Interview met Minke van Travelwink

Budgetreiziger, avonturier, vakantieganger en stedentripper. Reisblogger Minke is van alle reismarkten thuis. Op haar negentiende ging za al naar de andere kant van de wereld, waar ze samen met een vriendin Australië en een stukje Tasmanië ontdekte. Snel volgden twee reizen van 6 maanden door Zuidoost-Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Buiten het reizen schrijft Minke regelmatig op haar reisblog Travelwink en deelt ze haar reiservaringen en de gaafste bestemmingen met haar lezers. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en nieuwe plannen, hebben we Minke een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Minke van Travelwink

[divider type=”white”]

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Minke Wink, ik ben 26 jaar en ik kom uit een klein dorpje in Friesland. Momenteel woon ik in Drachten bij mijn moeder, die overigens fantastisch kan koken, en werk ik als reisadviseur bij Het Andere Reizen in Winschoten. Sinds kort heb ik mijn reisverslagen gebundeld, en blog ik op www.travelwink.nl.

Peru

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?
Op mijn 19e zette ik mijn eerste reisstappen buiten Europa en vloog ik meteen maar naar de andere kant van de wereld. Samen met een vriendin ging ik 3 maanden stagelopen in Sydney en in deze 3 maanden probeerden we natuurlijk zoveel mogelijk van Australië, en een stukje Tasmanië, te zien.

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?
Ik ben een budgetreiziger, avonturier, vakantieganger en stedentripper, van alles wat eigenlijk. Ik heb twee keer als budgetreiziger en avonturier een lange reis van 6 maanden gemaakt door Zuidoost-Azië en Midden- en Zuid-Amerika waarbij ik zo goedkoop en avontuurlijk mogelijk reisde. Ik slaap dan in hostels, reis met het lokale openbaar vervoer en eet vaak op straat. Maar ik zoek ook graag de zon op in de Nederlandse wintermaanden en dan ben ik als vakantieganger en strandliefhebber te vinden op zonnige bestemmingen als Gambia, de Canarische eilanden of Kaapverdië. Tussendoor probeer ik af en toe een lang weekend als stedentripper een mooie stad in Europa te bezoeken. Ik hou heel erg van plekken waar niet te veel andere toeristen zijn en heb een beetje afschuw voor massatoerisme maar soms ontkom je hier niet aan. Daarnaast houd ik ervan om me compleet onder te dompelen in de cultuur door in contact te komen met de lokale bevolking en hun levensstijl, de taal een beetje te leren en nieuwe lokale gerechten te proberen.

travel

Wat betekent reizen voor jou persoonlijk?
Ik reis om te leven en ik leef om te reizen. Reizen maakt me intens gelukkig en geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid. Ik hecht heel weinig waarde aan materiële zaken maar des te meer aan ervaringen, herinneringen en mooie momenten. Deze doe ik op door te reizen. Ik probeer de wereld beter te begrijpen, simpel te leven en in te zien dat ik het thuis ontzettend goed heb. Daarnaast kan niet zonder het avontuur, ik hou van nieuwe dingen zien, ervaren en meemaken. Reizen is voor mij één van de meest waardevolle dingen in het leven.

Welk land is je tijdens het reizen het meest tegengevallen?
Egypte. De piramide’s zijn prachtig om te zien maar de mensen, de chaos, het verkeer en de drukte in Caïro, echt verschrikkelijk. Nee dit land viel me echt ontzettend tegen. Ik was blij toen ik weer wegging.

Wat is jouw favoriete stad en land?
Istanbul absoluut. Ik ben verliefd op deze stad. Ik ben er al vaak geweest maar raak niet uitgekeken. Elke keer voelt het een klein beetje als thuiskomen als ik weer in Istanbul ben. Mijn favoriete reisland is toch wel de Filipijnen. Wat een heerlijk land is dat. Het is nog niet erg toeristisch en het heeft veel te bieden. Van prachtige droomstranden tot groene rijstvelden en jungle, en geweldige mensen. De Filipijnen is qua cultuur een beetje een aparte combi van Latino, Aziatisch en zelfs een tikje Amerikaans. Heel bijzonder!

Bolivia

Wat kun je absoluut niet missen op reis?
Mijn paspoort, uiteraard, en mijn camera en een reisdagboek. Ik moet altijd foto’s maken en schrijven.

Waarom ben je je blog Travelwink begonnen?
Ik hield altijd al een reisblog bij waar ik mijn reisverslagen op bewaarde voor familie en vrienden in de vorm van een waarbenjij.nu, maar ik vond het op een gegeven moment wel fijn om al mijn reisverslagen en bestemmingen op één website op te slaan. Ik schreef in eerste instantie puur reisverslagen op reis maar het schrijven vind ik zo leuk om te doen dus sinds kort schrijf ik ook blogs over reizen en reisgerelateerde onderwerpen wanneer ik niet op reis ben. Ik vind het ontzettend leuk om mijn reiservaringen en advies te delen met anderen.

Reis je anders sinds je bent gestart met bloggen?
Niet echt. Al denk ik natuurlijk wel vaker, dat is leuk om over te bloggen en dan maak ik een paar extra foto’s en notities.

Uyuni

Hoe ziet jouw ideale reis in 3 weken er uit?
In drie weken door een land reizen met veel verschillende bezienswaardigheden. Een stukje natuur, een paar mooie steden en het liefst eindigend op een plek bij het strand om nog twee dagen bij te komen. Het liefst een land met een compleet andere cultuur en keuken. Mijn ideale 3-weekse reis bestaat in ieder geval uit rondreizen en niet op één plek blijven.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?
De Transmongolië Express staat heel hoog op mijn bucketlist. Dat lijkt me zo’n bijzonder mooie treinreis.

Heb je een reistip die je met ons zou willen delen?
Ik vind eigenlijk dat iedereen in zijn leven minstens één keer alleen moet hebben gereisd. Dat is zo’n bijzondere en waardevolle ervaring waar je de rest van je leven wat aan hebt. Verder zou ik zeggen, gewoon gaan. Je krijgt er geen spijt van.

En hou een reisdagboek bij! Ook als je niet van schrijven houd, je hoeft echt geen hele verslagen te schrijven, je kunt heel kort opschrijven wat je hebt gedaan of waar je bent geweest, maar het is zó leuk om later terug te lezen! Als je reist ervaar en beleef je zoveel in een relatief korte tijd en het is gewoon onmogelijk om alles te onthouden. Hoewel ik soms ook helemaal geen zin had om dingen op te schrijven heb ik van al mijn reizen dagboeken waar ik nu, en later denk ik ook, ontzettend blij mee ben.

Beach

Ben je net als Minke ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Minke en haar reizen naar haar website Travelwink.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden