Interview met Linda op reis

Over land van Noord- naar Zuid-Afrika is misschien wel de gaafste reis die Linda tot nu toe maakte. Maar als het op reizen aankomt heeft Linda nog heel wat wensen op haar bucketlist staan. Linda schrijft sinds afgelopen jaar regelmatig over haar reiservaringen op onze site, maar is inmiddels ook gestart met haar eigen reisblog Linda op reis. Hoe was haar grote Afrikaanse avontuur? Welke nieuwe reisplannen heeft Linda? Tijd voor een goed gesprek met Linda op reis!

12 vragen aan Linda op reis

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Linda Fleuren, 31 jaar en een echte reisgek! Ik ben opgegroeid in een klein Limburgs dorp waar ik, zodra ik 18 jaar was geworden, heel graag weg wilde. De 10 jaren die volgden zat ik vaak in het buitenland, maar woonde ik ook afwisselend in Maastricht, Utrecht en Gouda. Na al die jaren stadsleven moet ik bekennen dat ik het dorpsleven toch wel mistte en besloot ik weer terug te verhuizen naar Limburg. Nu woon ik alweer een aantal jaren in het gezellige dorp Panningen! In mijn vrije tijd blog ik voor mijn eigen reisblog ‘Linda op Reis’. Daarnaast heb ik een fulltime baan als manager bij een detacheringsbureau voor ICT professionals.

evenaar

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Mijn eerste vakantie met vriendinnen zonder ouders ging naar het zonnige Malgrat de Mar. Net zoals iedere jongere moest ik op mijn 17e een weekje feesten en op het strand liggen aan de Spaanse Costa. Maar ook toen was ik al één en al nieuwsgierigheid, waardoor ik tijdens deze feestvakantie wel nog een stedentrip naar Barcelona maakte. Mijn eerste echte reis ging meteen naar het o-zo-vreemde China. Ik ging er een half jaartje stage lopen vanuit mijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht. Ik wist niet echt wat ik me bij China moest voorstellen, maar ik heb er enorm van genoten! Ik woonde in Shanghai, een stad met 16 miljoen inwoners, en werd helemaal ondergedompeld in de Chinese cultuur. Hotpotten en met stokjes eten met collega’s, lekker vals karaoke zingen en de beginselen van Chinese taal oppakken. Ik maakte meerdere citytrips door het land, bezocht alle hotspots in Shanghai en ik ging stappen tot ik erbij neerviel. Toen was ik meteen zo verkocht aan het leven in het buitenland, dat ik vier dagen na terugkomst uit China alweer voor een half jaar naar Zuid-Afrika vertrok!

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Pfoe, dat is toch wel een lastige vraag. Ik denk dat ik niet per definitie in een ‘hokje’ pas. Ik vind backpacken heerlijk en ik hou van back-to-basic reizen op een klein budget. Lekker op de bonnefooi rondreizen en wel zien waar je uitkomt en hoe lang je blijft. Echter wanneer ik een weekje vakantie heb van mijn werk, vind ik het fijn om het meeste al vooraf te plannen zodat ik daar tijdens mijn schaarse vakantiedagen geen tijd aan kwijt ben. Wel probeer ik altijd een minder-standaard bestemming te kiezen zoals India, Namibië of Kaapverdië. In een all-inclusive resort in Spanje tref je mij niet aan!

uluru

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen is echt mijn passie! Het klinkt een beetje decadent, maar ik heb altijd alweer een nieuw tripje gepland voor het eerstvolgende reisje is geweest. Daar hou ik van, dan heb ik iets om naar uit te kijken en me op te verheugen! Dat betekent ook dat het meeste van mijn geld opgaat aan reizen en dat ik me daardoor een levensstijl heb aangewend zonder dure merkkleding of nieuwe gadgets. Ik hou van ervaringen opdoen en daar geef ik mijn geld aan uit. En dat varieert van een gezellig etentje met vriendinnen of een reis naar Afrika!

Hoe is het idee ontstaan om een overland reis door Afrika te doen?
Lang geleden heb ik een tijd gestudeerd in Johannesburg in Zuid-Afrika en toen heb ik zo’n gave tijd gehad dat ik verliefd ben geworden op Afrika. Toen al had ik me verdiept in het concept ‘overland reizen’ en dit leek me echt heel gaaf om eens te doen. Vandaar dat dit al snel op mijn bucketlist belandde. De jaren na mijn studie bracht ik menige vakantie door in Afrika: Gambia, Kaapverdië, Kenia en Tunesië. En toen wist het zeker die overland reis dwars door het Afrikaanse continent wilde ik maken. Om even te proberen hoe deze manier van reizen me beviel maakte ik nog een tweeweekse overland reis van Kaapstad naar Namibië. En toen was ik om: even later boekte ik dé overland reis: in 7,5 maand van Londen via Kaapstad naar Nairobi!

afrika

Welke landen hebben je zoal aangedaan?
Op mijn overland reis heb ik 22 Afrikaanse landen bezocht; vanuit Spanje nam ik de boot naar Marokko en van daaruit reed ik langs de westkust helemaal naar Zuid-Afrika. Na enkele dagen rust vertrok ik weer noordwaarts naar Nairobi in Kenia. De zuidelijke landen zoals Namibië, Botswana en Zuid-Afrika worden geregeld door reizigers bezocht en staan voornamelijk bekend om de mooie natuur en de wilde dieren. Echter bezocht ik ook veel landen die te boek staan als ‘gevaarlijk’, zoals Mali, Nigeria en Congo. En die landen waren echt geweldig!

Wat was je absolute hoogtepunt van deze reis?
Daar kan ik echt geen kort antwoord op geven . Was dat het samen met de lokale bevolking uitgraven van een vrachtwagen die vastzat in een meter modder in Congo, het rondlopen tussen rennende en spelende kuddes wilde giraffen, zebra’s en olifanten in Botswana of was dat toch het verblijf van een nacht midden op het plein van een afgelegen dorpje in Ivoorkust? Ik vierde mijn 30e verjaardag met een kroegentocht in Mali, trok door de jungle op zoek naar apen in Nigeria en lag enkele dagen op het strand van Zanzibar. Namibië blijft toch één van mijn favoriete landen met zijn enorme droogte en hitte, bijzondere woestijnlandschappen en de 2e grootste canyon ter wereld. Eén ding dat me altijd bij zal blijven is de vriendelijkheid, instelling en gastvrijheid van de Afrikaanse bevolking. De meeste mensen leven een zeer sober leven op afgelegen plaatsen of juist in miljoenensteden en iedereen straalt stuk voor stuk geluk en blijheid uit. Tevreden zijn met wat je hebt en leven met de dag is iets wat ik zeker ben gaan waarderen in Afrika!

linda op reis

Viel je tijdens die reis iets echt tegen?
Nou van tevoren had ik gedacht dat 7,5 maand kamperen me wel tegen zou gaan staan, maar dat bleek helemaal niet. Ik hou echt van het wildkamperen in de bergen, de jungle of de woestijn met om je heen wilde dieren en super mooie Afrikaanse zonsondergangen! Nu ik er zo over nadenk viel me eigenlijk niets echt tegen. Als ik iets zou moeten noemen, dan zou ik op meerdere plekken graag langer zijn gebleven. Maar als je een reis van 7,5 maand maakt door een heel continent, moet je op sommige momenten gewoon verder.

Waarom ben je gestart met Linda op Reis?
Tijdens mijn studie woonde ik enige tijd in China en Zuid-Afrika en toen ik klaar was met studeren backpackte ik een jaartje door Nieuw-Zeeland, Australië en Azië. In die tijd hield ik altijd een waarbenjij.nu reisdagboek bij voor vrienden en familie. Na een tijdje werd dit mijn eigen Facebook-pagina ‘Linda op Reis’. Toen ik merkte dat dit wel goed aansloeg heb ik mijn eigen reiswebsite opgezet en deel ik niet alleen maar mijn eigen reiservaringen, maar ook diverse reistips.

cape

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Ja en nee. Ik reis niet anders: ik kies een bestemming van mijn bucketlist en maak de reis die ik zelf wil maken op dat moment. Daarin laat ik me niet leiden door mijn reisblog of door wat een hippe bestemming is of dergelijke. Wanneer ik eenmaal op reis ben, zorgt mijn reisblog er wel voor dat ik nog meer foto’s maak. Ik ben een fervent Instagrammer en ik vind het leuk om tijdens het reizen foto’s te posten over mijn belevenissen!

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Pfoe jazeker! Wel meerdere wensen! Ik heb daadwerkelijk een bucketlist waarop ik continue reizen toevoeg die ik ooit nog wil maken. Dit lijstje varieert van backpacken door Zuid-Amerika en rondreizen door de Filipijnen tot een lift-vakantie en een bezoek aan een aantal landen in het Midden-Oosten zoals Iran, Jordanië en Egypte. Meer dan genoeg wensen, maar niet genoeg tijd…

tafelberg

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Vaak hoor ik in mijn omgeving dat men ook zo graag zou willen reizen, maar er het budget niet voor heeft. Natuurlijk verdiend de één meer dan de ander, maar ik denk persoonlijk dat het reizen een keuze is. Je kiest ervoor om geld uit te geven aan nieuwe kleding, gadgets of dure stapavondjes. Ik kies ervoor om dat geld te sparen en ervan op reis te gaan. Het ligt er maar net aan waar je prioriteiten liggen! En verder, twijfel je om te gaan reizen….niet verder nadenken, gewoon doen!

Ben je net als Linda op reis ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Linda op reis naar haar website Linda op reis.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden