Interview met Linda van Meisje van de wereld

Reisgek Linda is gek op roadtrips, maar ook een echte liefhebber van prachtige tropische eilanden. Linda trok er op haar negentiende voor het eerst alleen op uit. Frankrijk was die eerste bestemming, maar al gauw wisselde ze Europa af met verre bestemmingen als Costa Rica, Thailand en de Verenigde Staten. Linda is onafscheidelijk met haar fotocamera en schiet op reis de meest mooie plaatjes. Naast enthousiast reiziger schrijft Linda regelmatig op haar eigen reisblog Meisje van de wereld, waar ze al haar avonturen en reizen met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Linda een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan het meisje van de wereld

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Linda, 30 jaar, en de blogger achter Meisje van de Wereld. Sinds zes jaar woon ik in Den Bosch. Mijn echte roots liggen in Buren, een klein stadje in de Betuwe. Ja, dat is waar Flipje ook ergens vandaan komt. Voor de liefde ‘helemaal’ naar Den Bosch verhuisd. En ik moet zeggen: ik heb het hier erg naar mijn zijn.

Wat was je eerste individuele reiservaring?

Op mijn negentiende vertrok ik naar Frankrijk voor een stage van negen weken. Dat was de eerste keer dat ik alleen het vliegtuig in stapte. Twee uurtjes later landde ik in Marseille en begon voor mij het echte ‘avontuur’. Ik moest met de bus naar het treinstation en van daaruit vertrok mijn trein richting de Provence. Daar werd ik opgehaald door de eigenaar van de camping. Maar dat ging op z’n Frans, dus ik kon gewoon nog een paar uur wachten voordat hij kwam. Nu zou ik het niet zo spannend meer vinden, maar dat was het zo’n eerste keer wel.

Meisje van de wereld punta ava

Linda bij heb prachtige Costa Ricaanse Punta Ava

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

Het liefst ga ik met de auto rond cruisen door het land. Lekker in ons eigen tempo en zelf de route uitstippelen. Onderweg verblijf ik dan vaak wel in hotels, bij voorkeur kleinschalig en sfeervol. Net op een bijzondere locatie met dat fantastische uitzicht. Vaak moet je dan wel even zoeken en een paar keer verkeerd rijden, want het is niet altijd even duidelijk aangegeven. In Costa Rica sliepen we in een vliegtuig. Als we in andere landen ook van die bijzondere hotels kunnen vinden, zoek ik ze graag op. Tussen alle reizen door vind ik het ook heerlijk om een leuke stedentrip te maken. Europa heeft wat dat betreft zoveel mooie steden om te bezoeken. En het is ook wel eens lekker om na twee uurtjes vliegen op de plek van bestemming te zijn.

Welk werelddeel is jouw favoriet m.b.t. reizen?

Ik ben dol op Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Dat sfeertje, de Spaanse taal en het lekkere eten. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Maar ik houd tegelijkertijd heel erg van afwisseling. Dus de volgende keer kan het zomaar weer eens een keer Azië zijn of zuidelijk Afrika. Ik wil heel graag nog eens dieren spotten op safari.

Waarom ben je jouw eigen blog begonnen?

In mijn hoofd zit het altijd boordevol reisideeën, plannen en leuke bestemmingen. Ik ben mijn ‘carrière’ gestart op een reisbureau en was dus altijd druk bezig met tips en adviezen geven. Hoewel het inmiddels al wat jaren geleden is en ik niet meer werkzaam ben in de reisbranche, is dit er toch wel in blijven zitten. Daarnaast vind ik het schrijven enorm leuk om te doen en krijg ik er echt energie van. Maak hier een mooie combinatie van en er is een blog geboren, Meisje van de Wereld in mijn geval. Dat mijn man uiteindelijk van bloggen zijn beroep heeft gemaakt, helpt hier wel bij. De inspiratiebron woont nu eenmaal onder hetzelfde dak.

Meisje van de wereld Australie koala

Op de foto met een echt Australisch icoon

Over welk reisthema schrijf je het liefst?

Over de thema’s die een reis juist heel bijzonder maken. Ik noem van elke bestemming wel de highlights, maar op zich kan je die informatie overal vinden. Maar juist die ene activiteit, overnachting of ontmoeting met locals zorgen ervoor dat een leuke reis voor mij een fantastische reis wordt. Voor mij was dat bijvoorbeeld zwemmen met walvishaaien, overnachten in een vliegtuig in Costa Rica of in contact komen met de Cubaanse bevolking. Deze ervaringen haal je niet uit een boekje en maken die bestemming nog specialer. Ik hoop dit op mijn lezers over te kunnen brengen. De reden dat ik hier het liefst over schrijf, is omdat ik me dan ook weer even in dat moment waan. Verder borrelt er nog van alles in mijn hoofd wat ik verder met mijn blog kan doen. Maar goed, ik ben nog geen twee maanden bezig, dus eerst maar eens lekker schrijven en genieten van de energie die ik ervan krijg!

Op welk artikel ben je het meest trots?

Deze vind ik lastig. Ik ben nog op elk artikel trots en blij als er weer eentje geplaatst wordt. Het eerste artikel dat ik geschreven heb is ‘Af en toe wegdromen met je eigen bucketlist’. Dit artikel heb ik niet als eerste geplaatst, maar daar begon ik wel mee achter mijn computer. En het is toch ook gewoon heerlijk om even weg te dromen? Alleen maar druk en gehaast zijn, is voor niemand goed. Dus dan ben ik op dit artikel denk het meest trots.

Naar welk land ga je zeker nog eens terug?

Australië vond ik echt een fantastisch land en daar wil ik heel graag nog eens naartoe. We zijn er eind 2009 geweest en hebben de route van Cairns naar Sydney afgelegd. We zijn bijna een week in Sydney geweest, omdat mijn zusje daar stage liep. Ik vond dat een heerlijke stad en van daaruit zou ik nog wel eens de Great Ocean Road willen rijden. Maar ook de outback in Alice Springs en de westkust lijken me heel bijzonder. Genoeg redenen om er nog eens terug naartoe te gaan.

Meisje van de wereld Fraser Island

Linda op het Australische Fraser Island

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

In eerste instantie dacht ik aan mijn telefoon. Alleen bedenk ik me gelijk dat ik deze tijdens onze reis in Cuba ook niet heb gebruikt. WiFi? Dat kenden ze daar niet. Eigenlijk vond ik dat wel lekker rustig zo. Toch niet even stiekem Facebook checken of het nieuws lezen. Echt even weg zijn in een ander land.
Maar mijn fotocamera gaat eigenlijk altijd mee. Voorheen met name om een herinnering te hebben aan je reis en een leuk fotoalbum te maken. Nu ben ik er wel iets meer mee bezig, want mooie foto’s maken een blog wel meer af. Ik heb er dus een nieuwe hobby bij.

Wat was je laatste, en wat wordt de volgende bestemming?

De laatste bestemming was niet heel spectaculair, dat was een weekendje naar Luxemburg. Wel een leuke stad en mooie omgeving overigens! En de volgende bestemming is voor ons nog ‘destination unknown’. We weten nog niet precies wanneer we kunnen gaan, dus er zijn nog geen tickets geboekt. Uiteraard hebben we wel ideeën over de volgende bestemming. Het zou wel eens richting Vietnam of Zuid-Afrika kunnen gaan. Twee totaal verschillende bestemmingen, maar beiden willen we heel graag zien.

Ben je door het reizen een ander mens geworden?

Of ik echt een ander mens geworden ben, kan ik niet te zeggen. Wel merkte ik dat je er zelfstandig van wordt, met name als je nog jonger bent. Na mijn stage in Frankrijk ben ik ook nog bijna zes maanden naar Curaçao geweest voor mijn afstudeerstage. En dan moet je het toch allemaal zelf regelen. Daarnaast word je er ook wel bewust van, dat je gelukkig mag zijn dat je bent geboren in een land als Nederland. Je komt op zoveel plekken waar armoede heerst, maar waar mensen soms wel heel gelukkig zijn. Het enige waar ze zich druk om maken, is of er ’s avonds eten op tafel staat. Zij houden zich niet bezig met een nieuwe auto of een groter huis kopen. Het reizen heeft me doen realiseren dat we af en toe best in onze handjes mogen knijpen. Nederland is nog niet zo verkeerd.

Meisje van de wereld Costa Rica koffie

Koffie plukken in de Costa Ricaanse bergen

Heb je nog een speciale/grote wens op reisgebied?

Ja, ik zou heel graag een paar maanden weg willen om rond te reizen. Zuid-Amerika lijkt me dan wel wat, ook om Spaans te leren. Na twee jaar Spaans tijdens mijn studie kom ik niet verder dan de basis. Op korte termijn zal dat wel niet gebeuren, maar dromen mag altijd. En voorlopig ben ik nog lang niet te oud om te reizen!

Ben je net als Linda ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Linda en haar reizen naar haar website Meisje van de wereld.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden