Interview met Lyndsey van Travelcards

Globetrotter Lyndsey is gek op het ontdekken van de wereld en verlegt tijdens het reizen regelmatig haar grenzen. Om de vele avonturen te herbeleven en te delen met anderen bedacht ze Travelcards, 120 vragen om al die prachtige reisverhalen niet verloren te laten gaan. Geïnteresseerd in haar reisverhalen en haar motivatie om met The Travel Story Tool Travelcards te beginnen, hebben we Lyndsey een aantal vragen gesteld.

Lyndsey van Travelcards

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Lyndsey Habets en ik kom uit Zuid-Limburg. Altijd als ik op reis ben geweest voelt het als thuiskomen tussen de heuvels.

bbq

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Laat ik hem anders beantwoorden. Mijn eerste verre reis was naar West Amerika. Dit was een groepsreis. Iets minder vrijheid, maar zeker niet minder mooi! Vanaf toen had ik het reisvirus te pakken en sindsdien heb ik elk jaar een verre reis gemaakt.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik zie mezelf als het type reiziger dat heel nieuwsgierig is. Heel bewust het contact met de lokale bevolking opzoekt en hen het hemd van het lijf vraagt. Ik zie mezelf ook als het type dat zichzelf uitdaagt en grenzen probeert te verleggen. Of dat nu de grens van de comfort-zone is of een echte fysieke grens. Ik vind het heerlijk om mezelf uit te dagen op reis.

Reizen

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Voor mij betekent het ontdekken en genieten. Ervaringen opdoen, zien hoe andere mensen leven en hiervan leren. Ik zie reizen als een verrijking en verdieping van mezelf.

Welke verre bestemming heb je het laatst bezocht?
Dat was Nieuw Zeeland. Ik zou er zo weer naartoe willen! Wat was het daar mooi! Ik zou al mijn dierbaren wel willen meenemen om ze dat te laten zien en ervaren.

Waarom ben je met Travelcards begonnen?
Ik vond het altijd zo moeilijk om uit te leggen en te vertellen aan anderen wat ik had meegemaakt als ik terugkwam van een reis. Als iemand me vroeg “Hoe was het?” dan klapte ik een beetje dicht omdat het allemaal zo mooi en indrukwekkend was. Met als gevolg dat ik maar heel weinig vertelde en er heel veel verhalen onverteld bleven. Zo zonde!

Travelcards

Hoe heb je de 120 verschillende vragen geselecteerd?
Al die vragen zijn tot stand gekomen door mijn eigen ervaringen op reis. Dus bij elke vraag heb ik mijn eigen verhaal. Ik ben andersom gaan denken. Wat heb ik gezien en meegemaakt en welke vraag hoort hierbij? Ik had trouwens nog veel meer vragen! Maar ik ben toen met vrienden en familie die ook veel hebben gereisd, gaan schrappen, samenvoegen en herformuleren. Om zo tot de mooiste en beste vragen en opdrachten te komen waarmee een reiziger langer van zijn reis kan nagenieten en zijn belevenissen kan delen met de thuisblijvers.

Wat is het grote verschil met andere producten voor reisherinneringen?
Je kunt Travelcards gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Anderen écht vertellen hoe het was en wat je hebt beleefd of ze gebruiken in je eentje, want met Travelcards kom je weer helemaal terug in de momenten op reis. Het is echt een stukje herbeleving. Het bevraagt je ook naar denkprocessen en kan je tot bepaalde inzichten laten komen als je dat wil. Het gaat dus eigenlijk een laagje dieper. En als je dat niet prettig vindt, dan hoeft dat niet. Je kunt ook vragen overslaan! Je kunt ze ook meenemen op reis voor mooie gesprekken met andere reizigers ipv de standaardgesprekken die beginnen met “Where are you from?”

Down Under

Voor wie heb je de Travelcards ontwikkeld?
Voor reizigers én thuisblijvers. Voor bijvoorbeeld ouders is het ook mooi en waardevol om te horen wat hun zoon of dochter nou echt heeft meegemaakt tijdens het backpacken.

Wat wil jij met de Travelcards bereiken?
Reizigers helpen zodat al die prachtige reisverhalen en ervaringen niet verloren gaan!

Welke grote reisdroom zie jij nog graag in vervulling gaan?
Ik zou wel eens een lange-afstandskayaktocht willen maken. Bagage mee in de kayak en peddelen maar! Aanmeren en overnachten waar het mooi is. Dat lijkt me te gek!

Travel

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Dit is echt een hele simpele tip, maar ik gebruik hem iedere keer! Neem een LEEG flesje mee door de douane en vul hem achter de douane op het toilet met water voor in het vliegtuig. Veel water drinken tijdens een vlucht helpt tegen een jetlag! (Dit kan natuurlijk wel alleen in landen waar je uit de kraan kunt drinken!)

Travelcards zijn te bestellen op www.travel-cards.nl voor €18,95 excl verzendkosten.

Ben je net als Lyndsey van Travelcards ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Lyndsey’s Travelcards? Check dan snel haar website Travelcards.

  • Interview
  • Interview met Lyndsey van Travelcards


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden