Interview met Marieke van Woesik

Reisfan en columniste Marieke maakte al op haar twaalfde haar eerste individuele reis en heeft een bucketlist waar je u tegen zegt. Alleen reizen is voor Marieke geen optie, want ze trekt er het liefst op uit met haar vriend Geert. Inmiddels compleet geïnfecteerd met het reisvirus heeft Marieke al heel wat van haar bucketlist weten af te vinken. Naast enthousiast reiziger schrijft Marieke ook regelmatig op haar eigen reisblog Mariekevanwoesik.nl. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Marieke een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Marieke van Woesik, ik ben 22 jaar en woon samen met mijn vriend, Geert, in Arnhem. Op Mariekevanwoesik.nl blog ik over mijn leven, bucket list en reizen.

Wat was je eerste individuele reiservaring?

Meer eerste ‘individuele’ reis ging naar Schotland. Ik was 12 en ging met mijn scoutinggroep (jawel) een week weg. Niet echt individueel dus, maar toen wel spannend omdat het zonder mijn ouders was.

Ik ben nog nooit écht alleen op reis geweest en heb daar ook helemáál geen behoefte aan. Naast het feit dat ik alles nu eenmaal graag wil delen met Geert, zou ik waarschijnlijk ook hopeloos verdwalen gezien het feit dat ik het richtingsgevoel heb van een stroopwafel.

[one_half]Marieke van woesik 04[/one_half][one_half_last]Marieke van woesik 03[/one_half_last]

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

Ik vind het leuk om naar landen te gaan waar anderen totaal niet aan zouden denken, zoals bijvoorbeeld Roemenië (gewéldig land, echt een aanrader). Daarnaast reis ik het liefste met de auto, omdat ik het heerlijk vind om echt het land door te trekken.

Wat is jouw favoriete reisland?

Oeh, moéilijk! Het laatst bezochte land is natuurlijk vaak het leukste. Op dit moment zou ik daarom voor Roemenië kiezen. Het is er niet alleen erg mooi, maar de cultuur en de mensen zijn ook prachtig. Héél anders dan in Nederland, maar o, wat heb ik er waardevolle herinneringen aan. De ‘oma’ bij wie wij verbleven was zó verschrikkelijk lief! Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Deze zomer willen we terug om verder door het land te trekken. Maar ook Bosnië, Montenegro, Slovenië en Slowakije zijn favoriet!

Is er een land wat je is tegengevallen?

De binnenlanden van Kroatië waren heel saai. Er was (op een paar hoogtepunten na) eigenlijk praktisch niks. Qua stad vond ik Bratislava echt verschrikkelijk. Wat een domper! Als je die kant op gaat, rijd dan alsjeblieft iets verder door naar Boedapest (één van de mooiste steden ter wereld!).

Waarom ben je met Mariekevanwoesik.nl begonnen?

Ik schreef columns voor het tijdschrift Fancy en mijn toenmalige vriendje vond het leuk om websites te bouwen. Hij maakte er één van mij, zodat ik meer columns kon delen. Dat was het begin van Mariekevanwoesik.nl, inmiddels alweer meer dan 4,5 jaar geleden…

Over welke items schrijf je het liefst op je blog?

Naast persoonlijke lifestyle stukjes schrijf ik het liefste over mijn bucket list en reizen. Ik heb een lijst gemaakt met dingen die ik nog wil doen in mijn leven. Gewoon, omdat ik niet wil wachten met het verwezenlijken van mijn dromen! Inmiddels heb ik al heel wat dingen kunnen afstrepen. Van paragliden tot zelf vliegen in een vliegtuigje en een gletsjerwandeling maken. Natuurlijk is reizen een groot onderdeel van mijn bucket list!

Let je op reis op andere dingen m.b.t. het bloggen?

Haha, grappig dat je dat vraagt! Stiekem wel ja. Als ik echt op vakantie ben (en dus niet op persreis) probeer ik zo weinig mogelijk te denken aan ‘werken’, maar stiekem gaat dat gewoon niet. Ik denk automatisch toch ‘oh, dáár moet ik een blog over schrijven!’, maak constant aantekeningen zodat ik niks vergeet en schiet foto’s tot alle kaartjes vol zijn.

Marieke van woesik 01

Marieke in Montenegro

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Geert. Of is dat heel sentimenteel en klef? Nou ja, heel praktisch: mijn paspoort (joh) en medicijnen dan. Afgelopen zomer eindigde ik weer eens op de eerste hulp voor een injectie in mijn kont… Ik sleep altijd een complete medicijnenkast mee!

Wat gaat je volgende bestemming worden?

Oeh, ik ben nét terug uit Newcastle (ik heb nog steeds het gevoel alsof ik op een boot zit) en de komende weken staan in het teken van verhuizen, dus het duurt nog even, maar er staat sowieso al een tripje naar Warschau op de planning in februari!

Is er nog een speciale wens op reisgebied?

Waar moet ik beginnen? Ik wil naar alle continenten geweest zijn, alle landen van Europa gezien hebben, de Big Five gespot hebben, een keer duiken in de zee, zwemmen met dolfijnen, over de mooiste weg ter wereld (in Roemenië!) rijden roadtrippen door de USA, beren spotten in Canada… OH en dan vergeet ik bijna het belangrijkste: het noorderlicht spotten en met husky’s rijden!

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Trek je niks aan van wat anderen van je reisplannen zeggen. Mijn beste vriend roept regelmatig ‘Wil je soms dood?’ als we weer eens een woest plan hebben en mijn familie heeft het liefste dat ik het bij Oostenrijk houd, maar helaas, dat is niet mijn ding. Luister naar jezelf en hoewel ik conflictgebieden lekker links laat liggen (lang leven de Buitenlandse Zaken app!), volg ik wel mijn (iets te nieuwsgierige) hart! En daar ben ik blij om, want juist in die ‘gekke’ landen ontstaan de beste verhalen!

Ben je net als Marieke ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Marieke en haar reizen naar haar website Mariekevanwoesik.nl.



Reactie

  • Dit jaar ook eens bewust gekozen voor een vakantie in Europa. En ik moet zeggen dat er hele mooie plekken zijn, weg van de touristische hoogte (diepte?)punten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden