Interview met Kevin van 80 Experiments

Eind vorig jaar stapte Kevin op het vliegtuig en begon zijn reis met een wel zeer speciale uitdaging. Kevin wil als creatieve marketeer de wereld rond reizen en door zijn creativiteit voor eten en onderdak in te ruilen probeert hij minimaal 80 landen te bezoeken. Kevin bezocht inmiddels al landen als Vietnam, Cambodja, Indonesië, Singapore, Maleisië en Zuid-Afrika. Kevin doet regelmatig verslag op zijn website 80 Experiments en deelt al zijn werk- en reiservaringen met zijn lezers. Geïnteresseerd in zijn experiment en zijn reiservaringen, hebben we Kevin een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Kevin van 80 Experiments

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Kevin Weijers, 27 jaar en ik kom uit Lisse. Een dorp in Zuid-Holland tussen Haarlem en Lisse. Je kunt het kennen van het Keukenhof.

Waar ging je eerste verre reis naartoe?
Canada. Toen ik nog heel jong was. Het enige wat ik daar nog van weet is dat ik sneeuwengeltjes maakte in het dikke pak sneeuw wat er lag.

travel

Kun je je nieuwe reisplan omschrijven?
Zeker. Op 3 december 2015 ben ik gewapend met een backpack een nieuwe uitdaging aangegaan: De wereld rondreizen om 80 experimenten te doen bij verschillende bedrijven, organisaties, goede doelen en merken. Niet voor geld, maar door een paar dagen van mijn energie en creativiteit te ruilen voor eten en een slaapplek.

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?
Mijn manier van reizen is gekoppeld aan de uitdaging. Omdat ik steeds een aantal dagen werk en onderdak voor me wordt geregeld, weet ik nooit waar ik beland. Soms op een bank, soms in een hostel, soms in een hotel. Als ik ‘in between jobs’ ben, regel ik het vaak zelf. Tijdens deze vrije dagen, vind ik het heerlijk om zonder planning en gewapend met mijn iPhone camera rond te dwalen. Van ontbijt, naar koffie, naar lunch, naar een biertje of iets exotisch / lokaals, naar diner… Mijn ervaring is dat op deze manier de meest verrassende en wonderlijke dingen gebeuren en ontstaan.

Petronas

Hoe ben je op het idee van 80 Experiments gekomen?
Tussen september en december had ik een andere challenge: 50 presentaties geven in 15 weken. Dit bracht me op allerlei toffe podia, waaronder TEDxBreda en het Eindhoven Startup Summit. Bij de laatste ontmoette ik Mark van der Heijden. Hij heeft als The Backpacker Intern bijna twee jaar de wereld rondgereisd om op verschillende plekken stage te lopen. Ik vertelde hem dat ik een ticket had geboekt naar Hanoi, Vietnam, om twee maanden te gaan reizen. Meteen barstte het brainstormen los, en hebben we gekeken hoe we mijn experimentele aanpak en het doen van uitdagingen, konden combineren met reizen. Zo is 80 experiments ontstaan.

Welke landen doe je zeker aan?
Na het online gaan van mijn TEDx-Talk kreeg ik tot mijn grote verbazing berichten van over de hele wereld. Kaapstad, Buenos Aires, Barcelona, Melbourne en Alaska staan hoog op de lijst. Maar de lijst is lang, haha. En elke keer als iemand vraagt: “Ga je ook naar ‘X'”. Is mijn standaardantwoord: “Waarschijnlijk wel….” Op dit moment ben ik in Hanoi, Vietnam. En de kans is vrij groot dat mijn volgende stop Kaapstad gaat worden.

Hoe pak je het geheel financieel aan?
Tijdens de dagen dat ik ergens werk, wordt eten en onderdak geregeld. Dat is de deal. Tot nu toe gaat dat super en kost het me niets. In de tussenperiodes en de reiskosten betaal ik het gewoon zelf. Maar soms is een opdrachtgever heel blij en krijg ik een cadeautje!

Singapore

Hoe lang gaat het avontuur duren?
Ik heb werkelijk geen idee. Het doel van de uitdaging is mijn nieuwsgierigheid volgen. Om daar een deadline aan te hangen, schiet zijn doel voorbij. Ook wil ik mezelf de vrijheid gunnen soms een tussenstop te kunnen maken (in Nederland). Maar mijn verwachting is ergens tussen de 2 en 3 jaar.

Waar zie je het meest tegenop?
Afscheid nemen is elke keer weer een ding. Ook al ben ik vaak niet veel langer dan een week op een plek. Ik ben wel echt onderdeel van mensen hun leven. Ik werk met ze, eet met ze, ontmoet hun vrienden, en veel vinden het geweldig hun omgeving te laten zien. Het maakt het allemaal vrij intens. Dan is elke keer gedag zeggen gewoon niet leuk.

Wat gaat er zeker mee in je bagage?
Naast mijn Macbook, iPhone en Kindle, heb ik een Moleskine boekje mee. Hoe moe ik ook ben en hoe vroeg de wekker ook staat, aan het einde van elke dag schrijf ik op wat er is gebeurd, wie ik heb ontmoet, wat me heeft verbaasd, wat ik heb geleerd, en nog 100 van dat soort dingen. Ik bewaak het met alles wat ik heb, haha.

Wat is voor jou de definitie van een ultiem reisavontuur?
Je nieuwsgierigheid volgen en niet weten waar je gaat belanden en met wie.

blogger

Heb je nog een tip voor toekomstige reizigers?
Voordat ik op reis ging, kreeg ik een kaart van een vriend met de quote: The mind is like a parachute, it only works when it’s open. Een waarheid als een koe. Stel jezelf open voor nieuwe ervaringen, mensen, eten, gewoonten en culturen. Volg je nieuwsgierigheid en laat soms aan het toeval over waar je belandt. Het zorgt voor de mooiste belevenissen en verhalen. En dat is waar het voor mij uiteindelijk allemaal om gaat.

Ben je net als Kevin ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Kevin en zijn reisexperiment naar zijn website 80 Experiments.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden