Interview met Kimber en Saskia van Reisgenie

Reisfans Kimber en Saskia reizen op hun eigen manier de wereld rond en hebben inmiddels een groot deel van deze wereld gezien. Helemaal geïnfecteerd met het reisvirus hebben de Kimber en Saskia altijd nieuwe reisplannen op hun agenda staan en staat ze open om alsmaar nieuwe plekken te ontdekken. Naast enthousiaste reizigers schrijven Kimber en Saskia ook regelmatig op hun eigen reisblog Reisgenie. Geïnteresseerd in hun reiservaringen en hun nieuwe plannen, hebben we de reisgenies een aantal vragen gesteld.

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

5 jaar geleden hebben wij, Saskia en Kimber, elkaar ontmoet tijdens onze studie Communicatie- en Informatiewetenschappen op de Universiteit van Tilburg. We kwamen er al snel achter dat we een gemeenschappelijk passie hadden, namelijk reizen. In januari 2010 was onze eerste gezamenlijke stedentrip een feit! Sindsdien hebben we elk jaar samen een reisje gemaakt en dat is een traditie die we er heel graag in willen houden.

Wat was voor jullie elk de eerste echte verre bestemming?

Kimber: vorig jaar september heb ik mijn eerste verre reis gemaakt naar Vietnam. Al bij aankomst wist ik dat ik niet anders meer wilde: wat heerlijk om je in een totaal andere wereld dan dat je gewend bent te bevinden!

Saskia: Mijn eerste verre reis was naar Thailand in 2012. Mijn vriend en ik wilden al een lange tijd naar Azië toe en toen ik toevallig goedkope vliegtickets naar Bangkok voorbij zag komen, hebben we die eigenlijk spontaan geboekt. We zijn er ruim een maand geweest en we hebben het hele land doorkruist. Thailand is zo’n prachtig en divers land: in het Noorden vind je prachtige natuur en cultuur, in het midden vind je de immense stad Bangkok, de indrukwekkendste tempels en gezellige lokale dorpjes en in het Zuiden liggen de mooiste bounty-eilanden waar je heerlijk kunt relaxen en bijkomen van je reis. De hele reis was echt een droom die uitkwam!

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Hebben jullie een favoriete manier van reizen?

Kimber: Backpacken! Heerlijk om vrij rond te kunnen reizen zonder dat je per se op een bepaalde dag of tijdstip ergens hoeft te zijn. Dit betekent overigens niet dat de plaatsen waar ik overnacht typisch voor backpackers zijn. Ten eerste reis ik samen met mijn vriend, waardoor een hotelovernachting vaak net zo duur is als 2 plaatsen in een hostel. Ten tweede is mijn nachtrust me heilig en dus verkies ik een beter hotel boven een goedkopere verblijfplaats.

Saskia: Ik vind het het leukst om zelf de hele reis te plannen en ik ben niet zo van de georganiseerde reizen. Het liefst boek ik vliegtickets naar een verre bestemming en ga ik daarna zelf op zoek naar leuke hotelletjes, excursies en restaurants die ik tijdens mijn reis niet mag missen. Ik kan dagenlang op internet rondstruinen op zoek naar tips over bepaalde bestemmingen. Ik zoek meestal naar een mix tussen budget en luxe en tussen groots en kleinschalig. Helemaal perfect is het natuurlijk als je luxe kunt krijgen voor een fijne budgetprijs.

Waar zijn jullie naar op zoek tijdens het reizen?

Kimber: de kleine, onverwachte dingen. Ik heb helemaal niets tegen toeristische plaatsen of bezienswaardigheden, maar eigenlijk geniet ik het meest van onverwachte, ontwapenende situaties. Zo herinner ik me dat we op een overdekte markt in HCMC (Saigon) liepen en dat er uit de wirwar van winkels een jongetje van een jaar of 5 naar ons toe kwam en in zijn beste Engels zei: “Hello, what is your name?” Moeder zat hem vanaf een afstandje bemoedigend toe te knikken. Op dat soort momenten besef ik me ten volle waarom ik zo van reizen houd.

Saskia: Er is eigenlijk niet echt één ding wat ik zoek tijdens mijn reizen. Ik vind vaak juist de combinatie leuk. Ik hou van grote steden, zoals Bangkok of New York, maar ook in kleine authentieke dorpjes voel ik me helemaal thuis. Ik hou van de cultuur van verschillende landen, maar ik kan ook intens genieten van de prachtige natuur tijdens mijn reizen. Ik hou ervan om actief dingen te ondernemen tijdens mijn reizen, maar soms vind ik een dagje relaxen ook heerlijk. Verder hou ik van een zonnetje en ik kan intens gelukkig worden van lekker eten op reis.

Wat is je mooiste reismoment tot nu toe?

Kimber: Op een kajak midden in Halong Bay de zon onder zien gaan. Toen dacht ik letterlijk, kon ik dit moment maar voor eeuwig vasthouden.

Saskia: Mijn allermooiste reismoment was mijn bezoek aan Patara Elephant Farm in Chiang Mai. Het berijden van olifanten is de laatste tijd vaak op een negatieve manier in het nieuws geweest, maar dit is juist een farm die bijvoorbeeld de olifanten opvangt die nu worden afgedankt, omdat ze geen geld meer opleveren. Bij Patara Elephant Farm hebben ze het elephant owner for a day programma, waar je samen leert hoe het is om voor en olifant te zorgen. Samen met de dagelijkse verzorger check je of je olifant wel gezond is, je wast ze, geeft ze eten en je zorgt ervoor dat ze voldoende beweging krijgen. Je doet eigenlijk precies hetzelfde als wat een verzorger op een normale dag ook zou doen. Het was geweldig om bareback op een olifant door de jungle te rijden en met de babyolifantjes te zwemmen in de watervallen en ik heb enorm veel respect gekregen voor iedereen die dagelijks olifanten verzorgt. Het is niet te beschrijven hoe je in één dag zo’n bijzondere band kunt opbouwen met je olifant. Ik raad het iedereen aan!

Wat is jullie favoriet(e) stad, natuurpark en land?

Kimber:
• Favoriete stad: Porto. Porto heeft het allemaal: lekker eten, ontzettend vriendelijke mensen en een heerlijke sfeer. Bijkomend voordeel is dat de stad nog niet overspoeld wordt door toeristen.
• Favoriete natuurpark: Coc Phong National Park in Ninh Binh, Vietnam. Prachtige natuur, echt een oerwoud-gevoel.
• Favoriete land: Griekenland. Elk eiland is anders en overal valt iets te ontdekken; het vaste land is weer heel anders dan alle eilanden en het noorden verschilt weer enorm van het zuiden. Een geweldige bestemming waarvoor je niet diep in de buidel hoeft te tasten.

Saskia:
• Favoriete stad: New York. Mijn eerste keer Times Square en het uitzicht vanaf de Brooklyn Bridge vergeet ik nooit meer. Wat is New York toch indrukwekkend! Ik was er met kerst en de sfeer die er dan hangt is onbeschrijfelijk.
• Favoriete natuurpark: Phang Nga in Thailand, in één woord prachtig. Binnen Europa zijn de Plitvice meren in Kroatië en Ponta da Piedade in Portugal mijn favorieten.
• Favoriete land: Thailand was mijn eerste verre bestemming en dit land heeft echt een plekje in mijn hart veroverd. Als ik nu zou mogen kiezen waar ik morgen naartoe zou gaan, zou ik zeker voor Thailand gaan. Binnen Europa is Spanje mijn favoriet.

Reisgenie postkaartDe Genies op reis

Wat is jullie grootste teleurstelling op reis geweest?

Kimber: Ik durf het bijna niet te zeggen, maar Londen was de eerst twee bezoekjes echt een teleurstelling. Ik vond het grijs, grauw en koud. De derde keer zag ik eindelijk de charme van Londen in en nu wil ik er graag weer naar terug! Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.

Saskia: Ik heb gelukkig nog bijna geen teleurstellingen meegemaakt op reis, maar afgelopen zomer in Rome hadden we wel een kleine teleurstelling. Mijn vriend was nog nooit eerder in Rome geweest en ik wilde hem graag de Trevi Fontein laten zien. Na een aantal rondjes te hebben gelopen, kon ik de fontein op de een of andere manier echt niet meer vinden. Wat bleek: de fontein was helemaal afgesloten en op de plek van de fontein stond, stond alleen een zielig bakje water van 1 bij 1 meter waar je alsnog je muntje in kon gooien. Dit hebben we toch maar gedaan, we willen immers wel ooit terug keren in Rome om de Trevi fontein ditmaal in het echt te zien.

Welke bestemming hebben jullie hoog op jullie wenslijst staan?

Kimber: Japan en Madagascar.

Saskia: Ik ben hard aan het sparen voor een roadtrip door West-Amerika. Helaas moet ik nog even geduld hebben tot mijn vriend en ik beide 25 zijn ivm het huren van een auto, maar ik kan nu al niet wachten tot ik uitkijk over de Grand Canyon en rond kan dwalen in San Francisco. Daarnaast wil ik heel graag nog meer landen in Azië ontdekken en ook in Europa heb ik nog een aantal steden op mijn wishlist staan. Sowieso wil ik voor mijn 50e heel graag alle continenten bezocht hebben.

Waarom zijn jullie begonnen met jullie reisblog?

We waren al een tijdje aan het brainstormen over een samenwerking en ineens lag het zo voor de hand: we moesten een reisblog beginnen! Veel mensen vragen ons om tips over bestemmingen, goedkope tickets en lekker eten. We gaven hier natuurlijk graag antwoord op en na vele mailtjes met tips verstuurd te hebben, besloten we dat we hier meer mee moesten doen. We dachten dat er vast meer mensen geïnteresseerd waren in leuke reistips en we vonden het zonde om onze kennis niet te delen. Het uitgangspunt van elk artikel op Reisgenie is dan ook dat deze informatief moet zijn. Natuurlijk is het ene artikel informatiever dan het andere, maar in elk artikel komen handige tips terug waar lezers ook echt iets aan hebben. Precies zoals wij het zelf ook het liefst zien.

Hebben jullie nog een tip voor beginnende reizigers?

Kimber: Doe genoeg research. Ik leg niets vast voordat ik op reis ga, maar ik zoek wel veel uit van te voren. Dit scheelt je zo veel tijd en gedoe ter plaatse. Voor sommige mensen haalt dat misschien de charme van het reizen weg, maar ik vind dat je op deze manier juist ten volle van je reis kan genieten zonder dat je je nog hoeft te verdiepen in vervoer-, hotel- en tourmogelijkheden.

Saskia: Hier sluit ik me helemaal bij aan. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik wel zo’n controlfreak ben die de meeste dingen toch vast vooruit boekt. Op die manier weet ik zeker dat er niets vol zit en kan ik mijn reis precies zo plannen zoals ik en mijn medereizigers dat zelf willen. Ik vind het heerlijk dat ik bijna niets meer hoef te regelen als ik op reis ben. Mijn allerbelangrijkste tip is denk ik: stel je open voor andere landen en culturen en GENIET! De wereld heeft zo veel moois te bieden.

Ben je net als Kimber en Saskia ook een fervent backpacker, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden