Interview met Simone van Paper Travels

Globetrotter Simone is buiten reisfan ook gek op fotograferen en is een heuse foodie. Simone heeft al heel wat landen in Azië bezocht, maar ook Afrika en Latijns-Amerika zijn door Simone meerdere keren bezocht. Naast enthousiast reiziger en fotografe blogt Simone ook op haar foodblog Simone’s Kitchen, waar ze haar grote passie over eten met haar lezers deelt. Geïnteresseerd in de reiziger, fotografe en foodie in haar, hebben we Simone van reisblog Paper Travels een aantal vragen gesteld.

12 vragen aan Simone van Paper Travels

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Simone en ik woon in Almere al de nodige jaren. Ik ben in het dagelijks leven foodfotograaf en heb dan ook een obsessie als het aan komt op eten en koken.

Wat was jouw eerste individuele reiservaring?

Toen ik ergens begin 20 was ben ik voor het eerst helemaal alleen op vakantie gegaan naar South Nuffield, een minuscuul plaatsje in Engeland (ergens onder Londen) waar ik als vrijwilliger twee weken ging werken voor een organisatie die vakanties organiseerde voor gehandicapten. Doodeng vond ik en de eerste dag wilde ik het liefst weer naar huis. Ik was de enige Nederlander en al die accenten waren amper te verstaan. Kom je met je schoolengels niet zo heel ver bleek. Maar met dit soort werk vakanties maak je razend snel vrienden en op dag 2 wilde ik al niet meer naar huis. Nog steeds vind ik dat een geweldige ervaring geweest.

Kun je jouw manier van reizen beschrijven?

Ik heb niet één manier van reizen; dat is echt heel variabel. De ene keer gaan we (= met mijn vriend Tom) samen op pad, meestal zonder al te veel plannen maar vaak wel met her en der al een leuk stekje op het oog. Voor bestemmingen die wat verder weg liggen kiezen we vaak voor een groepsreis met een organisatie als Baobab. Veel vrijheid, weinig verplichtingen maar het plannen is voor je gedaan. Dat heeft voor- en nadelen, maar als je aangewezen bent op drie weken vakantie dan bespaard het uiteindelijk tijd. Sinds dit jaar zijn we allebei eigen ondernemer dus aan die drie weken zitten we niet meer vast. Dat betekent waarschijnlijk ook meer op eigen gelegenheid. Naast de lange vakanties ga ik zo veel mogelijk korter weg. Stedentrips zijn dan vaak favoriet, maar doordat ik ook workshops geef in het buitenland biedt dat weer gelegenheid tot een extra vakantie eraan ‘vast plakken’. Luxe vind ik minder belangrijk, een fijne locatie weer wel. Kamperen vind ik echter niks!

paper travels fotografe

Simone met haar camera op reis

Welk werelddeel is jouw favoriet m.b.t. reizen?

Op het moment is dat absoluut Azië. Al is dat misschien ook voor een groot gedeelte prijs afhankelijk. Afrika is duur en Zuid Amerika ook, dus als het een budget dingetje is, wordt het al snel toch weer Azië. Maar buiten dat is het ook gewoon een heerlijk werelddeel!

Welk land heeft volgens jou de beste keuken?

Weet je wel hoe moeilijk dit soort vragen zijn? 😉 Ik ben een groot fan van de Vietnamese keuken. Echt heerlijk eten. Maar de Italiaanse keuken is natuurlijk een klassieker en ook favoriet. Maar de beste; als ik dan moet kiezen denk ik toch Italië.

Wat is jouw favoriete buitenlandse gerecht?

Nog zo’n onmogelijke vraag…. Ik vind echt heel veel dingen heel erg lekker, dus dan een gerecht kiezen… Cacio e pepe in Italie en geroerbakte waterspinazie met knoflook uit Vietnam.

In hoeverre is fotograferen op reis belangrijk voor jou?

Heel belangrijk. Ik heb het idee dat ik een reis intenser beleef doordat ik foto’s maak. Sommige mensen vinden dan misschien dat je de reis ‘door de camera’ beleeft maar ik zie dat anders. Bovendien kijk ik zeker niet continue door de zoeker, juist niet, want dan mis je de helft. Plus dat ik op vakantie eens geen rekening hoef te houden met opdrachtgevers en gewoon kan fotograferen wat ik zelf wil.

Op welke foto ben je het meest trots?

Ook dat wisselt nogal eens maar twee jaar geleden maakte ik deze foto in Dubai en het is tot op heden een van mijn favorieten. De omstandigheden waren moeilijk; ’s avonds laat in een restaurant, geen flitser en een bewegend onderwerp. Maar ik vind het een foto die goed weergeeft wat het sfeertje van die avond was (tijdens een foodtour door Little India via Frying Pan Adventures) Technisch misschien niet de beste maar voor foto’s op reis vind ik dat minder belangrijk als de sfeer van het moment weergeven.

paper travels favo foto

Simone’s favoriete foto

Wat kun je buiten je fotoapparatuur niet missen op reis?

Mijn oordopjes. Ik slaap altijd heel licht en heb de neiging om naar de geluiden om me heen te gaan liggen luisteren op vakantie. Oordopjes zijn dan ook echt wel een must voor een ongestoorde nachtrust. Dat of een luidruchtige airco. Vreemd genoeg werkt dat ook goed..

Wat was je laatste, en wat wordt de volgende bestemming?

De laatste reis was een reis naar Sumatra en de volgende bestemming wordt Boedapest.

Ben je door het reizen een ander mens geworden?

Ik weet niet of ik echt een ander mens ben geworden maar door het reizen realiseer ik me wel hoe relatief de dingen zijn. Je gaat toch anders tegen de zogenaamde zekerheden aankijken. Naar mijn mening verrijkt reizen je leven in meer dan een opzicht. Net alleen doordat je andere landen, andere culturen en andere mensen leert kennen, maar ook doordat je jezelf beter leert kennen.

[one_half]paper travels simone 02[/one_half][one_half_last]paper travels simone 01[/one_half_last]

Heb je nog een speciale/grote wens op reisgebied?

Ik wil heel graag een maand of twee naar Australie gaan en daar rondtrekken. Dat land intrigeert me al jaren. Op culinair gebied is enorm veel te doen en zien. Denk aan Sydney, de Barossa vallei, Melbourne… Drie weken is dan echt te kort, maar of twee maanden haalbaar is…

Ben je net als Simone van Paper Travels ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook een interview met ons doen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze site. Ga voor meer informatie over Simone en haar reisverhalen naar haar website Paper Travels.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden