Reisblogger Linda is gek op reizen met lokale vervoersmiddelen en doet dat het liefst in de meest verre uithoeken van de wereld. Bij Linda’s manier van reizen is staat vooral genieten voorop en is het tempo niet echt van belang. Linda reisde in 2013/2014 zo’n vijf maanden door Zuidoost-Azië en is afgelopen maand voor ruim vijf maanden naar Zuid-Amerika afgereisd. Ze reist heel wat af en schrijft hier regelmatig over op haar reisblog One Day Trip, waar ze al haar reiservaringen in woord en beeld met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar reisplannen, hebben we Linda een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Linda van One Day Trip

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Linda, 27 jaar, uit Alphen aan den Rijn en getrouwd met Paul. Ik heb een Master International Business Administration, en ondere andere als Bedrijven Adviseur en Risico Manager gewerkt. De financiële wereld is heel interessant, maar niet mijn passie, want dat is reizen!

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Na wat georganiseerde feestvakanties, ging ik in 2006 (als 18-jarig meisje) met mijn zus een maand Interrailen door Europa. We hebben een geweldige reis gemaakt, met als hoogtepunt Marokko (was toen nog inbegrepen). Mijn eerste grote reis was in 2013/2014: vijf maanden naar Zuidoost Azië!

One day trip Dalat

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik hou wel van low budget, met heel af en toe iets meer luxe. Ik slaap bijvoorbeeld liever in een bungalowtje, dan in een luxe hotel. En ik reis liever met de lokale bus dan met een touringcar. Ook al tuf je maar langzaam vooruit, ik geniet van elk moment.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
De wereld ontdekken. Ik vind het geweldig om andere landen, mensen, culturen, gebruiken en keukens te leren kennen. Het verrijkt je.

One day trip Bosnie

Welk land tijdens je reis in ZOA was de grootste verrassing?
Dat is denk ik toch Singapore. We waren in eerste instantie niet van plan om hierheen te gaan, maar toen we in Kuala Lumpur waren, besloten we toch de bus te nemen om voor een paar dagen naar Singapore te gaan. Ik vind het zo’n bijzonder land. Het is er extreem veilig en schoon, bijna alsof je in een animatiepark loopt. Daarnaast hangt er ook gewoon een heel fijn sfeertje. Zeker een aanrader als je in Zuidoost-Azië bent!

Waarom ben je met je blog One Day Trip begonnen?
Regelmatig vragen mensen mij naar tips voor een bepaalde bestemming. Die geef ik heel graag! Daarnaast vond ik het super fijn om op reis mijn dagboek bij te houden, en deelde dit met het thuisfront via waarbenjij.nu. Na een flitsbezoek aan Londen, is het idée van One Day Trip ontstaan en ben ik mijn reisblog begonnen. De focus van Onedaytrip.nl ligt op bezienswaardigheden, eettentjes en andere hotspots die je niet mag missen als je een stedentrip maakt. Maar daarnaast schrijf ik ook heel graag over andere reizen die ik heb gemaakt.

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?
Ja, absoluut. Het grootste verschil is denk ik dat ik meer vastleg op foto. Van de bestemming zelf maakte ik natuurlijk altijd al foto’s, maar nu zorg ik er ook voor dat ik de hotspots vastleg.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Op nummer één mijn camera en daarnaast mijn reisdagboek. Ik vind het heel fijn om me even terug te trekken en mijn ervaringen op te schrijven. En het is echt heerlijk om je reisdagboek later weer door te lezen.

One day trip Dubrovnik

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
Eén ideale reis kan ik niet bedenken; wil nog zoveel verschillende dingen doen en landen zien. Maar wat mij echt heel vet lijkt is drie weken met een camper door Scandinavië trekken. De natuur lijkt mij echt prachtig. Ik zie het al helemaal voor me: rondrijden in een campertje, ‘s avonds buiten eten met prachtig uitzicht en heerlijk slapen in een net iets te smal bedje. Het staat op m’n wishlist.

Welke landen in Zuid-Amerika gaan jullie allemaal bezoeken?
We hebben nog niet een echte planning gemaakt, maar de landen die op ons lijstje staan zijn: Chili, Argentinië, Brazilië, Uruguay, Bolivia, Peru en Ecuador.

Naar welk Zuid-Amerikaanse land kijk je het meest uit?
Argentinië! Dat lijkt mij zo’n fijn en prachtig land. Vooral naar Buenos Aires kijk ik heel erg uit. Ik zou ook graag naar Patagonië willen gaan, maar we moeten even kijken of dat gaat lukken.

One day trip penang

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Ik wil héél graag een keer met de Transsiberië Express reizen. Reizen met de trein vind ik sowieso heel leuk, maar met de trein door landen als Rusland en Mongolië reizen, lijkt mij echt heel bijzonder.

Ben je net als Linda ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Linda en haar reizen naar haar website One Day Trip.