Interview met Manouk van Bunch of Backpackers

Backpacker Manouk is een echte avonturier met reizen, maar ook homestays horen tot haar favorieten. Als het om solo reizen gaat, dan is Manouk echt een specialiste. Ze begon met het immense China en is erna naar talloze verre exotische bestemmingen afgereisd. Sinds kort is Manouk onafscheidelijk met haar smartphone, want het delen van haar reisfoto’s op Instagram is haar nieuwe hobby. Naast enthousiast reiziger schrijft Manouk regelmatig op haar eigen reisblog Bunch of Backpackers, waar ze al haar avonturen en reizen met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar backpackervaringen en haar nieuwe reisplannen, hebben we Manouk een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Manouk van Bunch of Backpackers

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hi, mijn naam is Manouk (1986) en ik ben arts, avonturier en oprichtster van de reisblog Bunch of Backpackers.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Toen ik negentien was ging ik op mijn eerste individuele reis naar China. De eerste maand van deze reis bracht ik door bij twee homestay families (eentje in het afgelegen Innermongolia en de andere in de drukke industriële stad Shijiazhuang). De laatste twee weken bracht ik door in Beijing. Door de homestays heb ik veel geleerd over het Chinese dagelijks leven en zelfs een klein woordje Chinees leren spreken. Een fantastische ervaring!

bunch of backpackers India

Manouk tussen de lokale bevolking in India

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik merk dat ik in de loop der tijd veranderd ben als reiziger. De reizen krijgen een steeds avontuurlijker en meer ‘off-the-beaten’ path karakter. Echter, in het algemeen heb ik altijd van onafhankelijke (solo) reizen gehouden waarbij je je dicht bij de lokale bevolking blijft. Ik hou van de spontaniteit op reis en de soms onverwachte ontmoetingen. Zo besloot ik 3 dagen voor vertrek in Indonesië toch maar eens een kijkje onder water te nemen en mijn PADI te halen. Of werd ik in Nikko uitgenodigd door een oud Japans echtpaar om een avond bij hen te eten en te overnachten. Verder ben ik geïnteresseerd in achtergronden, geschiedenis en cultuur en sportieve activiteiten op reis, zoals bijv. avontuurlijke meerdaagse trekkingen.

Wat betekent reizen voor jou?

De wereld en haar inwoners ontdekken, leren kennen en begrijpen.

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

India, was toch wel een stukje heftiger dan ik had verwacht. Na al redelijk wat van de wereld gezien te hebben, was dit het eerste land wat mij echt een cultuur shock gaf.

bunch of backpackers bolivia

Manouk tijdens het abseilen in Bolivia

Waarom ben je met Bunch of Backpackers begonnen?

Om mijn voorliefde voor reizen te delen. Uiteindelijk hoop ik anderen te inspireren om het avontuur op te zoeken en ze te ondersteunen met nuttige tips voor de reis zelf.

Over welke items schrijf je het liefst op je blog?

Ik blog graag over typische backpacker zaken, reistips, polaroid fotografie, festivals, sportieve activiteiten, avontuur en natuurlijk over bestemmingen dichtbij en ver weg. Ik schrijf vrijwel altijd uit eigen ervaring, over plaatsen waar ik zelf geweest ben en ervaringen die ik zelf heb gehad.

Let je op reis op andere dingen sinds je bent gaan bloggen?

In het verleden liet ik mijn smartphone altijd bewust thuis. Ik vind het heerlijk om even offline zijn op reis. Echter, sinds enkele maanden ben ik actief op Instagram en gaat de smartphone mee. Ik let dan dus ook extra op leuke Instagram foto momenten. Verder maak ik tegenwoordig van te voren een lijstje met zaken waar ik op wil letten m.b.t. verhalen, video en film.

bunch of backpackers homestay

Manouk in Binnen-Mongolië

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Een notitieboekje voor dagbeschrijvingen en aantekeningen.

Wat gaat je volgende bestemming worden?

Begin volgend jaar ga ik voor zes maanden met backpack en tent op stap. Ik zal tijdens deze avontuurlijke solo reis o.a. zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe) bezoeken en de omgekeerde Zijderoute afleggen (Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kyrgizië, Kazachstan en China).

Is er nog een speciale wens op reisgebied?

Ik zou graag nog een keer ‘overlanden’ van Caïro naar Kaapstad. Verder ben ik net terug uit Sri Lanka en hier zou ik graag voor langere tijd naar terug keren om te leren surfen.

bunch of backpackers view

Manouk bij een prachtig uitzicht in Sri Lanka

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Denk niet: ik kan later nog reizen! Pak je moment! En plan zo min mogelijk in tijdens een reis. Hou je vrijheid!

Bonusvraag: Gaat dat hostel van jou er ooit echt van komen? 🙂

Haha, ik verwacht het niet, maar wie weet! De naam is er in ieder geval al!

Ben je net als Manouk ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Manouk en haar reizen naar haar website Bunch of Backpackers.

  • Interview
  • Interview met Manouk van Bunch of Backpackers


Reacties (4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden