Interview met Jeffrey van Travelogy

Voor reiziger Jeffrey staat reizen gelijk aan het openen van je ogen. Hij maakte op jonge leeftijd zijn eerste verre reis naar Cuba en Costa Rica. Sindsdien is reizen een belangrijk deel van zijn leven. Jeffrey is oprichter van maatwerkspecialist Travelogy, een gespecialiseerde reisorganisatie in individuele, lokaalgerichte reizen. Geïnteresseerd in zijn reiservaringen en werk als reisspecialist, hebben we Jeffrey een aantal vragen gesteld.

In gesprek met Jeffrey van Travelogy

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Hallo! Ik ben Jeffrey, 25 jaar en ik kom uit het prachtige Steenwijk in de Kop van Overijssel. Reizen, duiken en gamen vullen een groot deel van mijn leven. Na mijn studie Marketing Communication in Enschede maakte ik mijn eerste lange reis naar Zuid-Amerika.

Travelogy

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Na het reisvirus geërfd te hebben van mijn ouders, ben ik voor het eerst op mijn 20e met een vriend gaan reizen door Cuba en Costa Rica. Ik weet nog goed hoe spannend wij het vonden, ondanks dat we beiden vrij veel ervaring hadden met onze ouders.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik probeer tijdens mijn reizen de sfeer van een land te proeven en het land te begrijpen. Je kunt ook wel zeggen dat ik meer het observerende type ben, dus er middenin zitten vind ik wat minder belangrijk. Van tevoren regel ik alleen het vliegticket en voor de rest zie ik het daar wel.

Travel

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Reizen staat voor mij gelijk aan het openen van je ogen. In de wereld bestaat veel onbegrip tussen verschillende mensen, culturen, rassen, noem maar op. Ik geloof dat wanneer je de situatie van anderen zelf ervaart, je meer begrip kunt tonen. Zie het als een verbreding van je perspectief waar jij – en anderen – iedere dag van je leven iets aan hebt.

Waarom ben je met ‘Travelogy.nl’ begonnen?
Op reisfora en van mensen om mij heen hoor ik vaker dat reisorganisaties tegenwoordig erg onpersoonlijk zijn. Je boekt iets, je krijgt informatie, je gaat op reis en komt terecht bij onpersoonlijke hotels en tour operators. That’s it. Daar is op zich niets verkeerd aan, want daar betaal je gewoon voor. Maar juist om die reden kun je naar mijn idee moeilijker die verbreding van je perspectief realiseren. Dat perspectief wil ik mensen die reizen met Travelogy juist wel meegeven en dat doe ik onder andere door te werken met de lokale bevolking en kleinschalige tour operators. Zo ervaar je die andere cultuur wat mij betreft veel sterker. En bovendien zou ik het veel leuker vinden als een reisorganisatie mij af en toe een leuke tip geeft over bijvoorbeeld de beste plaats in Palermo waar je het beste ijsje ter wereld kunt eten.

bergen

Wat wil je de komende jaren met Travelogy bereiken?
Met een groeiende groep van travelogists – onze naam voor reisspecialisten – zoveel mogelijk reizigers, backpackers en vrijwilligers echt kennis laten maken met de locals om ze onvergetelijke reizen te laten maken en om hier vooral veel levenslessen uit mee te nemen.

Welk type reiziger boekt reizen via Travelogy?
Backpackers, roadtrippers, vrijwilligers, taalcursisten, duikers en meer zijn geschikt om met Travelogy te reizen. Zij hebben interesse in de lokale bevolking en kleinschalige projecten. Een budget en wens is nodig en je krijgt van een like-minded reiziger een plan die precies bij de reiziger past.

duiken

Welke bestemming heb je het laatst bezocht?
Naast wat kleine uitstapjes ben ik in de zomer met mijn vriendin en een vriend naar Iran afgereisd. Eén van de mooiste landen waar ik tot nu toe ben geweest met een ongekend vriendelijke bevolking. Nooit eerder ben ik zo vaak uitgenodigd voor etentjes, picknicks of om gewoon een leuk praatje te maken.

Welk land heeft je op een positieve manier verrast?
Ook dat zal Iran zijn. Van tevoren had ik wel al eens gelezen dat de bevolking zo ontzettend vriendelijk was, maar dat je dit in een korte tijd ook al zo erg zou meemaken had ik niet verwacht. Dat je dit mag ervaren in een omgeving met adembenemende moskeeën, chaotische bazaars en onder het genot van de lekkerste stoofpotten ter wereld (probeer fesenjun wanneer je er bent!), is echt onvoorstelbaar.

Iran

Welke bestemming of land staat bovenaan op je bucketlist?
Ik heb weinig koude bestemmingen ervaren en mede daarom lijken Antarctica, Groenland en Svalbard mij echt fantastisch. De ongerepte natuur in extreme klimaten en de wildlife brengen deze bestemmingen voor mij op de eerste plaats. Ze zijn alleen vrij prijzig, dus op mijn lijstje van realistische bestemmingen op dit moment kun je meer denken aan landen als Oezbekistan, Kyrgizië en Turkmenistan.

Wat is je volgende reisbestemming?
Ik ga komende week ruim een week duiken in de Rode Zee op een liveaboard vanaf de Egyptisch kust. Erg veel zin in!

sunset

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Geniet van elke seconde van de reis, leer van tegenvallers, omarm de culturele verschillen en neem die open-mind mee naar huis om ook hier open te staan voor anderen.

Ben je net als Jeffrey van Travelogy ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Jeffrey en zijn reizen en werk met Travelogy naar zijn website Travelogy.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden