Interview met Linda van reismagazine We Travel

Backpacker Linda’s grote passies zijn reizen, fotograferen en reisbloggen. Linda reisde met haar backpack door landen als Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië, Thailand, Maleisië en Marokko, maar heeft nog een waslijst aan bestemmingen op haar bucketlist. Linda schrijft reisblogs, die ze voorziet van prachtig beeldmateriaal en deelt al haar reisverhalen op reismagazine We Travel. Geïnteresseerd in haar ervaringen en nieuwe reisplannen, hebben we haar een aantal vragen gesteld.

Backpacker Linda van We Travel

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Linda Erkens, 27 jaar oud en woon in een Limburgs dorpje genaamd Stein. Ik groeide op in een van de buurdorpen van Stein en heb enkele jaren in Maastricht gewoond. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren vaak (voor langere tijd) op pad geweest en heb ik veel van de wereld mogen zien en ontdekken. In mijn vrije tijd ben ik sinds een half jaar vol enthousiasme bezig met schrijven voor We Travel. Verder werk ik als Projectleider Popmuziek bij het Huis voor de Kunsten Limburg en organiseer ik popevenementen voor jongeren met een passie voor muziek.

Europa

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Vanaf mijn zestiende maakte ik samen met mijn vrienden jaarlijks surftrips door Frankrijk en Spanje. Mijn eerste verre reis was naar Australië in 2012 waar ik een van mijn beste vriendinnen opzocht. Samen hebben we vervolgens de populaire oostkust van Aussie mogen verkennen. Een jaar later ging ik voor een langere tijd Down Under om me te settelen in Port Douglas en vanuit hier vrijwilligerswerk te doen en natuurlijk om nog meer van dit prachtige land te mogen proeven. Mijn eerste échte individuele trip was echter een reis door Nieuw-Zeeland, Australië (yes, driemaal is scheepsrecht) en Indonesië. Een prachtige ervaring waar ik dagelijks aan terug denk!

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Oef, dit vind ik wel een lastige. Over het algemeen hou ik het meest van backpacken in verre landen, niet wetende waar je over drie dagen zult slapen, andere culturen leren kennen en van het opzoeken van de onbekendere plekken. Tijdens mijn backpacktrips verblijf ik het liefst in dorms waardoor ik mensen van over de hele wereld leer kennen. Heerlijk. Wanneer ik reis met mijn vriend vind ik vooral de afwisseling tussen hostels, homestays en hotels fijn. Af en toe wat privacy stellen we dan natuurlijk ook wel op prijs, maar beiden zijn we heel open en kletsen we met iedereen, dus ook dán vind ik het overnachten in dorms ontzettend gezellig! Tot slot hou ik er ook van om Europese plekken te bezoeken en om in de zomer de surfboards in de auto te gooien en een trip langs de Atlantische kust te maken.

panorama

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen is mijn tweede grote liefde. Je leert enorm veel over jezelf en over de wereld als je met je backpack op pad bent. Ik hou er van om de wereld te ontdekken. Ik hou van de vrijheid die reizen met zich meebrengt en het feit dat je écht even kunt ‘ontsnappen’ aan je dagelijkse, drukke leventje in Nederland. Het geeft me een heerlijk gevoel dat ik alles even kan loslaten. In mijn werk ben ik natuurlijk veel bezig met organiseren en dus met planning en structuur. Ik doe dit met veel passie en ben er ook goed in. Maar het feit dat ik al dat geregel en al dat plannen tijdens het reizen even helemaal kan laten varen is stiekem ook wel erg fijn. Even lekker uit mijn comfortzone. Als ik op pad ben met mijn backpack hoef ik namelijk écht niet te weten waar ik op dag 22 zal slapen of welke tempel ik op dag 25 ga bezoeken. Lekker leven in het moment. Love it.

Welke verre bestemming heb je het laatst bezocht?
Mijn laatste verre reis maakte ik samen mijn vriend door Maleisië en Thailand. Van het grootse Kuala Lumpur naar de felgroene theeplantages in de Cameron Highlands. Van het artistieke, sfeervolle Georgetown naar het toeristische, maar mooie Langkawi. En tot slot van het ene paradijselijke Thaise droomeiland naar het andere. Een schitterende reis met veel variatie op het gebied van natuur en cultuur.

Thailand

Waarom ben je met We Travel begonnen?
In 2012 begon ik met schrijven over mijn reizen, maar dan vooral voor mezelf en voor in mijn fotoboeken die ik achteraf maakte. Vorig jaar kwam ik tot de conclusie dat ik iets wilde doen met mijn liefde voor reizen en mijn passie voor schrijven. Nou een en een is twee! Ik hou van het schrijven over mijn wereldse ervaringen en was er klaar voor om dit met anderen te delen en om mensen te gaan inspireren. Naast het inspireren van anderen biedt het mezelf ook enige rust dat ik op deze manier tóch veel met reizen, andere landen en culturen bezig kan zijn terwijl ik thuis in Nederland achter mijn laptopje zit.

Waarin onderscheidt We Travel zich van andere reismagazines?
Ik denk dat elk reismagazine uniek is. In tegenstelling tot de grote commerciële magazines biedt een magazine als We Travel persoonlijke informatie en tips. Verhalen zonder commercieel belang, maar oprecht en geschreven vanuit gevoel en ervaring. Dat vind ik het mooie achter de vele reismagazines die er online te vinden zijn. Tuurlijk zijn er veel overeenkomsten tussen de honderden, wellicht duizenden magazines, maar ieder verhaal, elke foto is uniek en is geschreven en gemaakt vanuit een persoonlijk gevoel of bepaalde gedachte.

Mekong

Reis je anders sinds je met bloggen bent begonnen?
Ja zeker. Ik wil nóg meer plekken zien, meemaken en leren van de lokale bevolking. Tevens probeer ik me er zo goed mogelijk aan te houden om tijdens een lange reis van A naar B in de bus of in het vliegtuig mijn laptop erbij te pakken om alles op te schrijven, zodat ik niets vergeet. Tot slot let ik ook meer op mijn fotografie. Ik hou van fotograferen en het maken van die ene perfecte foto en ik let er nu nog bewuster op om bijvoorbeeld zowel overall shots te maken als close-ups om een leuke variatie te creëren in mijn blogs.

Wat is de grootste uitdaging m.b.t. de website?
De grootste uitdaging betreft mezelf: om mezelf niet te verliezen in de website. Ik kan soms tot in de late uren bloggen en nee dat heb ik het niet over een uurtje of twaalf. Van de ene kant vind ik dit heerlijk, maar erg handig als je wekker vervolgens gewoon afloopt om 6.45 uur is het natuurlijk niet. Schrijven doe ik met veel plezier, maar schrijven kost ook tijd. Dit wil zeggen dat ik momenteel op mijn website nog maar schijntje aan verhalen heb geplaatst over plekken waar ik zelf ben geweest. Dit vind ik soms moeilijk, omdat ik mijn enthousiasme en tips over ál die mooie plekken het liefst direct zou willen delen. Maar ach, lekker doorschrijven, die perfectionist in mezelf af en toe even loslaten en het een beetje tijd geven, dan volgt die complete verzameling aan verhalen vanzelf.

Lampion

Welke specialiteit/niche zie je voor de toekomst van We Travel?
Ik richt me niet echt op één bepaalde doelgroep zoals bijvoorbeeld ‘Backpacken in Azië’ of ‘Australië.nl’ maar ik probeer zoveel mogelijk informatie en tips te geven over alle mogelijke plekken en werelddelen. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar met een fantastisch team bestaande uit enkele mede-reisfanaten. Samen zorgen we ervoor dat er inhoudelijk interessante stukken verschijnen voor zowel backpackers, reizigers en city-lovers. Wel zou ik in de toekomst graag een kopje ‘reisroutes’ willen toevoegen waarin ik diverse bijzondere reisroutes uitstippel op een kaart. Dit vind ik zelf altijd heel fijn wanneer ik een lange reis op de planning heb staan, maar je vindt dan vaak ‘dezelfde routes’. Dus daar ligt zeker nog een uitdaging.

Welke grote reisdroom zie jij nog graag in vervulling gaan?
Mijn allergrootste droom is om te blijven reizen en ontdekken. Samen met mijn lieve vriend heb ik een mooie reis van anderhalve maand door Laos, Cambodja en Vietnam in het vooruitzicht, waar ik ontzettend naar uitkijk. Ik zit momenteel in mijn Azië fase, maar daarnaast zou ik ook bijvoorbeeld enorm graag nog eens een trip van Kaapstad naar Johannesburg maken met mijn surfboard. Of een roadtrip door het spectaculaire Noord-Amerika en Canada. Of voor langere tijd backpacken door Panama, Nicaragua en Costa Rica. Ofwel: teveel reisdromen om op te noemen. Ik ga gewoon heerlijk genieten van hetgeen dat op mijn pad komt wat reizen en het ontdekken van de wereld betreft en gegarandeerd nog veel mooie dingen zien.

We Travel

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Persoonlijk heb een deel van mijn hart verloren op het Indonesische eiland Lombok. Prachtige natuur, ongerepte stranden, geweldige surfspots en de meest vriendelijke mensen die je ooit zult ontmoeten. Niet teveel nadenken, maar: doen! Durf alles even los te laten en geniet vooral van het moment, de nieuwe plekken, de vele ervaringen en de nieuwe mensen die je leert kennen. Plan niet te ver vooruit, laat je leiden, laat het gebeuren en: MAKE SOME GREAT MEMORIES.

Ben je net als Linda van We Travel ook een fervent reiziger, reisfotograaf, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ook zo benieuwd naar Linda’s reisverhalen en foto’s? Check dan snel reismagazine We Travel.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden