Interview met Lizette van Reismuts

Globetrotter Lizette haar grote passie is het reizen naar alle verre uithoeken van de wereld. Lizette is gek op ronddwalen in vreemde steden, gaat graag op avontuur in dichte tropische jungles en kan een tropisch strand zeer waarderen. Lizette maakte haar eerste reiservaringen in het prachtige Thailand, een land waar ze als backpacker een onvergetelijk avontuur beleefde. Ondertussen heeft Lizette al heel wat van de wereld gezien, maar heeft nog genoeg wensen op reisgebied. Naast enthousiast reiziger schrijft Lizette regelmatig op haar eigen reisblog Reismuts.nl, waar ze al haar reizen en avonturen in woord en beeld met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Lizette een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Reismuts Lizette

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Lizette, 33 jaar en ik ben geboren en getogen in Tilburg. Binnen Tilburg ben ik al wel eens verhuisd en ik heb ook wat pogingen gedaan elders te gaan wonen, maar uiteindelijk ben ik tot nu toe nog blijven plakken. Sinds kort woon ik er samen met mijn vriend. Naast mijn passie voor reizen hou ik van lekker (vega!) eten en yoga.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Mijn eerste rugzakreis was naar Thailand tien jaar geleden. Het land van de glimlach had een magische aantrekkingskracht op me. Bijna een jaar lang heb ik me op die reis voorbereid, zelfs zo intensief dat ik vrijwel alles wist te vertellen over de geschiedenis en de tempels door het hele land. Ik was een lopende encyclopedie geworden. Er helemaal alleen heen gaan vond ik iets te spannend. Via een reisforum was ik met een meisje in contact gekomen waar ik uiteindelijk samen mee ben gegaan. Het was een onvergetelijk avontuur en smaakte naar meer.

Reismuts San Blas Panama

Lizette op de prachtige San Blas eilanden van Panama

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik reis het liefst met mijn rugzak rond zonder teveel voorbereiding. Dan verblijf ik graag in hostels (maar dan wel in private kamers) en in pittoreske hotelletjes en simpele hutjes. Vergeleken met jaren terug waardeer ik inmiddels wel iets meer privacy en kwaliteit en kan ik het qua budget ook veroorloven. Ik kies ook wel vaker voor een binnenlandse vlucht in plaats van een lange busreis. Maar over het algemeen hou ik wel echt van basic, dicht bij de lokale mensen en dicht bij de natuur. Daarnaast kan ik soms wel wat meer luxe in een hotel waarderen, bijvoorbeeld tijdens een korte stedentrip.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Vrijheid! Niets moet en werkelijk alles is mogelijk. Ik vind de wereld echt fantastisch en wil niets liever dan haar verder ontdekken. Er is zo veel te zien en te beleven. Daar denk ik ook veel over na, altijd heb ik wel minimaal één en vaak meerdere reisjes gepland staan. Ik heb ook een omgekeerde vorm van heimwee, ik word vaak verdrietig als het weer tijd is om naar huis te gaan.

Reismuts cultuur

Lizette in Petra en bij de grote muur

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Panama heeft mij in positieve zin enorm verrast. Ruim een jaar geleden was het oorspronkelijke idee om naar Costa Rica te gaan, maar al zoekend naar een rechtstreekse vlucht kwam ik op Panama uit en dacht “why not”. En wat bleek, het land heeft ontzettend veel te bieden, een toffe hoofdstad, geweldige natuur, adembenemend mooie eilanden en stranden en een erg aangename vibe. Uiteindelijk ben ik toen ik niet eens meer in Costa Rica terecht gekomen, want Panama was veel te leuk om te blijven hangen.

Wat is jouw favoriete stad, land en werelddeel?

Mijn absolute eeuwige favoriete stad is Rome. Ik ben er een paar jaar geleden geweest en vind het echt een schitterende stad. Ik raakte er niet uitgekeken. Dat samen met de fascinerende geschiedenis, het klimaat en verrukkelijk eten is voor mij een gouden combi.

Indonesië heeft als land mijn hart gestolen. Van kleins af aan ben ik thuis geweest in de cultuur en de keuken. Toen ik een paar jaar geleden naar het land reisde, voelde het dan ook als thuiskomen. Ik zou er graag weer eens heen gaan.

Een favoriet werelddeel vind ik erg lastig kiezen, want dan twijfel ik altijd tussen Zuid-Amerika en Azië. Beiden vind ik fantastisch en veelzijdig, maar oh zo verschillend van elkaar. Dan kies ik toch voor Azië, dat een bepaalde relaxte sfeer en lieflijkheid heeft.

Reismuts Patagonie

Lizette in het prachtige Patagonië

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Mijn Iphone moet zeker mee op reis. Vooral om foto’s mee te maken, want vooral op reis ben ik vrij fanatiek op Instagram. Maar ik merk dat ik ‘m tegenwoordig ook voor allerlei andere dingen gebruik, zoals om een volgende bestemming te bekijken, hotelletje te zoeken of vlucht te boeken. En natuurlijk om met het thuisfront in contact te blijven. Ook noteer ik er leuke adresjes en plekjes in, om dat later weer in mijn reisdagboek over te schrijven, dat ik ook altijd meeneem op reis, maar soms in de kamer laat.

Waarom ben je met reismuts.nl begonnen?

In september 2014 ben ik met reismuts.nl begonnen, omdat ik mijn grote passie voor reizen een structurele plek in mijn dagelijkse leven wilde geven. Ik vind het ontzettend leuk om over mijn avonturen te schrijven. Dat deed ik al via reisverslagen wanneer ik op reis was, maar ik wilde er ook thuis mee bezig zijn. Reismuts.nl vervult dus voor mij de behoefte om eigenlijk altijd met reizen bezig te kunnen zijn, ook als ik niet op reis ben, en ik hoop dat ik met mijn blog een stuk enthousiasme over reizen door kan geven aan anderen.

Hoe ben je aan de naam “Reismuts” gekomen?

Over de naam voor mijn blog hoefde ik niet lang na te denken. Mijn achternaam is Mutsaers en daardoor (echt, alleen daardoor hoor! J) word ik nogal eens ‘muts’ genoemd. Dat gecombineerd met mijn grootste passie is Reismuts geworden. En ik ben nog steeds blij met de naam, die wel persoonlijk en passend voelt.

Reismuts fietsen strand

Lekker fietsen op de stranden van San Blas

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?

Sinds ik ben gaan bloggen zijn de lange reizen niet veranderd, want ik schreef altijd al veel info in mijn reisdagboeken en maakte altijd al onnoemelijk veel foto’s. Stedentripjes en vooral dagtochtjes zijn wel iets anders geworden. Daarbij ben meer bewust bezig dat ik bijvoorbeeld een adres van een tof restaurantje noteer of zorg voor voldoende foto’s op een te gekke plek die ik eventueel in een blogbericht kan gebruiken.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Het lijkt me fantastisch om samen met mijn vriend een lange, verre reis te maken. We zijn nog niet zo heel lang samen, maar we zijn allebei erg dol op reizen, dus die verre avonturen met zijn tweeën gaan zeker wel goed komen. En wie weet ook wel een hele lange reis ooit.

Daarnaast is mijn grote droom om ijsberen te spotten in Canada. Ik ben een enorme dierenliefhebster en ik heb een hele wensenlijst van welke dieren ik ooit zou willen spotten, zoals leeuwen, giraffen en zebra’s in Afrika en orka’s bij IJsland. Maar die ijsberen hebben toch wel een bijzonder magische aantrekkingskracht op me.

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Tegen twijfelende toekomstige reizigers zou ik willen zeggen: gaan! Er is niets mooiers, toffers, leukers en uitdagender dan de wereld over reizen, samen met iemand of alleen.

Ben je net als Lizette ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Lizette en haar reizen naar haar website Reismuts.nl.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden