Interview met Traveljunk Ingrid

Reizigster Ingrid heeft een grote passie voor Zweden en ze heeft haar “tweede thuis” inmiddels meer dan tien keer bezocht. Haar eerste verre bestemming was Mexico, waar ze samen met haar vriend Robert intussen vier keer is geweest. Buiten bruisende steden zijn nationale parken en inheemse dieren haar grote favorieten. Buiten het vele reizen werkt Ingrid als stille kracht achter de schermen van Traveljunks. Geïnteresseerd in haar reiservaringen en haar nieuwe plannen, hebben we Ingrid een aantal vragen gesteld.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Ingrid en kom uit Limburg.

Waar ging je eerste individuele reis naartoe?

Mijn eerste reis alleen was toen ik 17 was. Ik ging per trein en boot naar een penvriend in Zuid-Zweden. Mijn ouders vonden het maar niks, maar ik was vastbesloten. Onze families hadden elkaar een jaar eerder ontmoet, dus ze wisten wel dat ik goed terecht kwam.

Ingrid Copper Canyon

Ingrid bij de overweldigende Copper Canyon in het noorden van Mexico

Als wat voor “type” reiziger zie jij jezelf?

Ik ben een cultuursnuiver. Ik vind het leuk om een goed beeld te krijgen van de cultuur van een land en met de lokale bevolking in contact te komen. Dan krijg je een stukje van het echte leven in een land te zien. In Panama en Cambodja heb ik een verblijf bij de lokale bevolking mogen meemaken. Dat is echt een aparte ervaring en je realiseert je weer even hoe goed je het in Nederland hebt met alle luxe en voorzieningen.

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen is voor mij iets om het hele jaar naar uit te kijken, even weg van alle dagelijkse beslommeringen en genieten van een andere omgeving en het (meestal) mooie weer. Vaak bezoeken Robert en ik ook vrienden, aangezien we die in veel landen hebben, dus het is tevens de vriendschappen weer aanhalen. Ik moet er niet aan denken een jaar lang niet te kunnen reizen.

Welk land verraste je op een onverwachte manier?

Brazilië. Daar gingen we naartoe omdat ik mijn penvriendin, die ik nog nooit had ontmoet, na al die jaren had beloofd eindelijk eens te komen. Het stond wel op mijn “lijstje” om ooit eens te bezoeken, maar ik had nog niet zo’n heel duidelijk beeld van het land en van wat ik daar precies wilde gaan zien. Het bleek boven verwachting te zijn. De mensen waren ontzettend vriendelijk, behulpzaam en geduldig en de prachtige natuur en bruisende steden waren bijzonder verrassend. Ik had van tevoren nooit verwacht dat dit zo’n te gekke reis zou worden. Tussen ons en mijn vriendin en haar man klikte het ook perfect en de dagen die we samen hebben doorgebracht waren echt ontzettend leuk.

Ingrid Australie

Ingrid met haar Australische vrienden

Wat is jouw favoriete (reis) stad, land en werelddeel?

Mijn favoriete stad is absoluut Stockholm. Daar ga ik dit jaar voor de 11e keer naartoe. Het heeft voor mij iets magisch, een speciale aantrekkingskracht die ik niet goed kan uitleggen. Ik voel me er helemaal op mijn plek en alhoewel het een stad is heerst er tegelijkertijd ook rust en heb je helemaal niet het idee van een drukke, gehaaste stad.

Als favoriete land ga ik voor Australië. Er is zo’n diversiteit aan landschappen, steden en dieren. Het heeft eigenlijk het hele pakketje voor mij.

Favoriete werelddeel, dat is wel lastig hoor. Ik vind de Latijns-Amerikaanse landen altijd een bijzonder leuke sfeer hebben en aangezien de meeste landen die ik daar bezocht heb tot Noord Amerika behoren is dat mijn keuze. De prachtige tempels, koloniale plaatsen en natuur zijn fantastisch om te bezoeken. Het bijbehorende temperament van de bevolking daar maakt het voor mij erg levendig en sfeervol.

Wat kun je absoluut niet missen op reis?

Mijn fotocamera. Alle mooie en leuke dingen van een reis wil ik graag later nog kunnen terugkijken om me nog even in het betreffende land te wanen….

Ingrid Stockholm

Ingrid in haar geliefde Stockholm

Wat gaan je volgende bestemmingen worden?

Dit jaar staan stedentrips naar Porto en Stockholm op de planning en een reis naar Chili.

Heb je nog een speciale wens op reisgebied?

Ik wil graag eens een tocht met een rendierslee maken in Lapland.

Heb je nog tips voor toekomstige reizigers?

Zorg dat je goed voorbereid bent. Lees van tevoren genoeg informatie en tips over het land, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en maak een lijstje van spullen die je zeker mee moet nemen. Dit zal alleen maar bijdragen tot het maken van een onvergetelijke reis!

Ben je net als Ingrid ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden