Interview met Iris en Leslie van Meet you at the bridge

Reizen, schrijven, fotograferen, ontdekken, creëren en ondernemen zit Iris en Leslie in het bloed. Ze reizen met een open blik de wereld over, op zoek naar inspirerende mensen, culturen en natuur. Op hun website Meet you at the bridge nemen Iris en Leslie je op een geheel eigen manier mee op reis. Geïnteresseerd in hun reizen en zoektocht naar geluk, stelden we Iris en Leslie een aantal vragen.

Iris en Leslie van Meet you at the bridge

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?
Wij zijn Iris & Leslie, beide afkomstig uit Haarlem. Iris is afgestudeerd Toerisme & Event Management en fotografe. Leslie is afgestudeerd Media & Entertainment Management.
Wij zijn momenteel 1,5 maand in Nederland maar sinds de start van onze reis blog Meet You at the Bridge zijn we continu op reis.

Blogger

Waar ging jullie eerste individuele reis naartoe?
Op mijn 18e ging ik voor het eerst alleen naar Thailand (Iris) hier heb ik 2,5 maand gereisd. Ik vond het leerzaam om te zien wie ik was zonder mijn vertrouwde vrienden groep en omgeving en geheel verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen keuzes. Op het moment dat ik heimwee kreeg ben ik niet naar Nederland maar naar een van mijn beste vriendinnen in Australië gevlogen. Ik ben dol op impulsieve gekkigheid. Twee jaar geleden ging ook ik (Leslie) voor het eerst alleen naar Thailand. Volgens mij nog op aanraden van Iris omdat Thailand altijd goed is en je heel gemakkelijk mede backpackers ontmoet. Ik vond het heerlijk om de vrijheid te hebben om helemaal zelf te bepalen wanneer je waar naar toe gaat. Halverwege mijn reis heb ik een vriendin opgezocht die ook in Thailand was. Toen besefte ik extra hoe fijn het is om je reis ervaringen met iemand te kunnen delen. Die combinatie van beide was perfect!

Als wat voor “type” reiziger zien jullie jezelf?
Een avontuurlijke reiziger die ook van luxe houdt. We vinden het te gek om een meerdaagse high altitude trekking in de Himalaya te doen waarbij je elke nacht in een tent slaapt en je wast met ijswater of diep de jungle in te trekken op de Mentawai eilanden en te leven met de oorspronkelijke bewoners van die eilanden, die helemaal afgezonderd van de moderne wereld leven en self sufficient zijn. Maar haha! een heel fijn beach resort op een bounty eiland en ontvangen worden met een glas champagne ligt ook zeker in ons straatje.

India

Wat betekent reizen voor jullie persoonlijk?
Iris: reizen is voor mij alles in één, de vrijheid van elke dag doen wat ik het liefste doe, de wereld ontdekken en haar bijzondere culturen, inspirerende mensen spreken en ze via de blog een podium bieden, jezelf ontwikkelen, bijzondere foto’s maken en met Meet you at the Bridge toffe duurzame projecten aanpakken. Vol leven, mensen inspireren en iets doen wat er toe doet. Leslie: Ik sluit mij hierbij aan en wil het liefst zo veel mogelijk van de planeet zien waarop wij leven. De natuur is zo bijzonder mooi en verschillend per land. De veranderende omgeving, verschillende kleuren, geuren en culturen prikkelen mijn creativiteit elke dag. Onze afgelopen reis van 10 maanden heeft mij veel bewuster gemaakt over het effect van global warming en hoe belangrijk het is om geen sporen achter te laten en awareness te creëren.

Waarom zijn jullie ‘Meet you at the bridge’ begonnen?
Iris: Ik ben dol op fotografie, reizen en ondernemen en Leslie op schrijven en reizen. We wilden beide iets anders doen dan onze destijds huidige banen in Nederland en met de combinatie van onze passies kwamen we uit op Meet You at the Bridge. Een droom die werkelijkheid is geworden, zo mooi!

city

Wat zijn jullie persoonlijke favorieten op jullie blog?
Lastig, ik kan bij deze vraag wel een hele waslijst maken. Maar deze willekeurig drie stories geven een mooie diversiteit aan van de afgelopen tien maanden. Ons avontuur in Japan, waarbij we stiekem een bezoekje brachten aan Nara Dreamland, een verlaten replica van Disneyland. Een bezoek aan de Tsataan een nomaden volk dat hoog in gebergten van Noord Mongolië leeft samen met hun rendieren. En na lang twijfelen ons eerste bezoek aan India, in de blauwe droomstad Jodhpur.

Hoe onderscheiden jullie je t.o.v. andere bloggers?
We proberen een goede mix te maken van het avontuurlijke en sportieve; de Trans Mongolië Express, heel Taiwan rond fietsen, surfen, stukken liften maar ook hidden gems en bijzondere hotspots in beeld brengen. Wij spreken een avontuurlijke luxe reiziger aan die duurzaamheid belangrijk vindt. We maken uitgesproken stories van bijzondere projecten of locals die we tegen komen, zoals bijvoorbeeld een stuk over deze Indiase power vrouwen die slachtoffer zijn geworden van gifzuur aanvallen. Daarnaast interviewen we voor Under the Same Sun in elk land waar we komen vrouwen rond de 30, met als hamvraag ‘Wat betekent geluk voor jou?’. Hiermee geven we vrouwen uit de Westerse maatschappij een breder perspectief op geluk. We willen onze lezers een breder perspectief op de wereld geven en inspireren om ook hun dromen na te jagen.

Bridge

Heb jullie een reistip die je met ons zou willen delen?
Don’t forget your music!

Ben je net als bloggers Iris en Leslie van Meet you at the bridge ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Iris en Leslie en hun reizen naar hun website Meet you at the bridge.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden