Interview met treinreizigers Kirsten en Nick

Reizigers Kirsten en Nick zijn dol op treinreizen en hebben zich tijdens hun werk als treinsteward leren kennen. Wat als werk begon is nu hun gezamenlijke hobby, namelijk het reizen met de trein. Helemaal geïnfecteerd met het reisvirus hebben Kirsten en Nick samen al heel wat treinreizen gemaakt, staan ze open om alsmaar nieuwe plekken en treinreizen te ontdekken en hebben ze als grote wens ooit met de Trans-Siberië/Mongolië-Express te reizen. Naast enthousiaste reiziger schrijven Kirsten en Nick ook regelmatig op hun eigen reissite Reizen met de Trein. Geïnteresseerd in hun reiservaringen en hun nieuwe plannen, hebben we Kirsten en Nick een aantal vragen gesteld.

10 vragen aan Kirsten en Nick van Reizen met de Trein

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Daar gaan we dan. Wij zijn Nick en Kirsten en zijn samen de redactie voor het online magazine Reizen met de trein. Nick is 28 jaar en is een trotse Gouwenaar en wil deze stad eigenlijk niet verlaten. Kirsten is 25 jaar en is afkomstig uit Purmerend. Gelukkig kan zij zichzelf nu ook een trotse Goudse noemen, aangezien ze het een prachtige stad vind. We wonen sinds twee jaar samen in het oude mooie centrum van Gouda. Van hieruit runnen wij ook ons magazine.

Wat was voor jullie elk de eerste treinreis?

Ik neem aan dat je niet wilt horen dat we met de stoptrein van Gouda naar Utrecht gereisd zijn? Dat is natuurlijk geen treinreis te noemen ;). Voor Nick was 18 toen hij zijn eerste echt treinreis naar Frankrijk maakte. Hij ging zijn toenmalige vriendin opzoeken tijdens haar vakantie en ging daar met de trein heen. Het kostte wat tijd en moest veel overstappen, maar het was een prachtige reis. Voor Kirsten was haar eerste treinreis met de ICE vanuit Amsterdam naar Duitsland met eindbestemming München waar ze stage zou gaan lopen. Daar liep ze als 18-jarige met twee veel te zware koffers die ze eigenlijk niet alleen kon tillen.

Wat was jullie eerste echte treinreis samen?

Onze eerste reis is een reis die we veel gemaakt hebben. Wij waren beide werkzaam als treinsteward op de nachttrein naar Oostenrijk en Italië. Wij hebben elkaar hier dan ook ontmoet en leren kennen, totdat de vonk oversloeg. Een hele zomer lang, bijna elk weekend reisden we af naar het zuiden voor ons werk, om dan in de vrije uren samen of met een aantal collega’s de steden te ontdekken en lekker te eten.

Reizen-met-de-trein-foto-02

Foto’s van diverse treinreizen

Welke treinreis hebben jullie hoog op jullie wenslijst staan?

We hebben meerdere reizen hoog op onze wenslijst staan, maar als we uit alles zouden moeten kiezen… Dan kiezen we voor de Trans-Siberië/Mongolië-Express. Deze reis lijkt ons zo machtig om te maken. Denderend over de steppes en door bossen. Toch vermeld ook even de tweede keuze erbij, is wel zo leuk. Naast de treinreis door Rusland en verder, lijkt ons een treinreis door Scandinavië ook heel mooi, vooral in Noorwegen. Een mooie reis langs de fjorden van het zuiden naar het noorden.

Op welke manier reizen jullie graag, als het niet met de trein kan/is?

Als we niet met de trein kunnen reizen, dan stappen wij snel op het vliegtuig. Ook maken wij voor treinreizen in het buitenland, vaak gebruik van het vliegtuig om er te komen. Helemaal als we op onze bestemming een aantal treinreizen/ritten geregeld hebben, dan is het vliegtuig gewoon het snelst. Maar het zal altijd onze tweede keus blijven.

Waarom zijn jullie een site over reizen met de trein gestart?

Wij hebben eigenlijk altijd het idee gehad om een online magazine op te zetten,. Het was ons alleen nog niet duidelijk genoeg waarover. We hadden allebei verschillende meningen en interesses. Totdat we op een keer een gesprek aangingen met een ander reisduo van inhetvliegtuig.nl. Zij brachten ons eigenlijk door het gesprek op het idee om iets met treinreizen te gaan doen. Dit had dan ook te maken met onze achtergrond qua werk op een nachttrein en dat we elkaar daar hebben ontmoet. Sindsdien we het magazine online hebben zijn wij er ook veel enthousiaster over geworden en dat maakt het reizen alleen maar leuker.

Reizen-met-de-trein-foto-03

Foto’s van diverse treinreizen

Hoe verdelen jullie de taken bij Reizen-met-de-Trein.nl?

Dat is een hele goede vraag. Zoals ik al eerder zei hebben wij onze eigen interesses. Kirsten is meer van het schrijven, terwijl Nick graag de fotograaf uithangt. Dat is in eerste instantie de hoofdverdeling. Daarnaast is Kirsten veel met social media bezig en is Nick voornamelijk bezig met het technische aspect van de website en achter de schermen. Het wisselt heus wel eens qua taken, maar zo is het verdeeld in grote lijnen. Soms wordt het namelijk ook wel is geheel omgegooid en schrijft Nick en maakt Kirsten de foto’s. Dit doen we ook, zodat we elkaar dingen kunnen leren. Mocht het ooit is voorkomen dat één van ons alleen moet gaan, dan zij we er in ieder geval van verzekerd dat er goed geschreven stukken met goede foto’s uitkomen.

Wat is het leukst en het minst leuk aan Reizen-met-de-Trein.nl?

Ik begin gewoon met het minst leuke, om straks leuk te eindigen. Het minst leuke aan reizen-met-de-trein.nl is dat het soms veel werk is om de website up-to-date te houden. We hebben er beide nog een baan naast en willen er meer tijd in steken dan we eigenlijk hebben en dat maakt het wel eens zwaar. Het leuke aan de website is het samenwerken. Ondanks dat we allebei vreselijk eigenwijs en koppig zijn, gaat het samenwerken prima. Daarbij is het ook erg leuk om te zien dat er heel wat mensen geïnteresseerd zijn in treinreizen en dat we langzaamaan een groepje trouwe fans beginnen te krijgen.

Voegt de site iets extra’s toe aan jullie favoriete bezigheid, treinreizen?

Ja, dat doet het zeker. We krijgen door onze website sneller de kans om onze droomreizen te gaan maken. Door onze gezamelijke interesse in treinreizen is het voor ons makkelijker om een reis/vakantie/persreis te maken/uit te zoeken. Het heeft het voor ons juist alleen maar leuker gemaakt.

Hebben jullie een advies voor beginnende treinreizigers?

O ja! Dat zeker. Waar wij vaak om moeten lachen is hoe mensen/passagiers denken over het leven aan boord van een trein. Veel mensen denken dat er een douche aan boord is. Zolang je niet met een super de luxe trein reist, kan je dat vergeten. Er is net aan ruimte voor een wc en een washokje. Deze bevinden zich vaak niet in je eigen coupé, al is dat ook afhankelijk van wat voor coupé je boekt. Hou er dus rekening mee dat er qua hygiëne veel vanuit jezelf moet komen. Bijvoorbeeld droog shampoo voor je haar, veel deo, natte doekjes om je gezicht ed te wassen. Daarbij is ook het volgende belangrijk, namelijk het slapen. De één kan het en de ander niet. Zelf heb ik er weinig problemen mee, maar het is wel een kwestie van wennen. Ja, het leven op een trein gaat niet over rozen, maar de treinreis zelf is wel een prachtige ervaring!!

Ben je net als Kirsten en Nick ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Kirsten en Nick en haar reizen naar haar website Reizen met de Trein.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden