Interview met Jantien van Let’s get away

Als we reisblogger Jantien van Let’s get away interviewen is ze samen met haar vriend op reis door Zuidoost-Azië. Reizen is Jantien’s manier om tot rust te komen van haar drukke bestaan in Nederland, maar ook om maximaal van haar vrijheid te genieten. Jantien schrijft regelmatig over haar reiservaringen op haar reisblog Let’s get away, waar ze al haar verhalen, voorzien van prachtige foto’s, met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar reisplannen, hebben we Jantien een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Jantien van Let’s get away

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Jantien en ik ben 24 jaar. Ik woon al een aantal jaar in Amsterdam en nu sinds een jaartje samen met mijn vriend. Ik studeer Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden en heb afgelopen jaar mijn Bachelor behaald. Omdat er een wachttijd is voor het starten van de co-schappen besloot ik deze tijd te gebruiken om een grote droom te verwezenlijken: een vier/vijf maanden durende rondreis door Azië samen met mijn liefde!

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Eerlijk gezegd heb ik eigenlijk nog nooit helemaal alleen gereisd. Meestal ben ik gewoonweg met iemand en soms reis ik in m’n eentje ergens naartoe om vervolgens daar naar vrienden/familie te gaan. Eén van m’n eerste reizen zonder mijn ouders was zo’n beruchte feestvakantie: Mallorca. Ik reisde hier alleen naartoe om daar vervolgens met een paar vriendinnen te werken als propper.

beach

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Eén bepaald type ben ik niet. De ene dag ben ik een backpacker, de andere dag een flashpacker. De ene keer slaap ik in een dorm in een hostel en de andere keer in een wat luxer hotelletje. Ik moet zeggen dat ik wel echt een meisje meisje ben. Ik hou echt wel van wat luxe op z’n tijd. Na een maand door India gereisd te hebben, kwamen we in Bangkok in een waanzinnge shopping mall (Siam Paragon) terecht. Duidelijk dat ik daar even los ben gegaan. Vooral op de make-up afdeling heb ik een halfuur rond gezweefd.

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Vrijheid. Niets moeten. Leren. & ontdekken. In Nederland is het leven altijd onwijs busy. Ik ben altijd erg druk geweest met mijn studie & ook mijn vriend leidt een druk bestaan. Voor ons is het dan ook altijd plannen, plannen, plannen. Iets wat nu juist even niet hoeft. Dat geeft me onwijs veel rust & een vrij gevoel. Daar geniet ik zo ontzettend van!
Bovendien zie je totaal andere werelden tijdens het reizen, wat ontzettend leerzaam is. Soms ook shockerend, zoals India. Het geeft me meer waardering voor alles wat ik thuis heb. Daar ben ik me nu erg bewust van.

riksja

Welk land is je tijdens het reizen het meest tegengevallen?
Een paar weken geleden zijn we vanuit India naar Thailand gereisd. Thailand: het land van de prachtige stranden, helderblauwe zee, zon, palmbomen & kokosnoten. Ik verwachtte in een paradijs te belanden. Toch valt het me wat tegen. Het toeristische hier trekt mij niet. Zelfs op de zogenaamde wat minder bekende eilandjes zijn veel toeristen te vinden. In India daarentegen ben je blij eens in de zoveel tijd een Westers gezicht te zien. Misschien omdat het contrast tussen deze twee landen zo groot is, moet ik hier gewoonweg aan wennen.

Wat is jouw favoriete stad en land?
Rome for sure. Haar charme maakt me werkelijk waar verliefd. Mijn favo reisland is door deze reis definitely India geworden. Wauw. India. Ik mis het. Iedere dag is weer een nieuw avontuur. Bovendien al die kleuren: een plaatje.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Mijn camera. Ik hou heel erg van fotograferen. Ik leg graag alles vast. Ik ben altijd bang dat m’n herinneringen later zullen vervagen & op deze manier heb ik iets tastbaars.

India

Waarom ben je je blog Let’s get away begonnen?
Het begon eigenlijk met het idee, zoals bij vele worldtravellers, om familie & vrienden op de hoogte te houden. Omdat ik nogal perfectionistisch ben, wilde ik dat het er mooi uit kwam te zien en besloot ik een eigen site te maken. Na mijn eerste posts schoot het aantal viewers omhoog: ‘dit waren toch niet allleen familie & vrienden?!’ Ik kreeg onwijs veel positieve berichtjes van zowel bekenden als onbekenden. Ontzettend leuk!

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Nee, eigenlijk niet. Wel probeer ik alles zoveel mogelijk vast te leggen, zodat alle lezers de sfeer goed kunnen proeven. Dit kost soms wel wat meer tijd. Ik wil dan toch net nog even dat ene fotootje maken!

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
In 3 weken? Hmm, lastig! In ieder geval een goede combinatie betreft zon, zee, strand & avontuur. 3 weken lang op het strand op een bedje liggen is niets voor mij. Ik hou van dingen ondernemen en nieuwe dingen ontdekken. Ik denk dat Californië hier wel aan voldoet?! Staat namelijk hoog op m’n lijstje!

schommel

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
Ik wil dus nog heeeeel graag leren surfen in Californië! Misschien dat we dat er nog achteraan plakken deze reis. Ligt een beetje aan het budget 😉

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Don’t schedule! Just go with the flow. Dat brengt je uiteindelijk op de leukste plekjes en bij de leukste mensen! Nog een praktisch dingetje: neem een cablelock mee. Ik gebruik dat ding echt dagelijks. Voor zowel om m’n backpack vast te ketenen in een trein als om de deur van m’n kamer op slot te doen!

Ben je net als Jantien van Let’s get away ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Jantien en haar reizen naar haar website Let’s get away.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden