Interview met Karin van Travel Addict

Reisblogger Karin is een avontuurlijke reiziger en gaat nergens heen zonder haar fotocamera. Karin houdt van het onverwachte op reis en reist op een behoorlijk rap tempo. Op jonge leeftijd maakte ze haar eerste verre reis naar Thailand en was meteen verslaafd aan het reizen naar verre oorden. Naast enthousiast reizigster schrijft Karin regelmatig op haar reisblog Travel Addict, waar ze de meest bijzondere bestemmingen beschrijft, voorzien van prachtige foto’s. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Karin een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Travel Addict Karin

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Karin van Hoorn, 30 jaar en kom uit Rotterdam. Ik heb journalistiek gestudeerd en sta tegenwoordig voor de klas om jonge journalisten in spe op te leiden. Alle schoolvakanties gebruik ik uiteraard om de mooie plekjes op deze aardkloot te ontdekken :-).

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Na een groepsreis naar Thailand in 2006, was ik hooked. Ik ging sparen als een malle en een jaar later heb ik mijn baan opgezegd om een jaar te gaan reizen. Uiteindelijk werd dat zelfs iets langer. Ik bezocht Australië, Nieuw Zeeland, Vietnam, Cambodja, Laos, nog een keer Thailand en Singapore. Een reis om nooit meer te vergeten! Drie jaar later deed ik het haarfijn over en vertrok ik voor een half jaar naar Midden en Zuid Amerika. En ook de jaren ertussen en erna vertoef ik ongeveer 3 maanden per jaar in het buitenland.

travel addict india

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik zou mezelf typeren als een avontuurlijke, actieve outdoor- en natuurliefhebber. Je zult mij niet snel weken op dezelfde plek zien hangen. Ik ben altijd redelijk snel verveeld en wil zoveel mogelijk van een land zien, dus mijn reistempo ligt vaak hoog. Verder ben ik niet zo goed in luieren. Een dagje strand is prima, maar daarna wil ik weer actief doen. Lekker hiken, mountainbiken, kanoën, bungeejumpen of parachute springen…love it!

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Die is makkelijk: vrijheid, blijheid. Het gevoel dat je helemaal niks moet, dat alles kan en dat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen maakt me intens gelukkig. Elke dag is weer een complete verrassing. Als ik Nederland niet uit mocht, zou ik letterlijk gek worden van de alledaagse sleur van werken, boodschappen doen en het huis poetsen. Reizen maakt je absoluut een gelukkiger mens.

travel addict argentinie

Wat is je favoriete stad en land?
Ik heb al aardig wat wereldsteden gezien, maar mijn favoriete stad ligt relatief dichtbij huis: Rome. Wat vind ik dat een fascinerende stad zeg! Zoveel geschiedenis en sfeer, dat heb ik nog nergens anders ervaren. Mijn favoriete land is Nieuw Zeeland. Gewoon omdat het alles heeft wat mijn hartje begeert: prachtige en super gevarieerde natuur, talloze outdoor mogelijkheden, toffe activiteiten en ontzettend vriendelijke mensen. Ik ga sowieso nog een keer terug! Argentinië is een goede tweede om dezelfde redenen.

Welk land is je tegengevallen?
Malta. Maar dat komt misschien ook door verkeerde verwachtingen. Het is best mooi hoor met al die oude stadjes, gekleurde bootjes en ruige kustlijnen. Maar het eiland is natuurlijk niet zo groot. Ik was er een week, maar had het na 3 dagen wel gezien. We sliepen bij de ouders van een vriendinnetje op een zeilboot in een haven aan de oostkust. Daar waren helaas geen mooie stranden in de buurt om je dagen te vullen, dus de verveling sloeg toe. En dan duren de dagen best lang. Met Amerika heb ik een haat-liefdeverhouding. Ik vind de natuur prachtig, maar de cultuur staat me tegen.

travel addict bolivia

Waarom ben je met je blog traveladdict.nl begonnen?
Ik vind het heerlijk om reisblogs te lezen en gebruik ze ook om inspiratie op te doen voor mijn eigen reizen. Sinds ik de journalistiek uit ben, mis ik het schrijven enorm. Ik wilde daar weer iets mee gaan doen en aangezien ik toch altijd bezig ben met alles rondom het thema reizen, leek het me leuk mijn eigen ervaringen en foto’s eens online te gaan delen. Nu heb ik er een nieuwe hobby bij :-).

Reis je anders sinds je bent gaan bloggen?
Nee, absoluut niet. Ik laat mijn laptop ook bewust thuis als ik op reis ben. Misschien niet heel verstandig voor je bezoekersaantallen enzo, maar zoals ik al zei wil ik niets moeten op reis. Als ik mijn laptop meeneem, zou ik toch de verplichting voelen weer een stukje te schrijven. En dat kan bij thuiskomst ook nog prima, toch?!

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Heel cliché, maar mijn camera. Ik vind het heerlijk om oude foto’s terug te kijken en weer even weg te dromen bij alle herinneringen. Mijn toestel is op reis één keer kapot gegaan en één keer gestolen. Alle foto’s weg. Op dat soort momenten kan ik echt wel janken.

travel addict canyon lands

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
Poeh, die is lastig. Ik denk een roadtrip door een land dat nog niet al te toeristisch is en waar genoeg te zien is om 3 weken te vullen. De ingrediënten om het een perfecte reis te maken zijn: een toffe meerdaagse hike, sfeervolle stadjes, mooie natuurparken, wildlife en minimaal 1 activiteit waarvan de adrenaline door je lijf gonst.

Waar gaat je volgende reis naartoe?
In oktober ga ik een weekje naar Jordanië en in de kerstvakantie naar de Filipijnen.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Genoeg, haha! Er zijn nog een stuk of 20 bestemmingen waar ik heel graag naartoe wil en die voor de komende jaren op de planning staan. Een iets ‘specialer’ plan is om ooit nog eens een jeep te kopen in Oeganda en daarmee naar Namibië te rijden. Of dat op korte termijn nog gaat lukken, betwijfel ik. Anders heb ik alvast een leuk vooruitzicht voor als ik met pensioen ben ;-).

Ben je net als Karin ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Karin en haar reizen naar haar website Travel Addict.

  • Interview
  • Interview met Karin van Travel Addict


Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden