre bestemming heb je het laatst bezocht?
Afgelopen december was dat IJsland, ik ben in 2016 niet buiten Europa geweest. New York was de laatste bestemming buiten Europa in december 2015. Al weer een tijdje terug dus dat ik buiten Europa ben geweest. Maar in Europa valt ook genoeg te ontdekken. IJsland is namelijk een fantastisch land, waar ik nog lang niet uitgekeken ben na een week aan de zuidwest kant van het land.

Travel

Wat is jouw favoriete bestemming?
Mijn favoriete land is toch wel Amerika. Sinds ik klein ben heb ik een fascinatie voor Amerika. Dolgraag wilde ik een keer die kant op. Pas in 2013 kwam er een droom uit; New York. Wat een geweldige stad! De hele week heb ik rondgelopen met een glimlach. Een jaar later reisde ik aan de west kust van Amerika en in 2015 bezocht ik mijn favoriete stad New York weer. De diversiteit in Amerika is groot, het ene moment sta je midden in de woestijn en het volgende moment op the Strip in Las Vegas. Sommige mensen vinden de Amerikaanse vriendelijkheid verschrikkelijk, ik stoor mij er niet aan. Naast New York is Berlijn afgelopen zomer toch ook wel één van mijn favorieten geworden. Er is zoveel te ontdekken in de stad die getekend is door de geschiedenis. In Nederland is mijn favoriete plek toch wel Schiermonnikoog. Stiekem droom ik al jaren van een huisje op het eiland. Het is klein, compact, maar toch is er genoeg moois te zien.

Welk land staat als volgende bestemming op je agenda?
In februari ga ik vier dagen naar Stockholm. Een stad die al een tijdje op mijn bucketlist staat. Ik ben al eerder in Zweden geweest en de Zweedse stijl vind ik prachtig. Daarnaast zijn er veel leuke plekken die ik nog graag wil bezoeken en hotspots die ik nog wil ontdekken. In maart ga ik een weekend naar Gdansk. Vanaf Groningen kun je rechtstreeks hier naar toe vliegen in ruim een uur. Ideaal om eens te proberen.

park

Waarom ben je met Your Travel Guide begonnen?
Ik wilde al een tijdje iets voor mijzelf doen naast mijn werk. Ik heb filmwetenschappen gestudeerd en twijfelde lang of ik een site wilde beginnen over film, maar daarnaast wilde ik ook iets doen met reizen. Die combinatie zou al snel een lifestyle blog worden. Uiteindelijk besloot ik om toch iets met reizen te doen en dan vooral het delen van een soort lijstjes met bezienswaardigheden en leuke restaurantjes. Dingen die ik op mijn lijstje zou willen zetten als ik naar een bestemming zou gaan.

Waarin onderscheidt Your Travel Guide zich van andere reisblogs?
In het begin richtte ik mij op de Pocket Guides van diverse bestemmingen naast het bloggen over eigen ervaringen. De Pocket Guides zijn een soort kleine reisgidsjes die je kunt downloaden met daarin handige tips, bezienswaardigheden en leuke eetgelegenheden. Naast mijn werk kost dat helaas iets te veel tijd om iedere twee weken zo’n guide online te zetten. Nu maak ik er af en toe een en heb ik speciale pagina’s waar je de bezienswaardigheden, restaurants etc kunt vinden. Ik zou het leuk vinden als mensen achteraf zeggen dat ze wat aan mijn tips gehad hebben.

Plitvice

Wat wil je graag bereiken met Your Travel Guide?
Ik wil natuurlijk groeien met mijn blog, maar op dit moment vind ik het al erg leuk als ik reacties krijg op de dingen die ik schrijf. Ik ben natuurlijk nog maar redelijk kort aan het bloggen. Ik heb zeker toekomstdromen, want ik vind het heerlijk om te kunnen reizen en daarover te schrijven. Ik hoop in de toekomst nog meer te kunnen doen met reizen, schrijven en fotograferen.

Wat is jouw grootste reisdroom?
Rondreizen in een VW busje in Amerika en Canada. De vrijheid om al het moois te ontdekken in beide landen en te gaan en staan waar ik wil. Wakker worden in het busje, naar buiten kijken en dan een hert zien lopen. Of de zon zien ondergaan in de zee. Voor mij is dit wel de ultieme droom, maar gelukkig heb ik op dit moment ook kleinere dingen waar ik van droom.

Duitsland

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Persoonlijk vind ik het fijn om vroeg op te staan op een bestemming. Je bent dan vaak de eerste bij de bezienswaardigheden en het zonlicht is natuurlijk veel mooier. Daarnaast vind ik het heerlijk om meerdere trips te maken naast een rondreis van ongeveer 2 tot 3 weken. Ik weet dus ook niet of ik ooit op wereldreis zou willen. Het werkt voor mij op dit moment het beste om wat in het vooruitzicht te hebben. En last but not least, vergeet niet dat er in Nederland ook genoeg leuke dingen zijn om te ontdekken!

Ben je net als Marjolein van Your Travel Guide ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Marjolein’s reisverhalen en foto’s? Check dan snel haar website Your Travel Guide.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden