Interview met Laura van liefs-uit.nl

Reisblogger Laura is een echte wereldreiziger en reist momenteel met haar vriend over land naar Nieuw-Zeeland. De reis gaat met de Trans Mongolië Express naar China, waarna bestemmingen als naar Nepal, Zuid Oost Azië, Australië en Nieuw Zeeland op het programma staan. Sinds afgelopen jaar schrijft Laura regelmatig op haar eigen reisblog Liefs-uit.nl, waar ze haar lezers op mooie verhalen over haar verre reizen trakteert. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar reisplannen, hebben we Laura een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Laura van liefs-uit.nl

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Laura, 27 jaar, en woonde voor onze wereldreis in Utrecht. In Nederland ben ik dierenarts, en ook op reis wil ik als dierenarts aan de slag, onder andere in Nieuw Zeeland.


Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Naar datzelfde Nieuw Zeeland, in 2010. Toen ik op het kaartje in het vliegtuig al die onbekende steden, landen en zeeën onder me door zag schieten, besloot ik die reis nog eens over te doen, maar dan zoveel mogelijk over land. In Nieuw Zeeland kocht ik een auto’tje om geen stukje te missen, en ik ben nog steeds verliefd op het land.


liefs-uit.nl laura en sander

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Als een backpacker die niet bang is om van de gebaande paden af te gaan en graag dingen individueel onderneemt. Vroeger vaak alleen, nu samen met mijn vriend en maatje Sander. Als mogelijk regelen we ons eigen vervoer, we zijn niet bang om de local bus te nemen en slapen graag in hostels!


Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?

Reizen, zeker alleen, betekent hoge bergen en diepe dalen. Waar ik thuis over het algemeen gewoon vrolijk ben, ben ik op reis het ene moment zielsgelukkig, en zie ik het het andere moment helemaal niet meer zitten. Je leert relativeren, de natuur en de wereld waarderen, en het is de ultieme manier om nieuwe dingen te leren, zoals een taal of fotografie.


Welk land is je tijdens het reizen het meest tegengevallen?

Toen ik 18 was bezocht ik Praag, en het werd een trip om nooit te vergeten. Twee jaar geleden ging ik terug naar Tsjechië, samen met Sander, midden in het hoogseizoen. We hadden te kort de tijd, moesten te veel haasten, en in Praag kon je je kont niet keren door alle toeristen. Het was een wijze les; probeer niet in het hoogseizoen naar een dergelijke stad te reizen en neem de tijd!

liefs-uit.nl hiking

Wat is jouw favoriete stad en land?

Napels heeft alles. Het is er prachtig, maar niet gelikt, je kunt er heerlijk buiten op straat zitten met een wijntje of biertje, de pizza’s zijn werkelijk fenomenaal en overal voel je het ruige leven. Het is ook nog eens goedkoop!
Nieuw Zeeland heeft zoals gezegd mijn hart gestolen, daar zou ik kunnen wonen. Maar ook Mongolië heeft ontzettend veel indruk gemaakt, daar is alles anders dan dat je gewend bent. De uitgestrektheid, dieren en gers, het eten (niet altijd even smakelijk) en de wc, en het altijd veranderende landschap.


Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Als je reist, besef je pas goed hoe mooi én hoe kwetsbaar de wereld is. Afval is een groot probleem en niet overal wordt hiermee bewust omgegaan. Omdat het water uit de kraan vaak niet veilig is om te drinken, ben je als reiziger genoodzaakt om meerdere plastic flessen water per dag te kopen, en deze ook weer weg te gooien.
In Nepal leerden we de Steripen kennen, een klein apparaatje dat door middel van UV licht water zuivert. Voor ons vanaf nu dus geen plastic flessen meer!

Waarom ben je je blog liefs-uit.nl begonnen?

Om vrienden en familie op de hoogte te houden, ter inspiratie voor andere reizigers, maar ook voor mensen die thuis op de bank mee willen dromen. We geven informatie over de wat meer off the beaten track bestemmingen en hebben een receptenpagina, waar we recepten verzamelen van gerechten die we onderweg tegen komen en graag willen delen en onthouden.


liefs-uit.nl camperen

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?

Ik houd mijn oren en ogen wat meer open en schrijf natuurlijk informatie op. Verder proberen we vooral te ervaren en genieten!


Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?

In 3 weken probeer ik een land zo goed mogelijk te leren kennen. Ik trek er met backpack op uit en reis van plek naar plek, naar steden, natuur en stranden. Het liefst ga ik een paar dagen hiken!

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
In Vietnam zijn we van plan om een motor te kopen, met genoeg ruimte en rekjes voor onszelf en onze bagage. Daar kijken we erg naar uit! Wat ik ook graag zou willen doen, is een tijdje werken op een zeilboot. Wie weet kunnen we ergens in Indonesië aan boord, om zo over te steken naar Australië.

liefs-uit.nl kameel

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Het is goed om je vooraf in een bestemming te verdiepen, maar probeer niet alles vast te leggen. Misschien heb je het ergens wel zo naar je zin dat je liever wat langer blijft, of ontmoet je mensen die goede tips hebben. Een van onze mooiste bestemmingen was Larung Gar, waarvan we vooraf niet eens wisten dat het bestond. Larung Gar ligt in China en is naar verluid het grootste budhistische instituut ter wereld. Meer dan 40.000 monniken en nonnen wonen er in kleine, houten, rode huisjes. Ga je lang op reis? Neem dan de tijd om goede spullen uit te zoeken, en wees niet al te zuinig met je geld. Alles wat je bezit, zit in je backpack en je gebruikt je spullen dan ook intensief, dus je wilt dat je er blij mee bent!

Ben je net als Laura ook gek op reizen, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Laura en haar reizen naar haar website liefs-uit.nl.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden