Interview met Linda and the People

Soloreizigster Linda is een echte backpacker en dompelt zich graag onder in de lokale cultuur van de landen die ze tijdens het reizen bezoekt. Linda wisselt het reizen met werken als digital nomad en het doen van vrijwilligerswerk. Ze bezocht inmiddels diverse Aziatische landen en staat op het punt om naar Japan af te reizen. Naast enthousiast reizigster schrijft Linda regelmatig op haar reisblog Linda and the people, waar ze de meest bijzondere bestemmingen en ontmoetingen beschrijft. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Linda een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Linda and the people

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam Linda, ben 26 lentes jong en ik kom uit het bourgondische Breda. Een half jaar geleden heb ik mijn banen als fysiotherapeut en doktersassistente opgezegd en ben ik begonnen met reizen door Azië.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Toen ik 18 jaar was ging ik voor het eerst alleen een maand naar Spanje. Ik ging werken als doktersassistente voor een arts in een klein dorpje genaamd Benissa. Ik woonde in bij een Spaanse vrouw die absoluut geen Engels kon, dus ik was geforceerd om Spaans te leren. Dit had ik binnen 4 weken redelijk onder de knie. Het was fantastisch om in een Spaans dorpje te wonen ver weg van het toeristische centrum. Hier is mijn passie voor andere culturen zeker begonnen.

Linda and the people schommel

Linda schommelend op een tropisch strand

Als wat voor type reiziger zie jij jezelf?

Ik ben iemand die op zoek gaat naar authentieke ervaringen. Dus regelmatig ga ik van het toeristische pad af en zoek ik vrijwilligersprojecten/gemeenschappen waar ik mijn tijd doorbreng. Ik ben op zoek naar ervaringen die mij persoonlijk ontwikkelen en mijn horizon verbreden. Graag leer ik mensen kennen in een land met verschillende opvattingen als de mijne. Ik heb gewerkt in een Indonesisch ziekenhuis, in de jungle van Sri Lanka, werd een digital nomad in Thailand en heb koraalriffen gepland in Borneo. Ik liet een tatoeage zetten in een kroeg in Bali en nam deel aan het grootste watergevecht op aarde in Chiang Mai.

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen maakt mij compleet. Het is eigenlijk altijd al een onderdeel van mijn leven geweest. Met mijn vader ging ik vroeger al in het weekend met het Volkswagenbusje op pad. Ik geniet enorm van nieuwe plaatsen ontdekken, inspirerende mensen ontmoeten en mijzelf uitdagen door nieuwe ervaringen aan te gaan. Er is zo veel moois op de wereld, en ik wil het gezien hebben!

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Ik vond Hong Kong verrassend leuk. Ik had een grote saaie stad verwacht maar eigenlijk was er veel te zien. Zoals een mooie rit met een kabelbaan die je naar een grote boeddha brengt. De stad heeft ook mooie parken en stranden. De mensen zijn er ontzettend vriendelijk. Van het vliegveld naar het hostel hebben zeker 4 mensen hun hulp aangeboden! Culinair valt er ook veel te ontdekken. Ik moet toegeven dat ik vaak niet weet wat ik gegeten had omdat het enkel in het Chinees stond aangegeven, maar dit maakt het tot een avontuur.

Welk land staat het hoogt op je bucketlist?

Japan! Ik ben hier zojuist aangekomen en vanaf de landing is het net alsof ik in een film ben. De Japanners zijn qua cultuur zo verschillend. Ik kijk er naar uit om de tempels te gaan ontdekken en de rare mensen in de steden te zien, zoals de wijk Harajuku. Dit is werkelijk een droom die uit komt. Daarnaast zou ik nog graag naar Mongolië willen gaan om de uitgestrekte woestijn en toendra te verkennen te paard.
Ook wil ik op een dag nog een roadtrip maken door de USA. Met name de westkust trekt mij erg omdat ik tijdens mijn reizen veel leuke mensen ben tegengekomen uit Californië en Washington State (dus niet de hoofdstad die aan de oostkust ligt)

Linda and the people duiken

Linda in haar duikkloffie

Welk land viel je tijdens het reizen het meeste tegen?

Thailand! Wat een massatoerisme! Ik genoot van Thailand omdat ik er een tijdje woonde en veel mensen leerde kennen die online werkte. Chiang Mai is een leuke stad om in te wonen. Maar over het algemeen maakte het eten me ziek, was het reizen geen uitdaging en ik kwam weinig individuele reizigers tegen, enkel mensen die samen reisden en koppeltjes. Dan heb ik het nog niet eens over al die westerse mannen die op jacht zijn naar een jong Thais meisje… Als je voor het eerst gaat backpacken dan raad ik Thailand zeker aan, er is een hoop te zien. Maar voor de wat doorgewinterde reiziger is het wat aan de saaie en georganiseerde kant.

Wat is jouw favoriete stad, land en werelddeel?

Londen is een van mijn favoriete steden. Er is veel te zien, en iedere keer als ik er naartoe ga ontdek ik weer wat nieuws. Zoals knusse restaurantjes aan South Bank of leuke winkeltjes in Camden. Vanuit Nederland kan je er goedkoop naartoe reizen wat dit een gemakkelijke bestemming maakt. Indonesië staat al jarenlang bij mij op 1. De mensen zijn vriendelijk, het eten is fantastisch, er is veel cultuur en er zijn nog plekken die niet door toeristen gevonden zijn. Je kan er surfen op fantastische golven, prachtige tempels bezoeken en de natuur is schitterend.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Afgezien van mijn paspoort, geld en telefoon is er eigenlijk weinig wat ik niet kan missen. Bijna alles is wel vervangbaar en te verkrijgen. Wat ik graag mee neem op reis is mijn boekje waar vrienden en reisvrienden in geschreven hebben, hier blader ik graag in terug. Daarnaast vind ik mijn waterproof tasje wel erg nuttig om belangrijke spullen in te doen als ik op een boot zit of tijdens een heftige regenbui.

Waarom ben je met lindaandthepeople.com begonnen?

Tijdens mijn reis kwam ik veel interessante mensen tegen met geweldige, soms ongelofelijke verhalen. Graag wil ik deze verhalen naar buiten brengen om anderen te inspireren. Ik vind het leuk om mijn impressies van een land te delen, maar met name vastleggen wat een reiservaring zo bijzonder maakt en wat het persoonlijk met me doet. De meeste travelblogs gaan over reislocaties zelf, ik geef met mijn interviews en persoonlijke ervaringen een unieke kijk op reizen. Want de bestemmingen die je bezoekt zijn wonderlijk, maar wat het reizen echt bijzonder en intens maakt zijn de mensen die je ontmoet tijdens je reis.

Linda and the people gewaad

Linda in prachtige klederdracht

Hoe ziet jouw deale reis in 3 weken er uit?

De bestemming maakt me niet eens zo heel veel uit, zolang het de volgende componenten bevat; reizen met verschillende vervoersmiddelen; trein, bus, tuktuk, paard, kameel etc, ontmoetingen met lokale bevolking, een doorgeslagen wilde stapavond, een activiteit die ik nog nooit gedaan heb, een sportieve activiteit; surfen, klimmen, wandelen, verblijf in authentieke guesthouses of hostels, een geweldige culinaire ervaring, een niet van tevoren gepland avontuur die mij compleet verrast. Dit kan overal ter wereld zijn; Azië, Oceanië, Amerika of Europa. Er is zo veel moois op de wereld dat ik moeilijk een keuze kan maken.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Zo lang mogelijk mijn levensstijl zoals hij nu is voortzetten. Dit betekent zo veel mogelijk interessante mensen blijven spreken en nieuwe ervaringen op doen. Ik wil ook nog een langere tijd in een specifiek land blijven wonen om echt op te gaan in een andere cultuur en een aparte leuke baan hebben om mijn tijd aan te besteden. Daarnaast zou ik een knappe avontuurlijke man willen ontmoeten met dezelfde levensstijl die samen met mij de wereld over wil reizen!

Ben je net als Linda ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Linda en haar reizen en ontmoetingen naar haar website Linda and the people.